Che bella settimana!

– Det bør i hvert fall bli mer enn 2-0, sier Anders Hornslien ved siden av meg før Roma – Cesena sparkes i gang på Olimpico. 2-0 stod det da allerede etter 7 minutter, og etter 90 stod det 5-1. Å se Roma på Stadio Olimpico er gjerne forbundet med spenning og lidelse for mange, men gårsdagens kamp ble alt annet enn spennende. Det var underholdning fra øverste hylle! Regien stod Luis Enrique for, en trener som for bare noen uker siden var utskjelt og nedstemt i Roma, så vel som i resten av Italia.

Anders, Julius og Christian på Roma-kamp (Foto: ASRoma.no)

Seieren mot Cesena toppet det som til nå har vært en fantastisk uke for meg i den evige stad. Jeg planlegger å være her i hvert fall en uke til for å få med meg kampen mot Bologna neste søndag. Deretter blir jeg sannsynligvis ensom romanista i Milano igjen…

Vi begynner på onsdagen da Associazione Italiana Roma Clubs årsmiddag gikk av stabelen på Park Hotel Mancini, like ved Eur-området i Roma. Som eneste utenlandske supporterklubb var Roma Club Norvegia representert, noe som ikke gikk upåaktet hen. Jeg tok metroen ut til Eur Fermi hvor Gianfranco Rosati fra AIRC plukket meg opp. I bilen kunne han fortelle at både Pjanic, Lamela, Baldini og Fenucci skulle komme. Sistnevnte glimtet imidlertid med sitt fravær, men i stedet kom Salvatore Scaglia, Romas halvnorske Team Manager som vi har intervjuet på Trigoria tidligere. Det ble et gledelig gjensyn.

Salvatore Scaglia, Team Manager AS Roma, og undertegnede (Foto: AIRC)

Jeg ble plassert på bordet ved siden av Lamela, Pjanic og Scaglia. Baldini forlot på sin side forestillingen etter å ha sagt noen velvalgte ord før alle satte seg for å spise. Det vil si, folk satte seg ikke. Det var en jevnlig strøm med folk som ville ta bilder og få autografer rundt bordene våre. Til tross for gjentatte anmodninger om å sette seg, nektet folk ta den tunge turen til bordene sine uten et trofé i form av bilde eller underskrift.

Spillerne fikk også pent ta runden rundt på alle bordene og hilse på, før de obligatoriske bordbildene ble tatt. Jeg fikk pratet kort med Pjanic, som virket som en rolig og reflektert person. Dessutten behersker han en rekke språk, blant annet engelsk, bosnisk, fransk, og nå etter hvert italiensk også. I lys av dette var måten han feiret målet mot Cesena i går på ekstra sterk for undertegnede. Vill jubel og ekte idrettsglede foran Curva Sud fra en stillferdig bosnier.

Vel hjemme fra AIRCs middag kunne vi fredag gledelig annonsere programmet for gruppeturen til Roma 2. – 5. mars. Vi planlegger et variert program med blant annet fellesmiddag med Roma Club Svezia og Roma Club Danimarca, og Roma – lazio på Stadio Olimpico. Dette blir årets høydepunkt for norske Roma-supportere og noe du absolutt ikke bør gå glipp av! Du kan melde deg på her.

I tillegg tok Primaveralaget to overbevisende seire denne uken. Først slo de Milan i Primavera-cupens kvartfinale med hele 6-1 hjemme på kunstgresset på Trigoria, før de i går sendte Catania hjem med 2-1. David Pizarro var kaptein i sistnevnte oppgjør, mens lagets opprinnelige kaptein Federico Viviani erstattet Il Capitano en halvtime før slutt mot Cesena litt senere på kvelden. En god illustrasjon på utviklingen i dagens AS Roma.

Januar i Roma kan for øvrig anbefales for de som kun har erfaringer med byen fra mer turistifiserte perioder av året. Januar er en av månedene hvor byen er på sitt mest romerske, og butikker, restauranter og lignende som tilsynelatende ikke eksisterer i feriesesongene popper opp der du ikke så dem sist. Klimaet er også behagelig for en nordmann, særlig når solen titter frem på piazzaen midt på dagen. I tillegg er det salg på ALT…

– Hvorfor har ikke første sesong av Romanzo Criminale engelsk undertekst, spurte jeg på La Fetrinelli. – Fordi serien foregår på så utpreget ”romano” at den engelske oversetteren på sesong 2 egentlig ikke har fått med seg noenting, repliserte den eldre mannen bak kassen. Mamma Mia’ Ooh!

Ci sentiamo!

PS: Følg med på Twitter @il_trequartista for hyppigere oppdateringer fra Italia

(Foto: AS Roma)

«Un Romanista a Milano» skrives av Julius Berg Kaasin, redaktør/visepresident ASRoma.no/Roma Club Norvegia og jusstudent bosatt i Castellanza, utenfor Milano. Følg @il_trequartista på Twitter for jevnlige oppdateringer fra Italia.