Chievo årets første motstander

Roma avsluttet høstsesongen med sterke seire mot Napoli og Bologna, sistnevnte en kamp hvor Roma totalt dominerte banespillet. I morgen er Chievo motstander i det som blir den første testen for Roma når vårsesongen sparkes i gang. Roma må sies å være favoritt i kampen som sparkes i gang 15.00 søndag formiddag, men det er allikevel et par bekymringer i Roma-troppen. Osvaldo ble som kjent skadet for noen dager siden, og er ute i rundt 2 måneder. I tillegg er Pizarro utilgjengelig grunnet familiære årsaker. Borriello er som kjent gått på lån til Juventus ut sesongen, og dermed er mulighetene blitt begrenset på topp for Luis Enrique. Nicolas Burdisso, Marco Cassetti og Fabio Borini er også uaktuelle for Roma i morgendagens kamp.

Chievo mangler Luca Rigoni, men ellers har Mimmo Di Carlo full tropp til disposisjon. Chievo ligger for øyeblikket på en 12.plassering på tabellen, bare 4 poeng bak Giallorossi. Poeng i Roma vil gi Chievo en relativt fin luke ned mot nedrykksstreken, mens Roma på sin side trenger alle poengene de bare kan få for å holde følge med lagene foran seg på tabellen. Napoli har slitt den siste tiden, og med tanke på at Siena knuste lazio 4-0 i kveld har Luis Enrique og hans menn en glimrende sjanse i morgen til å knappe inn på forspranget til klubbene foran seg. Har vi lov å håpe på en lignende start på vårsesongen som i 2005/06-sesongen, sesongen da Roma vant 11 kamper på rad?

Det er ventet at Totti starter sammen med Lamela og Bojan på topp for Roma, og de fleste (les: alle) Roma-fans håper nok at Il Capitano endelig åpner målkontoen for sesongen. Chievo har ikke slått Roma i hovedstaden siden i 2003, og mitt tips er at denne statistikken står seg også når klokken er 17.00 søndag den 8.januar. Bakover på banen vil Stekelenburg vokte buret, mens en sannsynlig forsvarslinje vil bestå av Taddei, Juan, Heinze og Angel. Alternativer her er Rosi og Perrotta. Pjanic og De Rossi bør være bankers på midtbanen, med Greco, Perrotta og Simplicio som klare alternativer til den siste midtbanerollen i en 4-3-3 formasjon.

Hos Chievo er som alltid Pellissier en trussel. Mannen med det velbarberte fjeshåret er en meget giftig mann på topp for bortelaget, mens spillere som Paloschi og målvakt Sorrentino også kan være meget god på sine beste dager. I forsvaret har Chievo en gammel kjenning i Marco Andreolli, som noen kanskje husker for målet hans mot Fulham for Roma. Luciano kan også skape trøbbel på kanten med farten sin, men dette er i bunn og grun en kamp Roma skal vinne.

Sannsynlige startoppstillinger:

 

 

Roma: Stekelenburg – Taddei, Juan, Heinze, Jose Angel – Pjanic, De Rossi, Simplicio – Totti, Bojan, Lamela

Chievo: Sorrentino – Frey, Andreolli, Cesar, Jokic – Luciano, Bradley, Hetemaj – Thereau – Pellissier, Paloschi

 

 

Daje Roma!