De Rossi, Ancelotti og Giannini

Mandagens storkamp mot Italias formlag Juventus nærmer seg, og det samme gjør det som ser ut til å bli den endelige løsningen på Daniele De Rossis kontraktsaga. I dag kan Football Italia melde om følgende saker:

Verdens kanskje mest kjente fotballmagasin, FourFourTwo, har visstnok et intrvju med Daniele De Rossi i neste utgave. Blant uttalelsene fra intervju som har blitt lekket til italiensk media er blant andre følgende: »England ville vært en stor opplevelse og det er selvsagt fantastisk å høre store managere som Sir Alex Ferguson og Robero Mancini snakke varmt om meg. Men jeg har ingen intensjoner om å forlate Roma. Jeg vil bli her.»

De Rossi har i dag, gjennom klubbens ofisielle Twitter-konto, benektet at han noensinne har gitt dette intervjuet til FourFourTwo, og det skal bli spennende å se hva slags forklaringene det engelske magasinet klarer å hoste opp.

Ellers har Carlo Ancelotti gjort sitt beste for å legge en demper på alle ryktene som kobler han til Roma, men slår samtidig fast at dagen da han inntar sjefsstolen i Trigoria vil komme. »En dag vil jeg være Roma-trener, ettersom det er en klubb hvor jeg som spiller hadde en fantastisk tid. For øyeblikket ønsker jeg imedlertidig å jobbe i Premier League igjen. Roma er i en vanskelig situasjon fordi alt har forandret seg: klubben, spillerne, treneren og fotballfilosofien. Det var forventet at de ville ha det vanskelig, men nå trengs det ro. De er på en hard, men i mine øyne riktig vei.»

Helt til slutt har Romas gamle fantasista og kaptein Giuseppe Giannini, spilleren kjent som Il Principe, delt sin mening om hva det er som ikke funker i dagens Roma. Og det involverer, ikke overraskende, dagens store nummer 10: ‘‘Totti må være på banen mot Juventus, ettersom han er en spiller som kan gi lagkameratene en helt ny mentalitet. Han satt på benken i Firenze og det syntes på det negative resultatet. Totti sender positive vibber til alle rundt seg, og denne sesongen har han blitt vraket. En spiller som han burde ha vært i sentrum for klubbens nye prosjekt, i stedet har han måttet takle konstant tvil helt siden sesongen startet. Hele miljøet rundt klubben har fått merke de negative konsekvensene av det.»