Calciomercato: Januarvinduet 2011/2012

Walter Sabatini, tilbake på markedet.

Overgangsvinduet åpner igjen 1.januar og det ventes stor aktivitet fra AS Roma også i dette vinduet. Det er en kjensgjerning at Luis Enrique og den sportslige ledelsen ønsker en slankere tropp for å slippe til yngre spillere. Det vil derfor være spillere som forlater klubben i januar. Det er videre også kjent at Roma jakter forsterkninger i nesten alle ledd. ASRoma.no har sammenfattet de viktigste ryktene og presenterer i dag en oversikt mellom ribbe, kaffe og kaker. De sterkeste ryktene er markert med uthevet skrift.

Forsvar

Det forventes ingen endringer på keeperplass. Stekelenburg har tilpasset seg Serie A på en ypperlig måte. Alternativene bak ham er også svært gode, med rutinerte Lobont og stagnerte Curci klare til å steppe inn ved eventuelle skader. Det er derimot stor grunn til å forvente visse endringer i forsvaret. Burdissos langtidsskade tvinger Roma ut på markedet etter en midtstopper og Gremios 21 år gamle midtstopper Mario Fernandes er navnet som hyppigst diskuteres i media. På lille julaften meldte imidlertid ANSA at Roma hadde trukket seg ut kampen om spilleren, angivelig fordi Real Madrid skal ha meldt sin interesse. Andre navn som går igjen på midtstopperplass, er Esequiel Garay (Benfica), Nicolas Otamendi (Porto) og Stefan Savic (Manchester City). Det er imidlertid  stille rundt midtstopperplassen for tiden, noe som kanskje er overraskende med tanke på det store behovet for forsterkninger.

Venstrebackplassen synes å være greit besatt med Jose Angel og en formsterk Rodrigo Taddei. Det er dermed også få rykter om signeringer til denne posisjonen, selv om Benoît Tremoulinas (Bordeaux) har vært en gjenganger i høst. Høyreplassen stiller seg noe annerledes. Marco Cassetti kan komme til å forlate Roma i løpet av januar, og det meldes at Sampdoria skal være interessert. Cassetti selv skal imidlertid foretrekke en overgang til de forente arabiske emirater, dersom man skal tro rapportene som har kommet den siste måneden. Cicinho har også erklært at han ønsker seg bort fra Roma, og en overgang til en brasiliansk klubb (trolig Flamengo) synes å være svært sannsynlig. Erstatter for disse to kan ifølge flere (deriblant overgangsekspert Dario Ristori) være Vedran Corluka, som sliter med spilletiden i Tottenham.

Midtbane

Det store spørsmålet i denne lagdelen er naturligvis Daniele De Rossi, hvis kontrakt utløper sommeren 2012. Han kan derfor snakke fritt med andre klubber fra og med første januar. Mediaset meldte tidligere denne uken at Manchester City planlegger å komme med et bud på il capitan futuro nå i januar, men Roma ønsker naturligvis ikke å slippe De Rossi. Julaften meldte calciomercato.com at Roma og De Rossi skal være enige om en kontraktsforlengelse, men at hans agent Sergio Berti ønsker å avvente til begynnelsen av januar.  Det er foreløpig usikkert hva som kommer til å skje her, men de fleste medier synes å lene i retning av at De Rossi forlenger kontrakten med Roma.

Roma er enige med Leandro Greco om en forlengelse av kontrakten. Fabio Simplicio har fått en ny vind i seilene og kommer etter alt å dømme til å fortsette i Roma i alle fall ut sesongen. Det kan imidlertid være slutt for David Pizarro, som har havnet i bakre rekke etter at Pjanic og Gago ble signert. Foreløpig er det imidlertid få nyheter om hvem som eventuelt skal kjøpe chileneren, men Tuttosport hevder at Malaga, Fiorentina og Palermo er blant klubbene som ønsker å kjøpe.

Det er særlig tre navn som diskuteres hett i italiensk media: Casemiro (Sao Paolo), Paulinho (Corinthians) og Freddy Guarin (Porto). Casemiro var svært nær en overgang til Roma i sommer før han signerte en ny kontrakt med Sao Paolo. Situasjonen har siden forandret seg en hel del, og ifølge Sao Paolos president Juvenal Juvencio, skal €10m kunne være nok for å signere stortalentet født i 1992. Alternativet til den «komplette» midtbanerollen er Freddy Guarin, som også vil koste noe i samme priskategori. For en mer ballvinnende posisjon skal Fernando og Lass Diarra begge være for dyre, og Corinthians’ Paulinho har dermed blitt sirklet ut på blokken. Også her ventes det at prisen vil ligge rundt €10m, selv om Sabatini vil ønske å forhandle beløpet ned.

Videre hevder FIFA-agent Alberti at Sabatini er i forhandlinger med River Plate om to 18-åringer. Den ene skal angivelig være Adrian Cirigliano, i Argentina omtalt som «den nye Mascherano». Det er med andre ord stor grunn til å forvente at Roma kommer til å signere en ny midtbanespiller i løpet av januarvinduet.

Angrep

I denne lagdelen forventes det at én spiller forlater klubben, og at en annen kommer inn. Alt tyder på at Marco Borriello forlater Roma i januar, og slik det ser ut er det Juventus som blir klubbnomadens neste arbeidsgiver. Det snakkes om en låneavtale til rundt €1m, der Juventus vil ha opsjon på rundt €8m. Status nå synes å være at Roma ønsker en klausul om at Juventus kjøpe Borriello ved sesongslutt, mens den gamle dame kun ønsker en valgfri opsjon. Marseille skal allerede ha tilbudt denne løsningen, men spilleren selv foretrekker Juventus.

Erstatteren kommer definitivt til å bli en mer fotrapp type. Det heteste navnet er for øyeblikket Nilmar (Villarreal). I uken før jul gikk hans agent ut og sa at spilleren kunne komme til å forlate Villarreal til fordel for Roma, men siden har det vært relativt stille rundt den kvikke brasilianeren. Utover Nilmar er det ganske stille, og det kan dermed være grunn til å tro at det kanskje også er Nilmar som blir Romas valg som erstatter for Borriello. Det ventes mer nytt rundt dette når det foreligger en endelig avklaring rundt Borriellos fremtid.

Hva tenker norske Romanisti om ryktene? Diskutér i kommentarfeltet! God jul!