Coppa Italia: Juventus – Roma

Tirsdag kveld er det duket for storoppgjør i Torino, da den gamle damen tar i mot et knippe sultne ulver med blod på tann. Forrige møte mot Bianconeri hjemme på Olimpico den 12. desember markerte på mange måter en vitamininnsprøytning for Roma. Mange hadde fryktet stygge tall den kvelden etter stortap mot både Udinese og Fiorentina i de foregående kampene, men etter 90 minutter sto det 1-1, og da hadde til og med en viss nummer 10 bommet på straffe for hjemmelaget. Etter denne kampen har det dog løsnet både for Totti og hans lag, og fasiten sier sitt: 5 seire på rad, og 6 uten tap inkludert den omtalte 1-1-kampen. I tillegg har undertegnede troen på at om Catania-kampen hadde blitt spilt ferdig ville den rekken se enda bedre ut.

Det skal sies at kun turen til Napoli før jul kan måle seg med denne reisen til det sort-hvite nord, og at Juventus er et lag som virkelig har vist prov på både gamle og nye takter i årets sesong, og regnes som relativt klar favoritt av bookmakerne. Det er mye prestisje som står på spill, da begge lag jakter etter å være det første med 10 Coppa Italia-triumfer.

Historisk sett har disse kampene vist seg å være en svært jevn affære, og lagene står med 6 seire hver og 2 uavgjorte på de 14 tilsvarende møtene i Coppaen. Dog føles denne sesongen og denne kampen noe spesiell for begge lag, som på hver sin måte har gjennomgått en liten revolusjon og som begge er meget formsterke.

Roma har som kjent Burdisso, Cassetti og Osvaldo ute, og Daniele De Rossi ser heller ikke ut til å bli klar til dyst i Torino. Dermed forventer man en nærmest identisk lagoppstilling til den vi så i nedsablingen av Cesena på lørdag. Det eneste usikkerhetsmomentet er om Luis Enrique velger å gå for Borini eller Bojan, som begge har vist sine gode egenskaper i senere tid, selv om det skal sies at Bojan har hatt frustrerende dårlig uttelling til tross for mange muligheter. Altså, forventet lagoppstilling:

ROMA (4-3-1-2): Stekelenburg – Taddei, Heinze, Juan, Rosi – Gago, Greco, Pjanic – Totti – Lamela, Bojan/Borini

Antonio Conte har på sin side sitt tilnærmet beste mannskap å ta fra. Fabio Quagliarella er tilbake i troppen etter å ha vært ute med en kjeveskade. Mirko Vucinic vil ikke få muligheten til å score mot sin gamle klubb, da han er ute med betennelse. Kanskje vil Borriello få sin sjanse i stedet? Elia også på skadelisten for Juventus, samtidig som det meldes om at Buffon skal hviles.

JUVENTUS (4-3-3): Storari – De Ceglie, Chiellini, Barzagli, Lichtsteiner – Marchisio, Pirlo, Vidal – Borriello/Quagliarella, Matri, Pepe

Begge lag ser meget sterke ut på papiret, og det finnes mange interessante dueller å følge. Pepe og Matri har potensiale til å gjøre livet surt for ethvert forsvar, men kombinasjonen Juan og Heinze har vist både selvtillit og soliditet i senere tid. Pirlo og Totti kan gjerne nevnes i samme setning når det gjelder respekterte italienske ballkunstnere.  Spennende skal det også bli å se om Erik Lamela kan briljere like godt mot et såpass solid forsvar som han har gjort mot de «mindre» lagene hittil i 2012.

Kampstart er altså 20:45, og vi ser frem mot en jevn og følelsesladet affære.

Tanker, forventninger eller generelt noe på hjertet? Bruk kommentarfeltet under!

FORZA ROMA!