Coppa Italia: AS Roma-ACF Fiorentina

Roma gjør sin første Coppa Italia-opptreden for sesongen når de tar i mot Fiorentina onsdag kveld. Det skal ikke stå på motivasjonen til Luis Enrique og hans mannskap etter fadesen på Artemio Franchi tidligere i sesongen, der mål imot og antall utvisninger hadde samme sifre i protokollen til slutt, tre i tallet. Luis Enrique la heller ikke skjul på dette under dagens pressekonferanse:

– Vi vil spille med ligaoppgjøret i bakhodet. Jeg føler meg sikker på og forventer at laget forbedrer seg. Tapet mot Fiorentina er uutslettelig og et bittert minne. Å huske på hva som skjedde på Artemio Franchi vil være ekstra motivasjon.

Roma går rett inn i turneringens åttendelsfinaler og Luis Enrique har ambisjoner på vegne av laget:

– Coppa Italia er en spennende turnering for oss. Vi vil vinne denne kampen. Kan vi vinne trofeet? Hvorfor ikke? Når jeg ser hvordan vi spiller om dagen vil svaret være ja. Men jeg vil ikke tenke for langt frem i tid, vi får ta en kamp av gangen. Det er ikke lett med tanke på kampoppsettet, men vi får prøve.

Fiorentina har hatt en trøblete sesong med trenerbytte, supporterprotester, skral økonomi og en Alberto Gilardino som har pakket sakene sine og dratt til Genoa. Men i helga ble det full klaff borte mot Novara hvor Viola vant 3-0 etter to scoringer av en nyfrisert Stevan Jovetic og en fulltreffer signert Riccardo Montolivo. Trener Delio Rossi har uttalt at Coppa Italia er et viktig trofé, men han har enda ikke bestemt seg for hvilket lag han skal mønstre mot Roma. Han hevder dog at Neto får sjansen mellom stengene fremfor Artur Boruc.

Roma er også i slaget om dagen og har bokført tre strake seire i Serie A og innledet det nye året med å slå Chievo 2-0 etter to straffescoringer av Francesco Totti. Trolig burde han fått sjansen til å score straffehattrick, men Phillipe Mexes kjære venn Carmine Russo mente at to fikk holde. Totti hviler trolig mot Viola.

Som vanlig er det vanskelig å spå hvilke elleve Luis Enrique vil stille med fra start. Kjær får trolig sitt comeback etter strekkskaden han pådro seg mot Udinese. Fabio Borini nærmer seg og er tilbake i trening, men trolig vil ikke Enrique risikere han helt enda, i hver fall ikke fra start. Etter tirsdagens treningsøkt spår vocegiallorossa.it følgende elleve fra start:

 Probabile formazione (4-3-3):Stekelenburg; Rosi, Kjaer, Heinze, José Angel; Gago, Viviani, Greco; Pjanic, Lamela, Bojan.

 Ballottaggi: Greco/Pjanic, Pjanic/Borini.

 Indisponibili: Burdisso, Osvaldo, Pizarro e Cassetti

Trolig får vi igjen en sjanse til å se Viviani, noe som kanskje er vel så spennende som kampen i seg selv. Gago og Bojan ser også ut til å starte, og disse bør i særdeleshet være revansjelystne etter at de begge gikk uforholdsmessig tidlig i dusjen sist Roma møtte Fiorentina.

Veien mot triumf starter på Olimpico onsdag kveld kl. 2045!

Kilder: football-italia.net vocegiallorossa.it romanews.eu