– Stefan Savic til Roma på lån i januar

Etter at Romas Nicholas Burdisso pådro seg en kneskade under forrige ukes landskamp mellom Argentina og Colombia, har det kommet klare signaler på at giallorossi skal ut på overgangsmarkedet i januar, på jakt etter en kortsiktig forsterkning i de bakre rekker.

Ifølge den italienske avisen Corriere della Sera synes valget i første omgang å ha falt på montegrinske Stevan Savic. Den anvendelige forsvarsspilleren, som har sin naturlige posisjon i midtforsvaret, kommer angivelig på lån ut sesongen. Det skal ikke foreligge noen opsjon på kjøp. Ledelsen i Manchester City og Roma skal ha møttes og blitt enige i Napoli igår, i forbindelse med engelskmennenes Champions League-kamp.

Stevan Savic er en relativt ubeskrevet 21-åring (født 91) i italiensk sammenheng. Montegrineren kom til Manchester City for 6 millioner pund fra serbiske FK Partizan foran årets sesong, og har til nå fått 5 opptredener for de lyseblå. Sommeren 2010 var han også på vei til Arsenal. Det er mangelen på spilletid som gjør at både City og Savic selv ønsker et midlertidig klubbytte.

På landslagsnivå har Savic imidlertid spilt en viktig rolle på et montegrinsk lag som tapte sin playoff-duell mot Tsjekkia til neste års EURO2012. Savic spilte begge playoff-oppgjørene fra start, og har rukket å få med seg 8 landskamper allerede (UEFA.com).

Savic beskrives som en ung, lovende midtstopper med stort mot. Han er også målfarlig på dødball, noe han senest viste i Premier League mot Blackburn Rovers. Vi kommer tilbake med mer rundt Savic så fort det foreligger mer informasjon.

Du kan lære mer om Savic her.