Roma-spillere med flagget på brystet

Det er nok en gang landslagspause i de store ligaene i forbindelse med landskampene denne uken. Det betyr såklart litt hvile og restitusjon for enkelte av spillerne på Roma, mens det for noen innebærer å ta på seg landslagsdrakten og sparke ball for fedrelandet. Her er oversikten over hvilke Roma-spillere som er tatt ut i sine respektive landslagstropper:

 

Italia: De Rossi, Osvaldo

Nederland: Stekelenburg

Danmark: Kjær

Bosnia: Pjanic

Argentina: Burdisso, Gago

 

Det er altså 7 Roma-spillere som kan pynte på landslagsstatistikken denne uken. Etter at Sebastian Giovinco måtte kaste inn håndkleet, spekuleres det i at Osvaldo muligens får sjansen fra start når Italia møter Polen. Treningskampene mot Polen og Uruguay (spilles henholdsvis på fredag og tirsdag) vil dermed gi Osvaldo en gyllen mulighet til å vise seg verdig en plass i startoppstillingen sammen med Daniele De Rossi.

Simon Kjær har meldt frafall fra Danmark sin første kamp (mot Sverige), men er med i troppen og kan være å finne fra start igjen mot Finland om en uke. Dansken, som ble intervjuet av asroma.no i forrige uke, har slitt med skader den siste tiden, men er altså på vei tilbake.

Argentina møter Bolivia hjemme og tar turen til Colombia for å sikre seg poeng i kvalifiseringen til VM 2014 i Brasil. Argentina står med 1 seier og 1 uavgjort etter de første to kvalifiseringskampene, og bør vinne disse for ikke å havne bakpå fra starten av.

Maarten Stekelenburg kan få sin 43. og 44. kamp når Nederland tar imot Sveits på fredag, før de spiller borte mot Tyskland neste tirsdag, begge treningskamper. Målvakten var en av banens beste da Roma slo Novara lørdag, og har ifølge rapporter blitt mer og mer kjent med det italienske språket.

En annen Roma-spiller som har imponert den siste tiden er Miralem Pjanic, som nå står med 5 målgivende for Roma denne sesongen. Sammen med Stekelenburg utmerket han positivt mot Novara, og på fredag tar Bosnia imot Portugal i den første playoff-kampen for en plass i EM 2012. Returoppgjøret i Portgual spilles tirsdag om en uke.

 

Vi krysser fingrene for at Roma-spillerne kommer tilbake fra landslagsoppholdet med en skikkelig godfølelse, og ikke minst, latterlig skadefri. Daje!

 

 

Kilde: laroma24.it