AS Roma-AC Milan

Milan innledet sesongen med uavgjort hjemme mot Lazio og den regjerende mester slet lenge med å finne rytmen. Men etter tapet borte mot Juventus i spillerunde syv ser det ut til at Rossoneri har begynt å finne flyten. Seier 3-0 hjemme mot Palermo, 4-3 mot Lecce på Via del Mare og 4-1 over Parma hjemme på onsdag er fasit siden den gang i Serie A.

Kanskje var det virkelige vendepunktet for Allegris menn den episke snuoperasjonen mot Di Francescos Lecce i lunsjkampen på søndag. Etter å ha ligget under med 0-3 til pause introduserte Allegri Aquilani og Boateng rett etter hvilen. Sistnevnte fortsatte der han slapp fra midtukerunden i Champions League, med å hamre inn mål. Tre mål ble det på Prince-Boateng og alle poengene ble sikret da Mario Yepes var sist på et overlegg fra Antonio Cassano etter 83 minutter. Cassano har for øvrig vært nest sist på syv av Milans mål i Serie A i år, ett mindre enn hva han presterte i løpet av hele fjorårets Scudetto-sesong.

Midtuken brukte de altså på å feie San Siro-gresset med Parma. Også denne gangen serverte en Milan-spiller hattrick, men denne gangen kom det dog fra noe uventet hold, nemlig fra midtbanesliteren Antonio Nocerino.

Roma tapte som kjent mot Genoa på onsdag, noe som føles både urettferdig og ikke minst unødvendig. Et Genoa-lag som ikke hadde noe å by på foruten om de gangene Rodrigo Palacio fikk tak på ballen, kan takke alle andre enn seg selv for at de maktet å kapre med seg tre poeng.  Luis Enrique avholdt pressekonferanse fredag der han uttrykte glede over mye av det Roma fikk til mot Genoa, samtidig påpekte spanjolen at laget må bli bedre på å takle denne type motstand.

Gode nyheter for Roma er at både Pjanic og Rosi har trent med laget i den korte tiden etter oppgjøret i Genova. Det samme har Cicinho gjort. Det betyr at Totti, Lobont og Kjær fortsatt er ute.

Ellers kan man merke seg hyggelige ord fra Massimiliano Allegri før kampen:

”Roma-Milan er en Scudetto-kamp. Det er en kamp mellom to lag som vil kjempe om tittelen. Roma spiller virkelig god fotball og tapte ufortjent mot Genoa. Det er et ungt lag med masse kvalitet og Luis Enrique har en fin idé om hvordan å spille fotball.”

Phillipe Mexes har også luftet seg før returen til hovedstaden:
”Jeg forventer å bli pepet på. Jeg ble pepet på da jeg spilte i gulrødt også, men jeg er ikke bitter. Jeg ser ikke på klubbytte som noen skillsmisse fra Roma. Jeg hadde syv flotte år der, men på et tidspunkt endret klubbens administrasjon seg og min kontraktsfornyelse var ikke lenger noe tema.”

Vi kan berolige Philou med at han ikke kommer til å bli buet på. Dette har sin helt naturlige årsak, da han ikke er med i AC Milans tropp. Det er heller ikke spillere som Pato, Seedorf og Antonini.

De 20 som er med til Roma er:

Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Bonera, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Aquilani, Boateng, Emanuelson, Nocerino, Van Bommel, Cassano, El Shaarawy, Ibrahimovic, Robinho.

Gazzetta dello Sport tror på denne startelleveren for Milan:

Abbiati, Taiwo, Silva, Nesta, Abate, Aquilani, Van Bommel, Nocerino, Boateng, Cassano, Ibrahimovic.

AS Romas tropp har i skrivende stund ikke blitt offentliggjort, men overnevnte avis tror på følgene startoppstilling fra Luis Enrique:

Stekelenburg, Cassetti, Juan, Burdisso, José Angel, Perrotta, De Rossi, Gago, Osvaldo, Bojan, Borriello.

Det knytter seg som vanlig spenning til hvem som faktisk starter, da det foreløpig har vært stor rotasjon. Borriello hadde et friskt innhopp sist og kan få sjansen fra start. Lagets toppscorer Osvaldo starter helt sikkert, mens Bojan kan bli foretrukket foran eksempelvis Borini og Lamela. Men foreløpig i sesongen har det sjeldent vært slik man har spådd på forhånd.

Kampen finner sted på Stadio Olimpico lørdag klokken 18.00 og kan bivånes på Canal+ Fotball (sendingen starter 17.30) eller på Canal+ web-tjenste, csports.no

Kilder: gazzetta.it acmilan.com football-italia.net