Tøff motstand i morgendagens kamp

I morgen møter Roma et sterkt Udinese på bortebane. Roma viste i sin forrige kamp at laget begynner å sitte seg, og med seier borte mot Udinese vil Roma virkelig melde seg på i kampen om topp-plasseringene. Men det blir ingen enkel oppgave. Udinese står med 5 seire på like mange kamper på Stadio Friuli, og har foreløpig bare sluppet inn 1 mål på eget gress. Ikke all statistikk er like negativ for Romas del, dog. Udinese-trener Francesco Guidolin har en relativt fæl statistikk mot Roma, med 16 tap, 4 uavgjort og 5 seire på sine 25 kamper mot Giallorossi.Forhåpentligvis vil morgendagens kamp bli hans 7 strake tap mot Roma.

Luis Enrique må klare seg uten både Borriello, Burdisso, Pizarro, Totti og Rosi, som alle er ute med skader. Det blir med andre ord ingen reprise av Tottis fantastiske 2-1 mål på overtid da Roma vant på Stadio Friuli i april. Roma har med seg følgende tropp til Udine:

Curci, Lobont, Stekelenburg, Cassetti, José Angel, Juan, Heinze, Kjaer, De Rossi, Gago, Greco, Lamela, Perrotta, Pjanic, Simplicio, Taddei, Bojan, Caprari, Osvaldo.

Verdt å merke seg er det at Caprari har blitt inkludert i troppen igjen, unggutten som fikk en del sjanser i pre-season, men falt utenfor når alvoret virkelig startet etter at Roma gikk all-in på slutten av overgangsvinduet. Som vanlig er det som en risikosport å regne å tippe på en startellever fra Luis Enrique, men her er hvert fall et forsøk: Stekelenburg – Cassetti, Kjær, Heinze, Taddei – Gago, De Rossi, Pjanic – Lamela, Osvaldo, Bojan

Det er i forsvaret det virker mest sannsynlig at Luis Enrique går for en annen løsning, bl.a. i form av Perrotta på høyreback, eventuelt Cassetti som midtstopper i stedet for Heinze. Det eneste som er helt sikkert er at Leandro Cufrè ikke kommer til å spille. Ellers har Luis Enrique ganske sikkert en liten overraskelse på lur foran morgendagens kamp også.

2-1 seieren mot Lecce var en skritt fremover for Roma, og resultatet var på  mange måter flatterende. Det kunne like gjerne stått 6-1 til Roma. Samtidig virket Roma til tider meget usikker defensivt, og med maks uflaks kunne kampen også endt 2-2. Det store samtaleemnet etter kampen var den feilaktige annuleringen av Osvaldos fantastisk scoring, en scoring som fremkalte gåsehud hos alle som har minimum et fotballinteressert gen i kroppen. Roma skapte mange sjanser i kampen, i stor kontrast til i de første kampene til Luis Enrique når Roma ikke klarte å omgjøre balltrilling til sjanser. Riktignok kunne Roma med fordel vært mer effektive, og spesielt Bojan bør stille på skuddfoten. Midtbanen med Gago, De Rossi og Pjanic virker mer og mer satt, og blir meget viktig mot Udinese. Spørsmålet er hvordan Luiq Enrique velger å disponere Gago og De Rossi, etter at han ved pause i forrige kamp byttet om på deres posisjoner, noe som viste seg å fungere meget bra.

Udinese gikk på en smell i forrige kamp, og tapte 2-0 mot Parma. Guidolin må klare seg uten Barreto, men med Di Natale på topp vil nok Roma-forsvaret uansett få nok å bryne seg på. Antonio Di Natale må for øyeblikket innfinne seg med en uvant andreplass på toppscorer-listen bak Denis, men står med imponerende 8 mål sålangt i sesongen. I tillegg har Udinese nok av talent i laget sitt, bl.a. Isla som stadig ryktes til Roma. Basta er også en spiller å se opp for, mens de i Handanovic har en av ligaens mest stabile målvakter. Di Natale vil sannsynligvis få hjelp på topp av Floro Flores, spilleren i Serie A med det kanskje mest tøysete navnet.

Sannsynlig lagoppstilling for Udinese: Handanovic – Benatia, Danilo, Domizzi – Basta, Isla, Pinzi, Asamoah, Armero – Floro Flores – Di Natale

Roma står foran et meget tøft kampprogram fremover, og en seier i morgen vil føre til at hovedstadslaget vil komme opp bare 1 poeng bak Udinese, men Di Natale vil nok ta sikte på å la Denis sin posisjon på toppen av toppscorerlisten blir kortvarig. Vi håper dog at Stekelenburg og co klarer å stoppe Udinese-spissen, og at Roma kan ta sin 5 seier på de siste 7 bortekampene mot Udinese.

 

Kampen går forøvrig på Canal + Fotball, samt på webtjenesten CSports.