Calciomercato – 10. november

Det virker å være en viss enighet i Roma om at laget må styrkes i det kommende transfervinduet, om Roma skal være med å kjempe om en Champions League plass.

Ifølge ryktene er det en høyreback og en midtstopper som vil bli prioritert, mens det vurderes også om det skal hentes en venstreback til. Gazzetta dello Sport har plukket opp dette og har kommet med en liste over spillere som de mener er i Romas søkelys.

Til tross for at Aleandro Rosi har vært frisk på høyrebacken til nå, så virker det ikke som om Roma er fornøyd med dekningen på den plassen. Udineses chilenske hurtigtog Mauricio Isla virker å være førsteprioritet. Han har storspilt for Udinese og har en prislapp på rundt 10 millioner euro. Skulle det skjære seg så er alternativene Marseilles Cèsar Azpilicueta og Ajaxs Gregory Van der Wiel. På midtstopperplass er det ikke spekulert i så mange navn ennå, men grunnet skadesituasjonen så sies det at en ny midtstopper har høy prioritert. Det ble kanskje også bekreftet sist lørdag da Luis Enrique valgte å bruke Cassetti ved siden av Burdisso i midtforsvaret.

På venstrebacken har ikke Angel vært i form i det siste, og selv om Taddei har prøvd å gjøre et hederlig forsøk der så virker de fleste samstemte om at han ikke er god nok i det lange løp. Gazzetta dello Sport mener derfor å kjenne til at Roma vil ha på plass et alternativ til på den plassen, og favoritten for øyeblikket skal være Bordeauxs Benoit Tremoulinas. Han er en hurtig og offensiv venstreback som fikk sitt ultimate gjennombrudd under Laurent Blancs tid i Bordeaux. Han fikk sin landslagsdebut for Frankrike i fjor av nettopp Blanc og har en prislapp på rundt 7-8 millioner euro.

I tillegg mener flere andre italienske medier at Sabattini er ute etter spillere med kvaliteter litt lengre opp i banen også. Portos Fredy Guarin, Real Madrids Lassana Diarra og Atalantas Ezequiel Schelotto er tre navn som har gått igjen de siste ukene. De to førstnevnte blir riktignok linket som erstattere for Daniele De Rossi hvis han skulle bestemme seg for å dra.

Ellers har Roma allerede hentet Nicolás Lopéz, som vi tidligere har nevnt. Han besøkte Trigoria på onsdag og skrev i går under på kontrakten som binder han til Roma. Han flytter til Roma først i januar og kommer i første omgang til å spille for Primavera.

Nicolás Lopéz

Kilder: Romanews.eu, Gazzetta dello Sport