Roma i forhandlinger om Casemiro – agenten til Roma om få dager

Flere spillere på vei bort - men Casemiro kan være på vei til Roma

Marco Borriello har i dag gjennomgått den medisinske testen i Torino, og er dermed klar for et 6 måneder langt utlån til Juventus. Juventus betaler €0,5m for lånet, og har opsjon på kjøp (€7,5m) ved sesongslutt. Borriello kan få selskap av David Pizarro, som i følge tuttomercatoweb er svært nær en overgang til Juventus. Nyhetssiden hevder at en endelig avklaring kan komme i morgen, og at overgangen  i så fall blir i samme modell som Borriello: 6 måneders lån med opsjon på kjøp.

Stefano Okaka ventes å melde overgang til Parma i løpet av januar, mens Cassetti er ønsket av Sampdoria. Corriere dello Sport skriver at Cassetti selv foretrekker en overgang til Dubai eller Qatar. Situasjonen rundt Cicinho er mer problematisk, ettersom ingen klubber vil matche spillernes lukrative lønn i Roma. Det kan i ytterste konsekvens bli aktuelt å tilby brasilianeren en kompensasjon mot at kontrakten termineres.

I mellomtiden pågår det forhandlinger om en ny brasilianer, nemlig Sao Paulos Casemiro. Spillerens agent, Joseph Lee, legger ikke skjul på interessen fra Roma: «Jeg har registrert en sterk interesse fra Roma. Vi står tilbake med et løfte om at de skal reflektere i noen dager, for deretter gi oss en tilbakemelding. Jeg planlegger en tur til Europa om kort tid, og da vil jeg også dra innom Roma. Når det gjelder Inter, så kontaktet de meg for informasjon om Casemiro, men har deretter ikke fulgt opp interessen.»

Sky meldte i dagene før nyttår at Roma hadde gitt et bud på €5m for midtbanespilleren. Sao Paulo – på sin side – krever minimum €10m. Slik situasjonen ser ut nå, kan det virke som om de to partene vil kunne komme til enighet om en overgang rundt €8m. Prisen har falt påfallende mye det siste halve året; i sommer krevde Sao Paulo et sted mellom 25 og 30 millioner euro, mens de nå vil ta til takke med en tredjedel. Mye av årsaken skal være at Casemiro har slitt med å finne formen siden han forlenget kontrakten i august.

Italiensk media omtaler Casemiro som en ny Emerson. Den unge brasilianeren er en to-veis midtbanespiller med stor rekkevidde, duellstyrke og kloke pasningsvalg. Det vites ikke om sammenligningen med Emerson også spiller på personlig karakter, men i likhet med gamle Emerson er det visse ankepunkter mot Casemiros holdninger. Etter hva asroma.no kjenner til, skal den 19 år gamle brasilianeren være kjent for utpreget sterk deltakelse i Sao Paulos uteliv, noe som også skal ha irritert hans nåværende klubb.

Casemiro kan i så fall også være en risikabel signering for et Roma som prøver å sette sammen en gruppe spillere med sterke holdninger. I en alder av 11 ble Casemiro, hans mor og lillebrødre forlatt av faren. Som fremadstormende fotballspiller har han blitt familiens forsørger, noe som i følge ham selv har hjulpet ham til å modne som person.

I mellomtiden er laget i dag tilbake på Trigoria og oppkjøring til hjemmekampen mot Chievo 8.januar. Fremtiden til Daniele De Rossi er fortsatt et stort spørsmål. Il Capitan Futuro tilbragte juleferien i New York og avsluttet oppholdet med et besøk til Boston og NBA-kampen mellom Celtics og Pistons. Et pussig sammentreff, ettersom James Pallotta eier store andeler i både Roma og Boston Celtics. Pussig, også fordi Celtics’ Kevin Garnett har skaffet seg aksjer i AS Roma. Ifølge ubekreftede rykter var det et møte mellom De Rossi og James Pallotta etter kampen, men det gjenstår å se hva utfallet av denne saken blir. Det siste er – ifølge La Repubblica – at Roma har tilbudt De Rossi en kontrakt med utkjøpsklausul på €25m.

ASRoma.no følger overgangsmarkedet tett i hele januar. Spørsmål? Bruk kommentarfeltet!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cU_sGf3vTy0[/youtube]