Mercato: Roma venter på Juventus

Walter Sabatini, denne gang i ventemodus.

Vinduet åpner førstkommende søndag, men Romas mercato står på vent inntil Juventus avklarer situasjonen rundt Marco Borriello. Ifølge sentrale nyhetskilder skal overgangen i seg selv være klar til å gjennomføres, men Juventus vil – i likhet med Roma – ikke hente inn nye spillere før andre forlater klubber.

Kabalen er også avansert: Juventus ønsker å kvitte seg med Amauri eller Iaquinta (fortvinnsvis begge to), men førstnevnte avslo tilbudet fra Genoa. Genoa har dermed flyttet fokus til Fiorentinas Alberto Gilardino, som nå synes å være nær en overgang til Liguria-kysten. Fiorentina trenger dermed en erstatter, og etter å ha fått nei fra Atalanta for Sergio Floccari, kan det nå virke som om Corvino har flyttet fokus til enten Iaquinta eller Amauri. Her ligger nøkkelen for at Borriello kan sendes til Juventus på lån,  med opsjon på kjøp.

I mellomtiden venter Roma, av flere årsaker. Fra sportslig hold ønsker Luis Enrique en slankere stall, mens det fra administrativt hold er behov for å kutte i lønnskostnader før man kan ta på seg nye forpliktelser. Det synes i alle fall å være tydelig at Roma kommer til å forsterke i forsvar og midtbanen, mens angrepet blir stående slik det er – med tillit til at Nico Lopez, Gianluca Caprari og Tallo (19 år gammel ivorianer på primavera-laget) kan fylle inn dersom det skulle være nødvendig. Franco Baldini er for øyeblikket på ferie i Cape Town, mens Sabatini de siste dagene har oppholdt seg i Milano. I går var det imidlertid ingen som visste hvor Sabatini oppholdt seg, og det sies at han kan ha tatt turen utenlands..

Det er nå særlig to navn som preger nyhetsbildet rundt Romas mercato. Det ene er Portos Fredy Guarin. Ifølge Tuttomercatoweb tilbyr Roma €8m for Portos colombianer, mens portugiserne krever €12m. I ettermiddag hevder samtidig Sky Sports mercatoekspert Gianluca Di Marzio at Sabatini har gjenåpnet jakten på Sao Paolos Casemiro. Siden han forlenget kontrakten i august har pilen pekt nedover for den unge midtbanespilleren, og i ettermiddag melder altså SkySport at Roma vil by €5m for spilleren.

Et annet navn som nevnes er Ezequiel Cirigliano, 1992-modell fra River Plate. Ifølge Corriere dello Sport er både Roma og Lazio interessert i spilleren, som faktisk befinner seg i Italia allerede. Talentspeider Tor Kristian Karlsen omtaler spilleren som en hardtarbeidende, dynamisk sentral midtbanespiller, mens mindre nøkterne kilder påstår han kan minne om Javier Mascherano.

Det pågår også en jakt på forsterkninger i forsvarsleddet, og Vedran Corluka er spilleren som omtales mest, hovedsaklig på grunn av et rykte som ble startet av engelske The Sun. Avisen hevder at Roma ønsker å hente kroaten, og at en overgang kan være nær. Jorge Fucile nevnes også, så det er med andre ord høyrebackposisjonen som virker hetest.

Igjen er det imidlertid slik at noen må ut dersom andre skal komme inn. David Pizarro jaktes av flere italienske klubber, deriblant Palermo (Zamparini har åpent sagt at han ønsker il Pek), Fiorentina og nå senest Sampdoria. Juan har også møtt Flamengos sportslige ledelse i løpet av hans ferie i Brasil, men slik situasjonen er ønsker ikke Roma å selge en av få gode midtstoppere i klubben. Cicinho må også forlate klubben i januar, men det er foreløpig ikke helt enkelt å se hvem som skal plukke han opp.

Kort oppsummert må Roma selge før andre kan kjøpes. Ballet åpnes når Juventus finner rom til Marco Borriello.