Roma – Palermo: 1-0

Det knyttet seg stor stemning til om Roma skulle klare å reise seg fra derbyet mot lazio sist helg da Palermo kom på besøk i går ettermiddag. I Totti og Pjanics skadefravær fikk endelig Erik Lamela sin debut for giallorossi, etter å ha vært ute med skade siden han kom til klubben. Det skulle bli en drømmedebut.

Før kampen i går var det ett minutts stillhet for Marco «Super Sic» Simoncelli som mistet livet tidligere på dagen i en tragisk ulykke under MotoGP-rittet i Malaysia. Hondaføreren mistet kontrollen over sykkelen i en sving, og ble påkjørt av to kjørere, blant annet Valentino Rossi, som ikke hadde mulighet til å komme unna Simoncelli. MotoGP-stjernen var en svoren AC Milan-tilhenger, og nyhetsbildet i Italia preges i dag av hans bortgang.

Da kampen omsider kom i gang skulle stemningen imidlertid snu. Kun syv minutter var spilt da Lamela etter litt klabb og babb fikk ballen ute på høyrekanten. Han avanserte inn i feltet, og istedet for å legge inn til de tre medspillerne i feltet curlet han ballen med venstre i lengste hjørnet over Tzorvas. En nydelig scoring, som i går kveld kun sto tilbake for Kevin Prince Boatengs andre mål i Sportitalias kåring av dagens mål.

Etter scoringen fikk imidlertid Roma det sedvanlige problemet med å kontrollere kampen når de er i ledelsen. Det svingte til tider voldsomt, og Palermo hadde flere store muligheter før pause.  Den største hadde Zahavi da han kom alene gjennom, og kun en glitrende redning fra Stekelenburg sørget for at Roma gikk i garderoben med ledelse.

Andre omgang fortsatte i samme spor. Selv om en glimtvis så prov på det som angivelig skal komme, var Roma til tider heldige som fikk med seg alle tre poengene i går. Palermo hadde flere store muligheter, blant annet en kanonade et kvarter før slutt, samt en redning på streken fra De Rossi etter at Ilicic hadde rundet Stekelenburg.

Når dette er sagt hadde Roma også flere gode muligheter, blant annet ved Bojan som sendte i vei et skudd like utenfor etter å ha forsert et par Palermoforsvarere. Pablo Daniel Osvaldo hadde også et par store sjanser i kampen, men det ble ikke noen ny scoring for den langhårede angriperen.

Kampen ebbet etterhvert ut med Romaseier, til stor glede for Luis Enrique og hans støtteapparat på sidelinjen. Nå er vi på gang igjen!

(Foto: calcioblog.it)

Riposi in pace Super Sic.