Calcio Mercato: Stallen må slankes

Walter Sabatini med planer for fremtiden

Tung aften i Torino etterfølges av nok en stille januardag på overgangsmarkedet. Luis Enrique ønsker en slankere tropp og derfor avventer Sabatini nye trekk til andre klubber viser interesse for Romas reserver. Dette gjelder særlig spillere som Cassetti, Pizarro og Cicinho.

Helt stille er det imidlertid ikke. Brasilianske Marquinho blir Roma-spiller dersom Sabatini velger å gjennomføre overgangen, men per dags dato er det uvisst om det faktisk kommer til å skje. Dette til tross for at Marquinho har gitt fra seg draktnummeret og mer eller mindre inngår som en direkte brikke i overgangen som tok Thiago Neves til Fluminense.

Parallelt sies det at Sabatini jobber med Groningens Dusan Tadic, selv om den nederlandske klubben skal ha avslått et lånetilbud fra Roma. Interessant å merke seg er at både Tadic og Marquinho er spillere uten EU-nasjonalitet, og i så måte kan Roma kun hente én av disse spillerne i dette vinduet.

Det er samtidig noe bevegelse blant yngre spillere. Roma henter Piacenzas Jonathan Alexis Ferrante, en angriper av argentinsk opphav som kommer til å figurere i Primavera-laget fremover. Spilleren omtales som en dynamisk, venstrebent midtspiss og sammenlignes med Christian Vieri. Interessant nok skal Ferrante angivelig ha flest profesjonelle a-lagskamper av samtlige 1995-modeller i hele verden! Ferrante er for øyeblikket med Italias U-17 landslag i Spania, og kommer til Roma i morgen for å signere en overgang som koster Roma 500.000 euro.

Ifølge tuttomercatoweb jakter Sabatini også på Pescaras unge midtstopper Marco Perrotta, født i 1994. Roma ventes imidlertid å få konkurranse fra Lazio, som også skal ha vist stor interesse for midtstopperen. Il Sussidario hevder  samtidig å vite at Roma også jakter på litt mer modne forsterkninger til forsvaret, nemlig Leandro Gonzalez Piriz (20 år) og German Pezzella (21 år) – begge fra River Plate.

Hvorvidt dette stemmer er naturligvis en annen sak, men det er en dårlig bevart hemmelighet at Roma og River Plate har et svært tett bånd etter Lamelas overgang i sommer. Ifølge FIFA-agent Jose Alberti har Roma sikret seg opsjon på hele ungdomsakademiet til River Plate, og interessen skal være særlig stor for midtbanespilleren Cirigliano og stortalentet Lucas Ocampos. Sistnevnte er ikke langt unna samme kvalitet som Erik Lamela, men er en langt mer eksplosiv og fysisk spillende type, og til gjengjeld noe mindre teknisk slepen. Ifølge Alberti er disse overgangene imidlertid ikke aktuelle før sommervinduet.

Det er for øvrig ingenting nytt om Daniele De Rossi og situasjonen synes å være låst rundt det faktum at De Rossi ikke kommer til å forlate Roma på Bosman, men samtidig ønsker en utkjøpsklausul. Det er høyst usikkert hvordan dette løses, men mer og mer tyder på at man kan roe ned bekymringene om at De Rossi forsvinner på Bosman. Og inntil noen andre forlater Roma, ser det heller ikke ut til at det blir noen forsterkninger i dette overgangsvinduet.

Oppdatert: Tuttumercatoweb melder kl 17:45 at Marquinho er på reise til Roma for å fullføre overgangen. Spilleren kommer på lån med opsjon på kjøp. Velkommen!