På poengjakt i Piemonte

Forrige gang Roma møtte Novara var i 1955, en kamp som endte 2-2 i fjellbyen. Nå, godt over et halvt år senere, gjester Roma kunstgresslagte Stadio Silvio Piola med to strake tap i bagasjen og det som i så fall blir sesongens fjerde seier i sikte.

Roma har åpnet sesongen middelmådig, med tre seire, to uavgjort og fire tap, men det hersker en bred enighet om at hovedstadslaget ikke alltid har fått de resultatene det fortjener, og at det før eller senere vil løsne skikkelig for dem. At klubbikon Francesco Totti stadig er ute med skade hjelper selvsagt ikke.

Novara på sin side har kun vunnet én kamp (en 3-1 seier mot Inter som skulle vise seg å bli kroken på døra for Gasperini), men står også med fire uavgjorte som med litt flaks kunne vært trepoengere. Gli Biancoazzurri har scoret hele 12 mål hittil i sesongen (bare Milan, Genoa, Napoli, Juventus og Lazio har scoret mer), men med 17 baklengs har de også ligaens verste forsvar.

Det lille laget fra nord-Italia sliter også med omfattende skadeproblemer, og kan se ut til å miste hele ni spillere til oppgjøret mot Roma. Novara ligger for øyeblikket på 18. plass med 7 poeng, og en seier vil dermed bety at de klatrer opp til bare ett eneste poengs avstand fra Roma. At dette sier mer om Romas sesong enn om Novaras sier vel i grunn seg selv.

Laroma24.it melder at Kjær, Pizarro og Cicinho mangler i troppen til morgendagens kamp, men at Rosi, Taddei og Simplicio er tilbake. Undertegnede tror vi får se et aggressivt Roma med Stekelenburg i mål, Rosi og Angel på hver sin kant med Burdisso-Heinze som midtlås og De Rossi som sjef på midtbanen med Gago og enten Greco, Taddei eller Perrotta. Hvem som leder angrepet er mer usikkert, men det er kanskje på tide at Marco Borriello får sjansen igjen? Om det blir i tospann med Bojan eller Osvaldo eller om vi får se et tremannsangrep er usikkert, men jeg heller mot sistnevnte.

Svaret får vi uansett i morgen kveld, en kveld hvor hjemmelaget forhåpentligvis ikke blir det femte italienske laget som punkterer Roma i årets Serie A-sesong…

 

Daje Roma, vinci per noi!