Caso Osvaldo: Slaget i Udine

Roma har vært i sjokk siden Il Messaggero søndag formiddag avslørte at Pablo Daniel Osvaldo hadde slått Erik Lamela i ansiktet etter tapet mot Udinese. Trolig ønsket klubben at saken forble et internt anliggende, men det var lite som kunne gjøres da saken først hadde nådd en journalist. Deretter har klubben svart med en offisiell pressemelding med bekreftelse på at Osvaldo vil bøtelegges innenfor de rammer som foreligger i kollektive regler for Serie A (trolig 30% av månedslønnen), samt en 10 dagers suspensjon fra A-laget, hvilket innebærer at han ikke kommer til å spille mot Fiorentina.

På et eller annet tidspunkt i løpet av bortekampen mot Udinese, skal Osvaldo ha blitt rasende på Lamela da sistnevnte ikke ga fra seg ballen. Etter kampen ble dette gjenstand for en opphetet diskusjon i garderoben. Osvaldo skal deretter ha uttalt: «Jeg er større enn deg og nå er vi ikke i River. Når jeg snakker til deg, så har du å svare meg!». Lamelas reaksjon skal ha vært: «Hold kjeft, du er ikke Maradona.». Deretter falt slaget før hele laget grep inn.

Osvaldo skal ha beklaget seg for Lamela allerede samme kveld, men hendelsen ble gjenstand for ytterligere debatt i gruppen da spillerne trente på Trigoria søndag formiddag. Osvaldo beklaget seg til Lamela i plenum, før han også beklaget seg for spillergruppen som helhet. Likevel skal Luis Enrique altså ha bestemt at større sanksjoner er nødvendige. Ifølge La Repubblica foreligger det nå en uenighet mellom spillerne, hvor spillergruppen på sin side (anført av Heinze og Perrotta) ønsker at Osvaldo inkluderes igjen, særlig fordi også Lamela skal ha tatt til orde for en lavere straff av Osvaldo. Luis Enrique er derimot tydelig på at det ikke blir noe mildere straff for slaget som falt i Udine.

Trøsten får være at Roma alltid gjør det godt etter interne konflikter.