In bocca al Zebra

Luis Enrique er i hardt vær om dagen. Forrige rundes spektakulære kollaps mot Fiorentina har fått deler av fansen til å vende seg mot den spanske taktikeren, vel så mye for Enriques vraking av Totti som for selve resultatet. Foruten tre baklengs pådro Roma seg også tre røde kort, hvilket betyr at Juan, Fernando Gago og Bojan Krkic alle er suspendert når ligalederen kommer på besøk.

Situasjonen i forsvaret er prekær. Burdisso er ferdig for sesongen, og Simon Kjær og Marco Cassetti er begge skadet. Enrique har dermed fint lite annet å gjøre enn å kjøre en bakre firer bestående av Rosi, De Rossi, Heinze og enten Jose Angel eller Taddei. På midtbanen er har Pizarro pådratt seg en smell og det blir dermed opp til Perrotta, Pjanic og muligens Federico Viviani (endelig!) å holde styr på Pirlo, Vidal og Marchisio. I angrep har Enrique følgende valg: gi Totti sjansen fra start eller møt hele Olimpicos vrede. Foran Kapteinen finner vi nok Osvaldo og Lamela, men det kan også tenkes at Marco Borriello, som ikke har fått spilletid siden 26. oktober, får bryne seg mot det solide Juventus-forsvaret.

I motsatt ende vil Conte sannsynligvis kjøre en 4-4-2 bestående av Buffon, Lichsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe, Matri og enten Estigarriba, Quagliarella eller klubbikon Del Piero. Dette er Juventus-legendens siste sjanse til å møte Roma på Stadio Olimpico, arenaen hvor Del Piero vant Champions League i 1996, og det er godt mulig Conte gir han sjansen til å ta farvel med en plass i startellever’n.

Historisk sett er dette ikke en kamp å se fram til for Roma. Juventus har ikke tapt mot Roma på Stadio Olimpico siden den romerske ulven fullstendig avstripet zebraen fra Torino med 4-0 i 2004, og siden da har nord-italienerne vunnet seks og spilt én uavgjort. Mange av disse kampene har blitt utspilt mellom et langt sterkere Roma enn det vi får se i morgen, og Juventus har ikke vært sterkere siden monsterlaget deres fra 2005-06 (at det største monsteret av dem alle ikke befant seg på banen har våre svarthvite venner en tendens til å fortrenge).

Dette blir uten tvil sesongens vanskeligste kamp hittil Juventus har måkt unna Milan og snudd 1-3 til 3-3 på fryktinngytende Stadio San Paolo i Napoli. De har scoret 24 mål hittil denne sesongen (bare Milan har scoret fler: 33), og har etter Udinese ligaens mest solide forsvar (10 baklengs mot Udineses 7). At vår gamle venn Mirko Vucinic er skadet hjelper litt, men det zebralaget som kommer ut av tunnelen på Olimpico i morgen kveld er et mannskap det står respekt av. At Romalaget kommer til å se ut som hva det er, nemlig en gedigen nødløsning, er ikke videre beroligende.

Men Roma har reist seg før. Skadskutte ulver er gjerne de farligste. Uansett hvem dette Juventus-laget består av og hva de har og kan komme til å utrette denne sesongen, så må de belage seg på å møte én faktor intet forsvar i verden burde føle seg for komfortabel med. For nå er kongen av Roma tilbake. Og han avgjør gjerne sånne kamper på egenhånd.

 

DAJE RAGAZZI!