Spillerjakt i januar

Roma er ikke akkurat i balanse etter Osvaldos famøse slag mot Lamela, men laget dro i går kveld ut for å spise på restauranten Casa Novacente. Regningen for gildet ble betalt av de to involverte, i et forsøk på å legge saken bak seg en gang for alle. Foruten å komme tilbake i en sosial likevekt, jobber klubben etter sigende hardt med å finne også en sportslig likevekt. Stallen er for tykk, samtidig som dekningen er ujevnt fordelt på de ulike lagdelene. Konsekvensen av dette har vært at spillere som Rodrigo Taddei og Simone Perrotta har figurert på uvante backplasser, mens et stortalent som Federico Viviani har blitt holdt tilbake av mer etablerte og høytlønnede spillere.

Det sportslige apparatet, anført av Walter Sabatini, jobber derfor hardt med å gjøre noen nøkkelendringer på stallen slik den fremstår nå. Enkelte spillere ønkes solgt, og blant disse antar man å finne Marco Cassetti (ryktet til de arabiske emirater), Fabio Simplicio (overflødig, men lite villig til å forlate klubben), Marco Borriello (dyr i drift og sliter benk – gjenoppstått interesse fra Frankrike), Juan (‘teknisk’ avgjørelse fra Luis Enrique), Stefano Okaka (denne gang for godt) og Cicinho (overbetalt og ubenyttet). Det er usannsynlig at alle disse vil forsvinne i løpet av januarvinduet, men noen endringer kommer man mer eller mindre garantert til å se.

Klubbens daglige leder Claudio Fenucci har også bekreftet at Roma kommer til å gjøre noen trekk i løpet av januarvinduet. Først i rekken står trolig en ny midtstopper, ettersom Nicolas Burdisso er ute med langtidsskade og Simon Kjær varierer mellom skader og personlige feil. For en uke siden meldte Corriere dello Sera at Roma hadde kommet til enighet med Manchester City om en låneavtale for den unge montenegrineren Stefan Savic. Det har imidlertid ikke kommet noen nyheter om denne påståtte avtalen i løpet av den siste uken.

Det har i stedet kommet stadig flere rykter om Bayern Münchens midtstopper Breno, som angivelig skal ha blitt tilbudt til Roma av den tyske giganten. Mercatoekspert og FIFA-agent Dario Canovi bekrefter dette i dag til Radio Ies, men hevder samtidig at Roma har andre navn på blokken. Kanskje like greit, ettersom brasilianeren tidligere i høst ble arrestert mistenkt for å ha satt fyr på sitt eget hus.

Canovi hevder samtidig at han møtte representanter fra Roma da han overvar Røde Stjerne Beograd-Partizan for noen dager siden. Ifølge Canovi kan det dreie seg om den 17 år gamle angriperen Lazar Markovic, som allerede har spilt seg til noe som kan minne om fast plass for den serbiske serielederen. Det ryktes også at det kan dreie seg om den 21 år gamle høyrebacken Aleksandar Miljkovic. Calciomercato.it har vært i kontakt med hans agent, som i første omgang bekreftet at Sabatini selv var på toppkampen i Beograd, og i andre omgang uttalte at det ikke foreligger noe kontakt mellom han og Roma.

Fra tidligere har Roma signert en kontrakt med 18 år gamle Nicolás López. Den unge angriperen kommer i første omgang til å spille med Romas Primavera-lag, inntil han eventuelt blir funnet god nok for A-lagsspill. Et annet navn, som har sirkulert i lengre tid, er Villarreals Nilmar. Hans agent uttaler imidlertid i dag at han ikke vet om Romas interesse fortsatt eksisterer. Det antas å være sikkert at Roma kommer til å gjøre noen endringer i løpet av januarvinduet. Omfanget avhenger til syvende og sist av hvor mange som forlater klubben.