Ja takk, begge deler!

Endelig er landslsagspausen over, og Roma får Lecce på besøk. Dersom Roma skal holde liv i ambisjonene om å komme seg til Europa neste sesong, er absolutt dette en kamp man bør vinne, og vanligvis da man tar i mot Giallorossi på Olimpico, skjer nettopp dette.

 

I fjor vant vårt Giallorossi 2-0 etter scoringer av Burdisso og Vucinic, i en kamp man kontrollerte greit. I morgen er ingen av disse med. Vucinic reiste som kjent nordover for å søke lykken i Italias New York, mens Nicolas Burdisso ødela kneet sitt på landslangsoppdrag i en kamp Messi og Agüero sørget for 2-1 seier for Argentina. Akkurat nå betyr Argentinas VM deltagelse mindre enn ingenting  for udnertegnede.

Å miste Burdisso så lenge, og på et så viktig tidspunkt av sesongen, er alt annet enn gledelig. Etter kampen mot Novara, hvor man riktignok vant, var det en del ting spillemessig som stemte, men man ser at det fremdeles er mye som mangler. Derfor er skaden på argentineren ubeleilig på så mange måter.

Det blir spennende å se hvilken konstellasjon i den bakre fireren Lucho går for. I og med at han har brukt Cassetti tidligere, kan  mye tyde på det, og med Juans mangel på kamptrening, kan dette fort bli en mulighet. Enten ved siden av Kjær eller Heinze. Dersom sistnevnte spiller, åpner man en ny skuffe med spørsål, men denne gangen på venstreback. Da er det fort gjort å tenke Taddei.

På midtbanen er det tvilsomt at Pizarro spiller sammen med e Rossi og Gago, så det er mye mulig at Pjanic kommer ned på midten, eller at Leandro Greco får muligheten. På topp er nok Pandrellis oriundi og Romas toppscorer klar, forhåpentligvis sammen med Bojan og Lamela.

At Lecce skal ta poeng på bortebane er ingen nyhet i årets sesong. Av de to seirene gjestene har, er begge på fremmed gress. Jeg vet at dette er lite skremmende statistikk, og det er nettopp derfor man kan påkoste seg å kreve tre poeng.

Jeg vil faktisk gå lenger. I en kamp som dette, og etter en viss tid med det nye regimet vil jeg ha begge deler. Jeg vil at vårt Giallorossi skal spille mye bedre enn gjestene, dominere kampen og fortjene poengene på alle måter. Kutte ut personlige feil, og i samme slengen sende ett varselskudd til Udinese som vi møter i Jugoslavia neste uke!

Med rett inngang til denne delen av sesongen, kan mye være gjort. Forza Roma – Forza i Lupi!

 

Sannsynlig lagoppstilling: Stekelenburg; Rosi, Cassetti, Kjær, Heinze; De Rossi, Gago, Pjanic; Lamela, Bojan, Osvaldo