Spillervurdering: Novara – Roma

Vurdering av de som spilte gårsdagens bortekamp mot Novara, på en skala fra 1-10:

 

Stekelenburg: Viser nok en gang hvilket røverkjøp han var i sommer. Solid i alle situasjoner, og har flere avgjørende involveringer. Den viktigste kom da Meggorini var allerede gjennom på 0-0, men en fenomenal redning av Stek holdt Roma inne i kampen.
Karakter:  7.5

Rosi: Viser nok en gang stor vilje til å angripe, men har fortsatt en del å jobbe med defensivt.

Karakter: 7

Cassetti: Selv om han har vikariert som midtstopper tidligere, så er undertegnede fortsatt usikker på om dette er posisjonen for italieneren. Spiller dog en godkjent kamp.

Karakter: 6

Burdisso: Med grinta lysende ut av øynene tar han tak og styrer forsvaret, men har dessverre en tendes til å glippe fra tid til annen. Dette er han dog ikke alene om.

Karakter: 6.5

Taddei: Mange ble vel overrasket når Taddei ble foretrukket på venstrebacken, men tatt i betraktning av José Angel ikke har vært strålende de siste kampene så var det vel kanskje et greit valg. Er med offensivt i tråd med Luchos filosofi, og viser god arbeidsmoral begge veier.

Karakter: 6.5

Greco: Endelig er Roma-gutten tilbake fra en skade som har holdt han på sidelinjen i flere uker, men det er tydelig at han har et stykke å gå før han er tilbake i det slaget han var i sesongoppkjøringen og ved sesongstart.

Karakter: 5

De Rossi: Er trygg å ha på midten når resten blir vell offensiv. Et rivjern som strør baller, og sveiper foran forsvarsfireren i sedvanlig stil.

Karakter: 7

Gago: Argentineren har variert i prestasjonene, men når han har dagen er han virkelig en viktig brikke både i Romas offensive og defensive spill. Trygg med ballen og jobber hardt for laget.

Karakter: 7.5

Lamela: Mange fine involveringer, og viser at han ønsker å vise seg frem for sitt nye publikum. Jobber for laget, men har en tendens til å ha vansker med å slå fra seg ballen når han først har bestemt seg. Kan skape flere farlige situasjoner ved å slå pasning og bruke farten sin til å forsere motspillerne.

Karakter: 6.5

Pjanic: På lik linje med Stekelenburg å anse som et røverkjøp. God moral og en strøken pasningsfot. Viser at han er moden til å ta over rollen Totti gjorde sin i hans glansdager. To målgivende pasninger.

Karakter: 7

Osvaldo: Som en ekte måltyv så er han nok en kamp relativt usynlig – helt til han er der. Hadde noen vage forsøk iløpet av kampen, men fikk hull på byllen etter brytekamp på en corner som han headet i mål. En viktig bidragsyter, men har en tendens til å virke litt tafatt når ting ikke funker første gang. Viser dog at han har de goalgetteregenskapene Roma trenger.

Karakter: 6.5

 

Innbyttere:
Bojan: En taktisk genistrek av Lucho å sette inn den lille propellen når Roma begynner å gå litt tom for idéer. Bryter opp i mønsteret med sine frie bevegelser, og skaper mye for og i sekstenmeteren. Gjør seg spillbar hele tiden, og hadde flere fine avslutninger på Fontana i Novara-buret, som fort kunne skapt farlige returer på det glatte kunstgresset. Sikker på scoringen.

Karakter: 8

 

José Angel og Simone Perrotta kom også inn, men gjorde seg ikke bemerket med noe til å bli evaluert.

 

Daje Roma!