Forhåndsomtale: Fiorentina – Roma

Søndag ettermiddag er det endelig tid for kamp igjen, og våre gulrøde helter reiser nordover for andre runde på rad på jakt etter 3 poeng. For Roma har uken etter forrige helgs tap mot Udinese vært preget av hendelsen i garderoben etter kampen, og deretter diverse personers meninger om håndteringen av situasjonen fra Luis Enriques side.

Men Antonio Contes uenigheter til tross; Osvaldo  er ikke med i troppen til Firenze, og mannen som hittil har spilt flest minutter for Roma i år vil ikke få mulighet til å spille mot sine gamle lagkamerater i lilla. På den annen side har en annen herremann blitt nogenlunde friskmeldt, og forhåpentligvis vil savnet etter Osvaldo bli kortvarig, om eksisterende i det hele tatt.

Det er i mellomtiden verdt å ta med seg litt av det som skjedde banen i Udine, for heller ikke det var det spesielt mye stil over. Kampen var preget av mye stanging, feilpasninger, fastlåsing og helt avgjørende; tidvis mangel på konsentrasjon. Det skal sies at en bortekamp mot Udinese ikke er noen lek, og at vi ikke gjort en fryktelig dårlig kamp, men flere ting må forbedres og stabiliseres  om vi skal ha mulighet på en plass i den gjeveste turneringen i Europa til neste år.

Fiorentina på sin side gikk på et 2-0 tap borte mot Palermo forrige uke, og vil være sultne på å komme seg oppover på tabellen. Til tross for at Viola i skrivende stund ligger på en 16. plass i Serie A, har de kun tapt èn kamp på eget gress denne sesongen, nemlig 1-2 mot Lazio i starten av oktober. Ellers kan de skilte med gode hjemmeseire  som for eksempel mot Genoa, samt et relativt sterkt 0-0-resultat mot Milan i forrige hjemmekamp.

Romas form på bortebane har som det meste annet i høst vært varierende, noe man også kan si om de senere års besøk på Stadio Artemio Franchi (U-U-T-V-U).

En del ulver står på skadelisten foran morgendagens kamp. Burdisso er som kjent langtidsskadet, og Kjær, Rosi, Borini og Pizarro er heller ikke tilgjengelige til dyst.  Når det gjelder lagoppstillingen har man vel nesten til gode å forutsi Luis Enriques valg denne høsten, og mest spekulasjon er det rundt trioen på topp. Skal Boriello få muligheten fra start? Blir Totti, Lamela eller Pjanic valgt som trequartista, om det i det hele tatt blir noen? Blir De Rossi flyttet ned som midtstopper (hvilket han tidvis har blitt drillet som på trening denne uken)?Jeg slår følge med Il Messagero og sier nei både til Boriello og De Rossi i unaturlig posisjon:

ROMA: 4-3-1-2: Stekelenburg – José Ángel, Heinze, Juan, Taddei – Gago, De Rossi, Pjanic – Lamela – Totti, Bojan

Som sagt mange usikkerheter her, og man skal ikke se bort ifra flere overraskelser. Simone Perrotta kan for øvrig få sin kamp nummer 300 for Roma i morgen, noe som sier mye om hans viktighet siden han ankom klubben i 2004.

Dello Rossi ser på sin side ut til å ha sitt beste lilla mannskap å ta av. Viola vil stille med et erfarent lag, og spesielt midtbanen og de to foran er på sitt beste av meget høy kvalitet:

FIORENTINA: 4-3-1-2: Boruc – Pasqual, Nastasic, Gamberini, De Silvestri – Vargas, Montolivo, Behrami – Lazzari – Gilardino, Jovetic

Vi forventer en jevn kamp i Firenze, men Roma har vist potensiale til å briljere med fin fotball når de er komortable nok, og har alle muligheter til å reise hjem med seier i den proverbiale kofferten, kanskje spesielt med en inspirerert nummer 10 tilbake på banen.

FORZA ROMA!