Forhåndsomtale: Calcio Catania-AS Roma

Roma setter kursen mot Sicilia for å møte Vincenzo Montellas Catania. L’aeroplanino har fått en mer enn brukbar start for det normalt hjemmesterke øylaget. For øyeblikket befinner Catania seg på 8. plass med 22. poeng, mens Roma befinner seg på plassen over med 27 poeng.

Mens Roma for øyeblikket befinner seg i den såkalte flytsonen, har Montellas gutter støtt på noen skjær og har kun bokført én seier på sine seks siste kamper i alle turneringer.

Da Roma slet tidligere i sesongen uttalte Montella at han hadde fått sparken med tilsvarende resultater, men mannen som scoret 83 mål på 194 opptredener for giallorossi bedyrer at han ikke ser på kampen som en mulighet for revansje;

–  Jeg føler ikke noe spesielt for denne kampen, kanskje fordi den ikke skal spilles på Olimpico. Det er en kamp som alle andre kamper og som Catanias trener er det min plikt å forberede laget på best mulig måte.

Roma sikter seg inn på sin femte strake seier i alle turneringer. Skulle de greie å holde nullen vil det være for fjerde kamp på rad. Mye av den æren må tilskrives Maarten Stekelenburg som virkelig begynner å finne rytmen bakerst på banen.

Luis Enrique gleder seg stort, ikke minst fordi han tror på en fin kamp;

–    Jeg har sett Montellas Catania og det er et lag som er bedre teknisk enn fysisk. Jeg tror det vil bli en vakker kamp. Jeg tror ikke den blir aggressiv, det er ikke oss, og det er heller ikke dem.

Roma har ikke vunnet på Angelo Massimino siden april 2007. Siden den gang har det blitt to tap og to uavgjort. Catania er viden kjent for å være et godt hjemmelag, men derbyseieren mot Palermo i desember var den første hjemmeseieren siden oktober.

Til lørdagens oppgjør mangler Catania Giovanni Marchese og Marco Biagianti på grunn av suspensjon og selv om transfervinduet er åpent er Maxi Lopez fortsatt en del av Catania og er disponibel for Montella. Lanzafame og Capuano er heller ikke med.

Cassetti, Burdisso, Osvaldo og Pizarro er ikke tilgjengelige for Enrique. Det spekuleres som vanlig i hvilke elleve Il Mister velger fra start. Borinis særdeles positive innhopp mot Fiorentina i Coppa Italia kan være nok til å sette ineffektive Bojan på benken fra start. Pjanic spilte ikke i midtuka og går mest sannsynlig inn på midtbanen sammen med Gago og De Rossi.

Siste tids form skulle tilsi at Roma er favoritt lørdag kveld. Men til tross for problemer den siste tiden er ikke Catania til å kimse med på hjemmebane, for de som liker å kimse.  Ei heller skal man undervurdere Montellas lyst på revansj, selv om han selv hevder dette ikke er noe han tenker på. For romanisti er det dog ingen grunn til å være pessimistiske, formpila tatt i betraktning. Spennende skal det også bli å følge De Rossi etter at det fredag kveld kom rykter som påsto at ny kontrakt var i boks, men at det vil ta noen dager før dette blir annonsert. Ny kontrakt eller ei, denne sesongs utgave av Daniele De Rossi er særdeles sterk. Og med solide Gago og den lille magikeren Pjanic ved sin side er det ingen grunn til at AS Roma ikke skal vinne slaget på Sicilia. Også har vi Francesco Totti da, som fulgte opp sine to scoringer mot Chievo med to målgivende mot Fiorentina. Il Capitano er virkelig i gang.

CATANIA (4-3-3): 30 Campagnolo, 2 Potenza, 6 Legrottaglie, 3 Spolli, 22 Alvarez, 24 Delvecchio, 10 Lodi, 4 Almiron, 28 Barrientos, 18 Bergessio, 17 Gomez. (1 Kosicky, 14 Bellusci, 19 Ricchiuti, 13 Izco, 16 Llama, 11 Maxi Lopez, 32 Catellani). All.: Montella. Squalificati: Marchese, Biagianti. Diffidati: Delvecchio, Legrottaglie. Indisponibili: Capuano, Lanzafame.

ROMA (4-3-1-2): 24 Stekelenburg, 87 Rosi, 4 Juan, 5 Heinze, 11 Taddei, 15 Pjanic, 16 De Rossi, 19 Gago, 10 Totti, 8 Lamela, 31 Borini. (1 Lobont, 44 Kjaer, 3 Josè Angel, 23 Greco, 30 Simplicio, 14 Bojan, 47 Caprari). All.: Luis Enrique.Squalificati: nessuno. Diffidati: Cassetti, Gago, De Rossi.Infortunati: Osvaldo, Cassetti, Burdisso.

Arbitro: Tagliavento di Terni.
Assistenti di gara: Nicoletti e Di Liberatore.
Quarto uomo: Gervasoni.

Kampen vises på Canal 9 og Canal+ sin webtjeneste (csports.no) Tagliavento blåser i gang kampen 2045 lørdag kveld.

Daje!