Daniele De Rossi nær kontraktsforlengelse

Rapportene fra Italia de siste dagene peker alle i samme retning: Daniele De Rossi kommer til å signere en ny kontrakt med AS Roma. Det er imidlertid ikke bare gode nyheter. Både SkySport og Sport Italia meldte i går kveld at det er snakk om en kontrakt som etter alt å dømme vil inneholde en overgangsklausul.

I beste fall betyr det at Daniele De Rossi følger i Tottis fotspor, og fullfører karrieren i AS Roma. I motsatt fall kan det se ut til at Roma er i ferd med å gjøre det verst tenkelige scenarioet litt mindre smertefullt – nemlig at Daniele De Rossi ikke forlater klubben gratis til sommeren. En står dermed igjen med det nest verste scenarioet; at han før eller siden forlater AS Roma, men mot en økonomisk kompensasjon.

Rapportene fra Sport Italia peker i retning av en kontrakt verdt €6m, som strekker seg over 4 år med opsjon på et femte år. Det spekuleres sterkt i retning av en overgangsklausul på rundt €15m, selv om det også sies at Roma presser i retning av å heve denne til €25m. Hvordan skal en tolke dette?

Løsningen, dersom den er korrekt gjengitt (og De Rossi i det hele tatt signerer ny kontrakt), er på ingen måte optimal. Dersom De Rossi insisterer på en overgangsklausul, er det også ting som tyder på at han ikke har bestemt seg for hvor fremtiden fører ham. Spørsmålet er imidlertid hva en slik kontraktsforlengelse faktisk indikerer? En siste høflig gest fra De Rossi før han forlater klubben for en halv-anstendig slump penger, eller bare et sikkerhetsnett i tilfelle fremtiden i Roma ikke er like rosenrød som han hadde håpet?

Det er trolig umulig å gi et fullgodt svar på dette, særlig også fordi det snakkes om en klausul som gjør seg gjeldende først i 2013 – og kun da. Undertegnede heller i retning av at De Rossi ved å signere en ny kontrakt signaliserer at han ønsker å vie fremtiden til Roma, men at han også kan være tilbøyelig til å forlate klubben dersom ting ikke går slik han har håp om. Dette kan dreie seg både sportslige og private anliggende, og er i så måte vanskelig å vite uten å ha tilgang til De Rossis egne tanker.

I første omgang ser det ut til at man i alle fall kan senke pulsen noen hakk, men tydeligvis ikke uten enkelte forbehold. Personlig velger jeg å tro at det er et steg i retning av det perfekte scenario. Et scenario der Daniele De Rossi løfter Lo Scudetto som capitano della Roma.