Coppa Italia: Lamela og Bornini sikret avansement

 

Etter en førsteomgang hvis fortalte oss at Roma var heldige, og at Jovetic og Ljajic har mye å by på, ville andreomgangen fortelle oss en helt annen historie. Hell og lykke var muligens viktige ingridienser i starten av andre akt, men ingen skal kunne ta fra Giallorossis innsats og harde arbeid, som til slutt ga oss et meget fornøyelig resultat.

Fra avspark og en drøy tredjedel ut i kampen, var det nettopp gjestene som hadde ballen mest, uten å helt finne opp kruttet da man nærmet seg motstanderens sekstenmeter. Mange skudd ble blokkert, og mange angrepstrekk manglet den siste finesse som ville endret målprotokollen. I plassen var det gultrøyene fra Firenze som skulle friste skjebnen.

Jovetic fant sin ex-landsmann [Ljajic] med en ballen en rekke ganger som kunne, i værste fall, gitt oss et annet resultat. På lag med Giallorossi var for en gangs skyld Fru Fortuna, og ikke Fru Strasjon, og med hjelp av Cicinho, kunne man puste lettet ut, og konstatere at scoreboardet fremdeles viste to egg.

Der Roma ikke kom til ordentlige farligheter foran mål, skulle nok store deler av Olimpico sett at De Marco pekte på straffemerket da Behrami berørte ballen med hånda, men også den tidlgere West Ham proffen og ex-Laziale hadde hellet på sin side.

Etter en omgang der Fiorentina var hakket hvassere, gikk lagene til pause uten nettkjenning.

Etter pause ble Viviani værende igjen i garderoben, mens løpsvillige Simone Perrotta entret gresset, og dette skulle vise seg å være forholdsvis fornuftig.

Da sekundviseren hadde rundet urskiven åtte ganger var det nettopp en gjennombruddshissig verdensmester som fullførte et meget bra løp inn i motstanderens box. Her tar han ned en ball fra Gago , flikker videre til Totti, som kommer fossende inn mot sekstenmeterstreken. Kapteinen faller, men klarer på mirakuløst vis å sende kula, via en motspiller, til Lamela. Neto har ikke mulighet, og dermed sendes Curva Sud ut i et villt gledesutbrudd! 1-0, og endelig!

Gjestene forsøker umoddelbart å svare, men heller ikke denne gang klarer Fiorentinaspillerne, representert av Pasquale, å omsette Jovetic’ gode innlegg i mål.

På 1-0 velger Luis Enrique å benytte seg av sitt andre bytte, og Bojan (62min)blir erstattet av Borini. Også dette byttet skulle ha stor innflytelse på omfanget av resultatet. Innbytteren krangler til seg ballen av en uoppmerksom Salifu dypt inne på Fiorentinas halvdel, og setter Totti i en av hans favorittposisjoner. Kapteinen flikker ballen kjapt i retning av Lamela, som på direkten fra 12 meter, setter ballen bak Neto nok en gang! Herlig scoring, og ikke minst viktig å få betalt for hissig og høyt press!

Etter dette var mer eller mindre løpet kjørt for Viola, og hverken Cerci eller Vargas kunne gjøre så forferdelig mye med en kort fartstid i årets Coppa Italia, og hadde det ikke vært for deres, for anledningen, gule trøyer, ville det ikke vært mye spor av et annet lag på banen.

Neto skulle sørge for at Borinis retur fra skade skulle bli en kjærkommen en, og i tillegg gjøre sin egen kveld proporsjonalt begredelig. Utspillet brasilianeren vartet opp med en halv time ut i siste omgangen, havner i bena på den omtalte leiesoldaten. Intinktivt setter han fart mot mål, og sender ballen mellom benene på burvokteren, som må hente ut den tredje kula for kvelden. Daje Fabio, og velkommen tilbake!

Alt i alt var kanskje ikke Roma så mye bedre enn Fiorentina som resultatet skulle tilsi, men det var godt å få en liten revansj over toscanerne, og ikke minst, få vise at dersom man avslutter en kamp med 11 spillere på banen, blir utfallet noe moderert. I dag var det Giallorossi som var av den effektive sorten i motsetning til vanlig, og forhåpentligvis noe man vil ta med seg videre til kampen mot Montellas disipler i Serie A. I Coppa Italia venter Juventus…

God kamp og en god kveld. Forza Roma!!

 

Rete: Lamela 53, 67 (R), Borini 76 (R)

Roma:Stekelenburg; Cicinho (Jose Angel 68), Kjaer, Heinze, Taddei; Gago, Viviani (Perrotta 46), Greco; Lamela, Totti, Bojan (Borini 62)

Fiorentina:Neto; Natali, Camporese, Nastasic; Salifu, Pasqual (Vargas 68), Montolivo, Cassani, Behrami (Lazzari 79); Ljajic (Cerci 62), Jovetic

Fløytemann:De Marco