Forhåndsomtale: Bologna – Roma

 

Midtukekamper er ikke akkurat noe man har blitt bortskjemt med som Roma-supporter denne sesongen, men i morgen er det Bologna som skal gjestes da det som egentlig skulle være sesongens første kamp i stedet blir 2011s siste grunnet streiken på sensommeren. Om ulvene tar toget eller ei er uvisst,  men de vender iallfall nesen nordover for å bryne seg på et Bologna som ikke har hatt det så altfor lett hittil i sesongen.

 

Roma kommer rett fra et meget godt resultat i Napoli, et resultat som både trener og spillere var tydelig fornøyd og lettet med. Roma spilte en god kamp på søndag, men det er ikke til å stikke under en stol at resultatet lett kunne sett annerledes ut, noe Luis Enrique selv har påpekt i kjølvannet av kampen. Dog er en liten porsjon flaks en del av sporten, og man kan ikke sies å ha hatt for mye av det i hovedstaden siden Luis Enriques ankomst. Sett sammen med en godkjent kamp mot Juventus har de to siste kampene vært viktige for selvtilliten, men kollapsen i Firenze og tannløsheten mot Udinese i kampene før sitter friskt i minne hos undertegnede.

Bologna har på sin side som sagt slitt i årets sesong, og står for øyeblikket på 16. plass med 15 poeng, og kommer fra et 2-1 tap borte mot Genoa  i forrige runde. På hjemmebane har de blårøde hatt blandede resultater i år, med alt fra uavgjort mot Milan og seier mot Atalanta til tap mot både Cesena og Lecce. Bologna er for øvrig det laget i serien med flest gule kort, og vi kan forvente et fysiskt tøft oppgjør, noe  som kan være til vår fordel om vi holder både raten og kvaliteten på pasningene høy.

Ellers er det verdt å nevne at Stefano Pioli har til gode å vinne mot Roma, og at Roma har scoret i 18 kamper på rad mot Bologna. Dog advares det mot å se vertene som noen svak motstander, selv om man riktig nok kommer fra fire vanskeligere kamper. Når det kommer til startoppstliingen har vi fortsatt mange på skadelisten: I tillegg til Burdisso er både Kjær, Gago og Borini fremdeles ute til over nyåret. Derimot returnerer Pjanic til troppen og vil trolig gå inn på midten til fordel for Simplicio. Det ventes også at José Ángel tar over sin venstrebackposisjon og at Taddei følgelig hviles. Vi forventer oss dermed følgene startellever:

4-3-1-2: Stekelenburg – J. Ángel, Heinze, Juan, Rosi – Greco, De Rossi, Pjanic – Totti – Lamela, Osvaldo

Bologna og Pioli har alle sine beste menn å velge fra, og Corriere dello Sport har troen på denne elleveren:

4-3-2-1: Gillet – Morleo, Raggi, Portanova, Crespo – Kone, Perez, Mudingayi – Ramirez, Diamanti – Di Vaio.

Juan og Heinze gjorde en respektabel innsats forrige kamp, og burde ha god kontroll på dette Bologna-laget. Dog har godeste Di Vaio kommet ut av intet mot Roma tidligere, og oppgaven skal ikke tas lett på. Ellers håper vi at De Rossi fortsetter sin gode trend, at Lamela fortsetter der han slapp i forrige kamp, og selvsagt at Il Capitano setter sitt første for sesongen.

FORZA GIALLOROSSI!