Forhåndsomtale – Roma vs. Cesena

Selv om Roma ikke deltar i Europa i år kommer kampene likevel tett som hagel. Enda tettere skal de imidlertid komme, og det begynner hjemme mot Cesena i morgen kveld.  Roma har vist overbevisende form den siste tiden, ikke bare i form av gode resultater, men også i form av godt spill. I morgen står altså Adrian Mutu og co. på motsatt banehalvdel, en oppgave som ikke bør være umulig for Giallorossi.

Roma ligger for øyeblikket på en 7. plass, riktignok med en kamp mindre spilt enn lagene foran, og med et poeng i lommen mot Catania. Dersom resultatene går La Magicas vei i helgen kan vi gå forbi Napoli og få skikkelig kontakt med lagene øverst på tabellen. Cesena på sin side ligger tredje sist og trenger poeng i morgen for ikke å miste Siena og Bologna av syne på plassene.

Romas trener Luis Enrique har foreløpig ikke tatt ut noe mannskap til morgendagens dyst. Vi kan imidlertid allerede slå fast at Burdisso, Osvaldo, Pizarro og Cassetti er ute. De Rossi er også 99% ute. I tillegg sliter Cassetti og Gago med småskader. Vi tror på følgende ellever i en 4-3-2-1: Stekelenburg; Rosi, Heinze, Kjær, Taddei; Simplicio, Gago, Pjanic; Bojan, Lamela; Totti.

En viss spenning knytter seg til høyrebackposisjonen og midtstopperplassene, men vi føler vel Rosi ihvertfall bør slå ut Cicinho hvorpå det er mer åpent mellom Heinze og Juan. Sistnevnte hadde ingen stor forestilling på Sicilia sist. På midten får Gago hovedansvaret for den defensive balansen, mens Simplicio og Gago mer eller mindre opptrer som vanlig. Fremme tror vi Bojan får en etterlengtet sjanse, mens Borini forblir en joker på benken.

Cesenas trener Daniele Arrigoni har tatt ut følgende mannskap: Antonioli, Ravaglia, Rodriguez, Lauro, Rossi, Comotto, Von Bergen, Benalouane, Ceccarelli, Moras, Guana,  Parolo, Candreva, Colucci, Martinho, Eder, Mutu, Rennella, Martinez og kjempespissen Bogdani.

Vi tror Arrigoni forsøker seg på en lurestrek i 3-5-2, slik Corriere dello Sport tipper i dag: Antonioli; Moras, Rodriguez, Von Bergen; Lauro, Guana, Colucci, Parolo, Comotto; Mutu, Eder.

Her er det bare å merke seg Antonioli, Parolo og Mutu med en gang. I tillegg har en spiller som Comotto vært eid av Giallorossi i flere år, riktignok uten en eneste offisiell opptreden for klubben. Candreva på benken var i tillegg inne i landslagsvarmen så sent som for et par sesonger siden, og brasilianeren Eder er alltid farlig.

Kampen i kampen vil i morgen stå mellom Adrian Mutu og Francesco Totti. Cesenas rumener, som for noen sesonger siden var millimetere fra å slutte seg til Roma fra Fiorentina, har hatt en svingende sesong hvor han tidvis har vist prov på gamle takter. Totti var en skygge av seg selv store deler av høsten, men fikk to forløsende straffescoringer mot Chievo i årets første kamp, og ser nå friskere ut enn på lenge etter at han kom tilbake fra et lengre skadeavbrekk. Hvem kan by på mest magi for sitt respektive lag?

Det er ventet at Cesena vil gå ut lavt og forsøke å ri av den første halvtimen uten baklengs. Roma er forventet å ha et meget høyt ballinnehav, men har dessverre vist seg sårbare på kontringer til tross for dette. Nøkkelen i morgen blir å unngå brudd i mot når angrepet er etablert. Cesena har et kobbel av raske angripere, hvem vi allerede har nevnt.

Kampen spilles klokken 18:00 i morgen kveld, og ikke klokken 15:00 den 22. januar som det står på undertegnedes kampbillett – bravo A Esse Råma Store…! Du kan se kampen på Canal Plus Sport 3, og på Canal Plus webtjeneste CSports. Sendingen starter 17:55 og kommentator er Espen Ween.

Grisebra.

PS: Glem forresten ikke å melde deg på årets store eventyr; Gruppeturen til Roma Club Norvegia, 2. – 5. mars.