Exit for Roma i Coppa Italia

Det var ikke mye som stemte for Roma i kveld, og Roma tapte til slutt hele 3-0 i kvartfinalen av Coppa Italia borte mot Juventus. Giaccherini ga hjemmelaget en tidlig ledelse, og Del Piero doblet ledelsen før pause. Et selvmål fra Simon Kjær fastsatte sluttresultatet like før slutt.

Roma manglet som kjent både De Rossi, Osvaldo, Cassetti og Burdisso foran kveldens oppgjør, og Luis Enrique valgte bl.a Taddei foran Rosi, samt Bojan fremfor Borini, til tross for at sistnevnte har vist lovende takter den siste tiden. For Juventus fikk Borriello et raskt gjensyn med sine tidligere lagkamerate, ettersom han dannet spissparet for hjemmelaget sammen med Alessandro Del Piero.

Startoppstillingene:

Roma: Stekelenburg – Taddei, Kjær, Heinze, Angel – Gago, Simplicio, Pjanic – Lamela, Totti, Bojan.

Juventus: Storari – Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Estigarribia, Marrone, Pirlo, Giaccherini – Del Piero, Borriello

Roma virket usikker i forsvaret allerede i de første minuttene, og det tok ikke lange tiden før en pasning ble tredd gjennom til Giaccherini, som kom på et godt løp gjennom. Simon Kjær må ta på seg en del av ansvaret, og Giaccherini gjorde ingen feil alene med Stekelenburg, og det sto 1-0 til Juventus allerede etter 6 minutter. Roma skulle få en sjanse til å utligne da Lamela viste frem pasningsfoten og blikket sitt med en flott pasning gjennom til Pjanic. Dessverre for bosnieren og Roma var Storari våken, og fikk blokkert muligheten før Pjanic fikk gjort noe med den. Roma fortsatte å slite defensivt, og spesielt Kjær og Taddei hadde problemer med å få kontroll på Juventus sine angrepsspillere. Førstnevnte klarte ikke å sette nok press på Del Piero etter halvtimen, og mannen med 91 landskamper for Italia gjorde noe han har gjort så (for alle oss som ikke holder med Juventus) altfor mange ganger før… skrudde ballen opp i lengste kryss. 2-0 til Juventus, og det begynte virkelig å se mørkt ut for en tiende Coppa Italia triumf for Roma.

Fernando Gago prøvde seg med et skudd, men Storari fikk slått forsøket til argentineren unna, mens på motsatt side fikk Pastore-look-a-like Estigarribia muligheten etter en pasning fra Marrone. Heldigvis for Roma og Stekelenburg gikk skuddet utenfor. Like etter får Roma frispark i meget farlig posisjon, og Miralem Pjanic sender avgårde et meget godt skudd som går like over målet til Storari. Det er pause, og Juventus har en fullt fortjent 2-0 ledelse.

Det sies at en 2-0 ledelse er farlig, men i dag virket det ikke som Roma hadde særlig mye troen på at de skulle slå tilbake. Riktignok fikk Roma en reduseringssjanse like etter pause da Bonucci var nære på å styre et innlegg fra Taddei inn i eget nett, og på det påfølgende hjørnesparket fikk Lamela hodet på ballen, men det var ikke den beste headingen i 2012, og Juventus ledet fremdeles med to mål. Rent sjansemessig var nok dette den beste perioden til Roma i kampen, men det sier egentlig mer om hvor tafatte Roma var i dag enn hvor god selve perioden var. Taddei forsøkte skuddfoten, men Storari fikk reddet. Borini erstattet en Bojan som hadde vært så godt som usynlig til nå i kampen.

Fernando Gago var ikke ferdig med å prøve skuddfoten, og fyrte av et meget godt skuddforsøk etter å ha (noe heldig) vippet ballen opp til seg selv. Dessverre gikk ballen på feil side av Storaris høyre stolpe, og det sto fremdeles 0 i målprotokollen til Giallorossi. Like etterpå skulle kvelden bli enda mørkere for Roma, etter at Lamela fikk direkte rødt kort etter en situasjon med Giorgio Chiellini. Ballen var langt unna da de begge havnet i bakken, og Lamela sparket etter Chiellini. Helt korrekt rødt kort til den unge argentineren, og med det var det i grunn game-set-match for Roma sin del. Totti og Borini kombinerte flott like etter utvisningen, men Borini brente ballen over. Flagget var uansett oppe for offside på sidelinjen, etter at Totti ble vinket av for offside i situasjonen som ledet opp til skuddmuligheten. Så var det Juventus sin tur til å la Roma-forsvaret jobbe for lønnen sin. Simon Kjær klarte å blokke ballen like før Matri fikk foten på et innlegg fra den alltid like sjarmerende Lichtsteiner, før Quagliarella (som var kommet innpå for Del Piero) smalt ballen i tverrliggeren fra noen meter etter at Taddei skled på gresset og lot Matri enkelt trille ballen inn foran mål. Roma var meget heldige som ikke lå under 3-0, men det skulle komme…

Simon Kjær reddet ballen på streken da Matri var nære på å dytte inn 3-0, men like etterpå skulle den danske midtstopperen selv få den tvilsomme æren av å fastsette sluttresultatet til 3-0 da han prøvde å hindre Matri nok en gang. Kjær skled ballen inn i eget mål, og med det var det takk og farvel til Roma i årets Coppa Italia, og Juventus gikk fortjent videre til semifinalen, hvor de møter vinneren av oppgjøret mellom AC Milan og lazio.

Francesco Tottible byttet ut for Perrotta i det 72.minuttet, mens Greco erstattet Simplicio i det 67. minuttet. Matri, som skapte mye rabalder for Roma mot slutten av kampen hadde erstattet Borriello etter vel timen, mens Krasis fikk spille de siste minuttene av kampen, noe som var nok til at han rakk å skaffe seg et gult kort etter en albue i ansiktet på Fernando Gago.

 

Etter exiten fra Coppa Italia har Roma bare en ting å konsentrere seg om, og vi krysser fingrene for at kveldens tap bare var en liten midlertidig bomstasjon i en ellers god periode. Kommenter gjerne i kommentarfeltet under dersom dere har tanker om kampen. Forza Roma per Sempre!