Catania – Roma avbrutt på 1-1 etter 66min

Regnet strømmer ned, og banen egner seg muligens mer til vannpolo. Tagliavento fant ikke matta god nok til å spille fotball på etter en drøy time på Siclias østkyst. Spillerne ble sendt i garderoben og kom aldri tilbake, noe som absolutt kan forsvares.

Til tross for at man helst skulle sett kampen stå til liv i samtlige 90 minutter, ville ikke regnet gi seg. I stedet blir kampen spilt ved annen leilighet.

I første omgang, derimot, skjedde det i det minste nevneverdige saker. Roma fikk en frisk start på kampen, og etter 16 sekund blir Bojan tatt inne i Catanias box. Dommeren er ikke i nærheten av  å blåse, noe han muligens gjør korrekt.

I øyeblikket etter er Totti ute med pasningsfoten igjen. Denne gang treffer han enden på et forrykende løp av Rosi. Backen tar med seg ballen mot kortlinjen, men slår ut til en umarkert Lamela ved hjørnet av sekstenmeteren. Argentineren fyrer av,  men skuddet manglet fart, og avslutteren manglet tilsynelatende visjon.

Så etter noen minutter skal spillerne for alvor oppdage vannets lunefulle side. Juan faller, og overlater en kjempemulighet til Catanias angripere. Daniele De Rossi må ordne opp, og Almiron må nøye seg med et hjørnespar

k.I denne preoiden er Catania det farligste laget, og er frempå med Gomez’ innlegg fra høyre. Dette blir flott klarert av Rosi, som var god i regnet.

Roma har hatt ballen mest, men etter et kvarter har man fremdeles ikke skapt noe siden åpningen. Spillerne ser ikke akkurat ut til å kose seg i det kalde januarregnet, og dette merkes på konsentrasjonen. En liten glipp, og Bergessio kommer fossende alene inn i feltet. Maarten Stekelenburg viser hvilken fantastisk keeper han her, og løper ut og skremmer argentineren såpass at han mister balansen. Faren over.

Så mer Catania. Etter mye klabb og babb i feltet er Rosi den kaldeste mannen i gata, og spiller ballen fint ut av faresonen. Det er helt klart at det er hjemmelaget som truer gjestenes kasse aller mest. Så begynner ting å skje. Rosi fosser fremover på høyrekanten sin, mottar ballen på vei inn i sekstenmeteren, og blir tydelig felt. Dommeren gir ingen antydning

til å blåse. Derretter får backen en smell, og må ut av banen i noen minutter.

Så skal Simon Kjær i sentrum. Pjanic skal bare vippe ballen videre til Totti, men, som så mange ganger tidligere i ka

mpen, blir det ikke så altfor gode pasningsforsøket brutt, og Catania setter fart. Det blir litt pinballtendenser i Romas felt, og til slutt ender ballen hos Bergessio, som fyrer av på direkten. Ballen suser forbi Stekelenburg, men bak ham står Kjær og skal klarere. Dansken bommer på ballen, men heldigvis treffer kula stamfoten hans, og faren er over for denne gang.
Det skulle ikke gå lang tid før papirtigeren ble en ekte trussel. Dødball. Kjær sklir, men det virker som det er Simplicio som slipper Legrottaglie for lett. Vips så  leder Montellas elefanter 1-0 etter 23min.

Ikke den starten man hadde håpet på.

Fem minutter senere ordner Taddei et hjørnespark og Totti vasser ut for å ta det. De Rossi kommer løpende, og POW! Tvinger inn utlikningen med hodet. En skjorteløs feiring blir belønentt med kort, og Capitano Futuro blir å finne på tribunen mot Cesena.
Rosi forsøker seg på nok en 11meter, etter Totti slår langt ut til høyre og treffer perfekt på det heftige løpet til Rosi. Han går i plan inn i feltet, blir såvidt berørt, og stuper. Får hverken god stilkarakter, eller straffe.

Potenza lager frispark ute til venstre vet hjørnet av 16m.  Totti slår ut til Bojan på 18m, men skuddet kommer ikke særlig langt. I øyeblikket etterpå, blir Bojan nydelig spilt gjennom av Lamela, tar ballen ned på brystet, og får en rutinert og kraftig dytt i ryggen av Catanias målscorer, men dommeren har som vanlig fløyten et helt annet sted enn i munnen.

De siste minuttene av omgangen skulle tilhøre Catania og Bergessio, som i dette tilfellet flyter gjennom et frynsete Romaforsvar, og kommer litt ut til høyre i boxen. Her legger han over til sin ensomme angrepskollega, men Gomez kommer for sent. Nære 2-1.

Så mere Bergessio. Denne gangen skulle assistendommeren ha vinket, og Simon Kjær gjør alt han kan, og tvinger til slutt argentinerens avslutning til corner.

Undertegnede var på dette tidspuktet ikke særlig imponert over ballforvaltningen til Romas miljeu droit, og dessverre må man utheve Pjanic og Simplicio.

Rett før pause kjører Gomez Rosi i sirkler, men heldigvis er avslutningen omtrent like dårlig som været. Dommeren blåser av før spillerne utvikler svømmeføtter. Og i pausen regnet det.

Andre omgang får egentli ikke startet helt, men man kan vel fortelle at Pjanic ble felt på 18 meter, litt ute til venstre, og man brukte ca 5 minutter på å trette om mur og dele ut gule kort til dem som så gjerne ville stå litt nærmere Totti enn de 9,15 man skal (Almiron). Dette var kanskje det mest spennende med hele frisparket.

Etterhvert begynner dette å likne på et skotsk 4. divisjonsoppgjør. Mye langt fra begge lag, og Enrique tar ut både De Rossi og Totti. Kort tid etter finner dommeren det ikke forsvarlig å la spillerne fortsette, og sender dem i garderoben.

Ti minutter senere opplyser den kvinnelige speakeren over høytaleranlegget at mer fotball i kvell kan vi bare glemme.

 

Roma: Stekelenburg; Rosi, Kjær, Juan, Taddei; De Rossi (Gago 55), Pjanic, Fabio Simplicio; Totti (Borini 59), Lamela, Bojan