Et kynisk Udinese beseiret Roma

Som det ble skrevet i forhåndsrapporten, så var det ventet en tøff og jevn kamp på Stadio Friuli mot et Udinese-lag i storform. Og kamp skulle det bli, selv om det tok litt tid før det hele kom i gang.

Roma startet med følgende lagoppstilling: Stekelenburg; Taddei, Kjær, Juan, José Angel; Gago, De Rossi, Greco; Lamela, Osvaldo, Pjanic.

De første minutten var preget av mange, gjentar, mange frispark og et uryddig kampbilde. Roma hadde et par sjanser ved Osvaldo og Lamela, mens Udinese lå mest bakpå og holdt Romas midtbane i sjakk.

Og nettopp det virket å være planen til Udinese-trener Francesco Guidolin; å ligge lavt med fem mann på midten som forhindret Roma i å bruke sine vingbacker. Taktikken fungerte, og Roma ble småspillende seg imellom uten nevneverdig fremgang. I det 14. minutt fikk Osvaldo vise frem litt finfin teknikk, som ifølge han selv er det som skiller han fra Batistuta, som på sin side hadde den råskapen Osvaldo sier han mangler.

I det 15. minutt måtte Udineses Domizzi ut etter å ha satt foten i veien for en Pjanic på vei fremover. Inn kom erfarne Ferrenotti.

I det 34. minutt var det Lamela og Gago som spilte seg imellom, som endte med at sistnevnte fikk sendt avgårde et skudd. Dessverre for Roma gikk det like til side for Handanovic i Udinese-buret.

Roma hadde ballen det meste av første omgang, uten å skape særlig. Udinese lå stort sett bare kompakt bakpå og gjorde det vanskelig for Roma, for så å kjøre kontringer når muligheten åpnet seg. Særlig Isla på deres høyreside var ivrig offensivt.

På slutten av første omgang var Udinese frempå med en farlig sjanse, men Di Natale tok ballen fra en bedre plasset Armero.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

 

I andre omgang var det derimot andre takter, fra begge lag. Roma hadde tydeligvis fått beskjed fra Luis Enrique om å ha mer fart på ballen, og det tok ikke lang tid før det skapte sjanser. På en corner var Juan høyest, og var kun centimeter fra å føre Roma opp i ledelsen.

Ikke lenge etter var Udinese frempå, etter å ha vært på hæla de første 15-20 minuttene av andre omgang. Som med andre kamper er det Stekelenburg som holder Roma inne, denne gangen med en glimrende benparade på skuddet fra Basta etter mye frem og tilbake i Roma-feltet på en corner.

Lamela har vært varierende siden han kom tilbake fra skaden, og i dag var han ikke på topp. Flere dårlige valg og pasninger uten adresse er hva han vise til etter kveldens kamp. Gago på sin side hadde hatt en ok kamp, men det var altså han Luis Enrique valgte å ta ut til fordel for Bojan.

Like etter fikk Roma en sjanse da de kom tre mot tre, men med en sånn avlevering som det Osvaldo viste var det på en måte satt hvor denne kampen ville gå.

For like etter var det Capocannoniere to år på rad og innehaver av topplassering også i år, Di Natale, som førte Udinese opp i ledelsen. En høy ball ble spilt over Romaforsvaret, og en Kjær på etterskudd måtte gi tapt for den lille italieneren, som viste høy klasse ved å klinke ballen i nærmeste vinkel. En klassescoring.

Simon Kjær pådro seg strekk i jakten på Di Natale før målet, og måtte ut. Inn kom Marco Cassetti.

Roma måtte med dette fram, og de fikk et par sjanser, uten at de var direkte farlige. Det meste stoppet opp på 30 meter og inn, takket være et svært kompakt og kynisk Udinese-lag. Bojan hadde muligheten da ballen lå løs på ca 20 meter, men som mot Lecce så blåste han ballen alle andre retninger enn mot mål.

En sliten Greco ble byttet ut for Perrotta.

Like etter, når Roma jaktet utligningen for fullt, kom Udinese tre mot én, og med den hurtige angrepsrekken Udinese har var oddsen mot Roma. Og riktig ble det så; Armero kunne skutt selv, men valgt uselvisk å chippen ballen til Isla som enkelt kunne sette ballen i åpent mål. 2-0 og gleden var stor i Udinese-leiren.

4 minutter ble lagt til, men Roma virket å ha mistet piffen og trua på at de kunne fått inn en scoring. Kampen endte altså med 2-0-seier til et for dagen svært kynisk Udinese-lag.