Baldini og Sabatini støtter Lucho

Det har vært mye snakk i både italiensk og internasjonal media om Luis Enriques noe svake start, med lite underholdende fotball, mangel på en plan og stadige omrokkeringer.

Nå har de to direktørene Franco Baldini og Walter Sabatini tatt Lucho i forsvar og stilt seg opp som en barrikade for spanjolen.

«Luis Enrique har levd opp til våre forventninger 100 %, og dette er noe også spillergruppen står bak», sa Sabatini under boklanseringen til Giorgio Rossi på mandag. Den legendariske massøren fylte forsåvdt 81 år samme dag.

Roma gikk på sitt fjerde tap på totalt ni seriekamper forrige lørdag mot Milan. Dette førte, naturligvis, til at det igjen ble stilt spørsmålstegn ved den tidligere Barcelona B-trenerens modenhet til å påta seg et så stort prosjekt som Thomas DiBenedetto har startet.

På tross av dette har Baldini og Sabatini stått støtt ved Luchos side. De har vært noen små protester fra en håndfull Roma-supportere som krever å se resultatet de neste par kampene i Serie A, men det totale inntrykket er at majoriteten av Roma-supportere har forståelse for at dette er et prosjekt det vil ta tid, og at resultatene vil komme med tiden.

«Vi går nå gjennom en komplisert overgangsfase, men det er viktig å presisere at vi ikke har tapt en eneste kamp vi likeså kunne ha vunnet om fru Fortuna hadde vært på vår side. Selvfølgelig har vi forståelse for at noen holder på å gå tom for tålmodighet, men skylden alene for dette kan ikke legges på Lucho».

«Det er defintivt et ambisiøst prosjekt, men på tross av at resultatene har gått i vår disfavør står vi bak Lucho», sa Baldini i et intervju med Radio Rai.

Roma ligger nå på en 13. plass på tabellen, og vil jakte tre poeng nye poeng borte mot Novara på lørdag.

 

For husk: Rom ble ikke bygd på én dag.

 

Kilde: FootballItalia