Til Marassi med seier i blikket

Kveldens bortekamp i Genova mot byens eldste lag bør forlenge Roma-prosjektets seiersrekke, men det begynner å bli greit lenge siden Giallorossi har vunnet på Marassi mot nettopp Genoa. Ikke siden Cristian Panucci ble matchvinner i 1-0 seieren første året Genoa var i Serie A etter opprykket (06/07 sesongen) har gjestene stukket av med seieren.

 

Samtlige Romanisti husker motvillig kampen i fjor, da i Lupi sølte bort en tilsynelatende trygg 3-0 ledelse, og Ranieri blir fratatt treneransvaret til klubben han, i likhet med oss, trykker til sitt hjerte.

 

I alle tilfeller ser konturene for denne sesongens utgave av Genoa ensmule annerledes ut enn det har gjort tidligere, sågar under Gasperini og Ballardini (fra november 2010), med en noe mindre poenghøst enn den ambisjonsrike klubben ønsket seg. Man må tilbake til 21 september for å finne forrige seier i Serie A. Hjemme mot Catania (3-0), og det er ikke mye å skryte av for en klubb som jager den gjeveste europaturneringen. Men det skal være nevnt at Genoa kom tilbake to ganger , borte mot Juventus, som ser solide ut i år.

 

Plass i Champions League er også ett realistisk mål for gjestene, og etter tre tap de tre siste sesongene på den tidligere VM-arenaen, bør revansjelysten absolutt være på plass. Med til Liguria er ikke Kapteinen, Cicinho, Rosi, Lobont, Kjær og Pjanic. Mye tyder på at man får se stort sett samme lagoppstilling som mot Palermo, muligens med unntak av midtforsvaret. En Juan i uform er ikke særlig å skrive hjem om, og dersom forsvarsveteranen Heinze finner tonen slik han gjorde i Derbyet, er ikke dette noe dårlig bytte.

 

For å hente samtlige poeng i kveld, er Giallorossi nødt å prestere langt bedre enn i  Palermo-kampen, hvis resultat  er mer enn flatterende. I slike kamper er det deilig å ha en keeper av Stekelenburgs format. Fra den kampen aner vi også silhuetten av en midtane som ikke er så samspilt som vi liker det.

 

Til tross for at Roma fremdeles er et prosjekt under konstruksjon, betyr ikke dette at man ikke skal vinne fotballkamper. For det skal man! Og i alle tilfeller en kamp som dette.

 

Alberto Malesanis mannskap er ikke i nærheten av å være like skadeplaget som Luchos. Eneste spiller som ikke er klar til aftenens batalje er den brasilianske angriperen Ze Eduardo. I stedet må den argentiske stopperduoen se opp for landsmannen Palacio, som for ordens skyld er hjemmelagets toppscorer så langt i år.

 

En annen argentiner vi inderlig håper får det til er vår egen Erik Lamela. Den Sør-Amerikanske unggutten fikk en godkjent debut foran Curva Sud, og at han attpå til ble matchvinner, gjør sitt til at forventningene absolutt er til stede. I Kapteinens skadefravær, ser mye ut til at han starter dagens oppgjør lengst fremme på banen sammen med Osvaldo og  Bojan.

Kort oppsummert er dette en vrien bortekamp for et lag som ikke har helt funnet seg selv enda (for å bruke en passende klisjé), hvor man møter et lag som heller ikke har fått ut maks potensiale. Kampene her oppe i fiskelukten har for vane å være underhodldende, i hvert fall for den nøytrale.

Da ingen her er nøytrale, er det bare en ting som gjelder;’Nye Roma’ i full blomst og flere mål av Osvaldo, Bojan og Lamela! Dette skal vi klare!!

 

Roma: Stekelenburg; Cassetti, Burdisso, Heinze, José Angel; De Rossi, Gago, Pizarro; Bojan, Lamela, Osvaldo

 

FORZA GIALLOROSSI – FORZA ROMA!!!