Calcio Mercato: Marquinho til Roma?

Brasilianeren Marquinho, hvis fulle navn er Marco Antônio de Mattos Filho, ser ut til å være på god vei til å bli Roma-spiller. Det har vært sterke rykter om overgangen siden helgen, men siden har det virket som om avtalen har vært i ferd med å strande. Enkelte har hevdet at Sabatini og Baldini har brukt Marquinho som en avledningsmanøver opp mot andre spillere på markedet, mens andre har ment at overgangen var avhengig av at Fluminense fikk signert Thiago Neves fra Al-Hilal. Nå synes det å være ting som tyder på at Marquinho likevel blir Roma-spiller, og han kommer på lån ut sesongen med opsjon på kjøp.

Sent mandag kveld norsk tid skriver den brasilianske nettavisen Lancenet at Marquinho hadde sagt farvel til sine lagkamerater i Fluminense. Dette etter at han selv ikke hadde deltatt på treningen. Avisen hevder at overgangen til Roma nå har kommet i havn, og at spilleren vil reise til Italia om kort tid.

Marquinho er 25 år gammel og omtales som en offensiv midtbanespiller med en dragning ut mot venstre halvdel av banen. ASRoma.no innrømmer å ikke ha stor kunnskap om spilleren, men forstår det slik at han er tiltenkt en rolle i midtbanetreeren, noe som også reflekteres i at Roma har jaktet på Guarin og Casemiro i lengre tid. På bakgrunn av Marquinhos karakteristikker er det sannsynlig at Sabatini henter spilleren for å tilføre midtbaneleddet større driv, men eksperter med større kjennskap til spilleren hevder at han også kan kunne bekle venstrebackrollen.

Overgangen er ikke offisiell, men skal en tro rapportene fra Brasil kan dette trolig skje om ikke så alt for lang tid. I mellomtiden kan man ta en titt på Marquinho i denne youtube-videoen. Kjenner du til spilleren? Kom gjerne med en beskrivelse i kommentarfeltet!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oHtiuEIb_qo[/youtube]