Calcio Scommesse: Odds med asroma.no!

For mange år siden påsto Norsk Tipping at livet er morsommere for den som tipper. Det kan vi forsåvidt være enig i, selv om denne redaksjonen alltid vil insistere på at livet er morsomst for Romanisti. Fristet av en potensielt uslåelig kombinasjon lanserer ASRoma.no denne helgen en egen oddsspalte, som kanskje blir et fast innslag til hver helg!

Etter mange dårlige idéer rundt navn på spalten, blant annet en hyllest til Rodolfo Volk (Romas toppscorer i perioden 1928-1933, red.anm.), ble det etter hvert innlysende at navnet måtte bli Calcio Scommesse. Et kjapt googlesøk geleider den ivrige leser inn på den pågående bettingskandalen i italiensk fotball, som foreløpig har ført til et tosifret antall arrestasjoner og generelt dårlig stemning. Vi tar sikte på 0 arrestasjoner, en god del bedre stemning og forhåpentligvis noen kroner i lommen!

Anbefalinger markeres med units på en skala fra 1 til 10. Dette indikerer hvor godt et spill antas å være. Jo høyere tallet er, desto klarere er anbefalingen om å spille. Spalten kommer til å benytte seg av units (i stedet for kroneverdier) for å unngå at lesere skal farges til å satse mer enn de burde. Ikke gå utenfor ditt eget budsjett, og spill ikke mer enn du har råd til å tape!

Spill 1: Pescara-Modena (fredag 21:00)

Utfall: Hjemmeseier med -1 handicap
Odds:  2.50
Bookmaker: Bet365
Units: 6

Pescara er Serie Bs suverene ener siden nyttår og har for alvor meldt seg på i kampen om et opprykk til Serie A. Legendariske Zdenek Zeman har ledet laget til 3 strake tomålsseiere, og laget viser ingen tegn til å trappe ned knallformen. Pescara startet 2012 med en underholdende og noe rotete 4-2 seier borte mot Nocerina. Uken etter kom Hellas Verona på besøk, og bortelaget (som riktignok var svekket av skader og influensa) klarte aldri å demme opp mot Pescaras ekstreme offensive kapasitet. Sist helg ble det en avslappet 2-0 seier borte mot Empoli. Pescara manglet i denne kampen ligaens toppscorer Ciro Immobile (15 mål, 6 på siste 4), og i hans fravær ble effektiviteten foran mål også langt dårligere. Seieren var likevel meget solid, særlig defensivt.

Immobile er tilbake til denne kampen og Pescara har heller ingen andre fravær av særlig betydning. De stiller med fullt mannskap og er Serie Bs beste hjemmelag med 9-1-1, hvor 5 av disse har komme med minst 2 måls seiersmargin.

Modena på sin side har vist brukbare takter i det siste, men ligger bare ett poeng over nedrykksplass. I første kamp etter nyttår hadde de fortjent 3 poeng mot Verona, men slapp inn to bingomål på slutten av kampen og tapte 2-1. Dernest har de spilt uavgjort mot Reggina (3-3 hjemme) og vunnet borte mot Bari! Formen er med andre ord ikke så verst, men her kommer de til å få problemer. Pescara har mange strenger å spille på, og i løpet av de siste kampene er det ikke et lag som har vært i nærheten av å demme opp mot delfinenes dynamiske angrepsspill. Jeg tror overlap fra backer,  bevegelige Cascione/Kone, ballfordeler Verratti og en knallsterk angrepstrio blir for mye for Modena, selv om de gule har vist tegn til forbedring de siste rundene.

Hjemmeseier.

Spill 2: Varese – Torino (lørdag 15:00)

Utfall: Uavgjort til pause, uavgjort full tid.
Odds:  4.35
Bookmaker: ComeOn
Units: 3

Toppoppgjør mellom to lag som spiller umåtelig mye uavgjort til pause. Varese har spilt uavgjort til pause i 8 av 11 hjemmekamper, mens Torino har gjort det samme i 8 av 12 bortekamper. Dette gjør dem til to av ligaens mest utpregede uavgjortlag til pause. Tar vi med at verken Varese eller Torino har vunnet noen av sine siste 5 kamper på henholdsvis hjemme- og bortebane, så begynner det også å lukte en klassisk Serie B-opplevelse.

Torino har slitt litt med influensa de siste dagene, og på gårsdagens trening måtte Sgrigna, Stevanovic, Meggiorini og D’Ambrosio stå over. Blant disse er kanskje midtbanespiller Stevanovic og toppscorer Sgrigna viktigst. Uansett har Torino en bred og god stall, og skal være godt skikket til å mønstre et noenlunde slagkraftig mannskap.

Moderat innsats på denne kampen da vi snakker om et objekt med høy odds og mange potensielle fallgruver, men absolutt verdt en liten innsats tatt i betraktning de to lagenes store problemer med å avgjøre kamper for tiden og voldsomme dragning mot uavgjort til pause.

Uavgjort til pause, uavgjort full tid.

Spill 3: Catania – Parma (lørdag 18:00)

Utfall: Lodi scorer mål
Odds:  4.00
Bookmaker: Bwin
Units: 4

Det er duket for frisparkkonkurranse på stadio Angelo Massimino. Ligaens beste frisparksfot tilhører Francesco Lodi, og denne sesongen har det blitt 5 mål fra mannen med Venstrebenet (det er så bra at han fortjener stor V). På motsatt halvdel står ligaens kanskje nest beste frisparksfot, tilhørende Sebastian Giovinco. Usikkerhet rundt Maxi Lopez (som kanskje havner i Milan i løpet av fredags kveld) gjør at Lodi også med stor sannsynlighet vil ta et eventuelt straffespark.

Har egentlig tro på at Catania skal kunne vinne dette oppgjøret, men ikke så mye at jeg biter på odds såvidt i overkant av 2.00. Går derfor nest beste alternativ, nemlig at Lodi scorer. Spillet er særlig interessant fordi Parma lager nest flest frispark i ligaen, og Lodi som kjent er en rakker på frispark. Enda mer interessant blir det når dommeren er Daniele Doveri, som har gitt 6 straffer på 8 kamper i Serie A og dermed har høyest straffefrekvens av samtlige dommere i Serie A.

God verdi i dette spillet og jeg satser på at Francesco Lodi setter et mål mot Parma!

Spill 4: Fiorentina – Siena (søndag 12:30)

Utfall: Begge lag scorer
Odds:  2.20
Bookmaker: Bet365
Units: 3

All statistikk peker i retning av et målfattig oppgjør. Fiorentina har et kampsnitt på 1,79 mål, hvilket er nest lavest,  mens Siena tilsvarende har 2,11, hvilket er fjerde lavest. Så kan man da spørre seg hvorfor man skal tro at begge lag kommer til å score? For det første er dette en lunsjkamp, som har hatt tradisjon for å eskalere i målfest siden kampene ble introdusert. Effekten har riktignok vært noe lavere denne sesongen enn den foregående, men det er ikke sjeldent at det blir litt målfest.

Videre er det Toscana-derby, og Siena har kommet betydelig bedre i gang siden nyttår. Virket solide mot Chievo i helgen, og duoen Destro/Calaiò har vist brukbare tendenser den siste tiden. Etter århundrets seigeste 0-0 mot Cagliari har Fiorentina nå Jovetic tilbake, og det ligger litt i kortene at begge lag kan få seg et mål her.

Innsatsen får bli moderat, men føler det er verdt et forsøk når oddsen er såpass høy for et scenario som ikke akkurat er usannsynlig med overnevnte faktorer tatt i betraktning.

Spill 5: Roma – Bologna (søndag 15:00)

Utfall: Roma vinner til pause og full tid
Odds:  2.15
Bookmaker: TitanBet
Units: 5

Vi kommer tilbake med mer fyldig forhåndsomtale av denne kampen, så holder denne analysen litt knapp selv om jeg kunne holdt det gående en stund. Liker egentlig ikke spille mot Bologna, da jeg har hatt stor tro på dem siden Pioli overtok. Laget har scoret mål i samtlige bortekamper siden han tok over, og de tok (ikke uventet) med seg poeng fra San Paolo i Napoli.

Roma er imidlertid Serie As beste lag før pause, og har ledet hele 7 av 9 hjemmekamper til pause. Bologna, på sin side, har ligget under i 5 av 9 oppgjør til pause. Roma har bemerket seg denne sesongen ved å være gode mot antatt dårligere motstand, og dårlig mot antatt sterkere motstand. Gjerne litt utypisk for Roma, men sånn har det i alle fall vært. Ingen nye skadeproblemer i Roma, mens Bologna har store usikkerhetsmomenter i angrepet. Slik det ser ut nå må både Acquafresca og Ramirez stå over for gjestene, og da blir det rimelig tynt!

Tror et revansjesugent Roma biter fra seg og får kampen tidlig inn i sitt spor! (FORZA ROMA)

Spill 6: Chievo – Lazio (søndag 15:00)

Utfall: Klose scorer
Odds:  2.88
Bookmaker: Bet365
Units: 4

Mulig at Miroslav Klose er «mit uns», men det er på bortebane og langt vekk fra Curva Nord han trives best. 7 av 10 mål i Lazio-drakten har kommet på bortebane. Har i likhet med resten av laget hatt en treg start på 2012 og må snart komme i gang igjen dersom han skal fortjene «årets kjøp»-stempelet som mange har gitt ham.

Ble fristet til å spille på Lazio i denne kampen etter å ha sett Chievo i midtuken. En særdeles begredelig innsats på Bentegodi, og Siena vant til slutt fullt fortjent 1-0. Det var riktignok to B-pregede lag, men Chievo fremsto alt annet enn godt. Det var særlig på defensive dødballer de haltet, og til slutt var det også her målet kom. Det er hovedsaklig derfor jeg velger Klose fremfor Rocchi (som er i skapere form). Er det én spiller man ikke ønsker å møte når man sliter på defensive cornere, så er det nettopp Miroslav Klose.

En liten innsats på at tyskeren stanger inn en corner kan forsvares, selv om 2.88 ikke akkurat er tidenes høyeste odds.

Spill 7: Lecce – Inter (søndag 15:00)

Utfall: Inter vinner med nøyaktig ett mål
Odds:  3.70
Bookmaker: Bwin
Units: 3

Ved første øyekast er det fristende å tippe at Inter skal slå Lecce med -1 handicap, men bakom en vanvittig formkurve ligger det også interessante fakta om Inters borteform. Har vunnet 4 strake bortekamper 1-0, mens 5 av 7 hjemmetap for Lecce har vært med ett måls margin. Interessant også å notere seg at Milan, Lazio og Juventus alle vant med kun ett mål på Via del Mare. For øvrig ingen særlige skade- eller suspensjonsfravær i noen av lagene. Tror Inter tar denne, men finner klart størst verdi i at seieren blir knapp slik det ofte er med disse lagene i aksjon med Lecce som hjemmelag og Inter som bortelag.

Spill 8: Milan – Cagliari (søndag 20:45)

Utfall: Milan vinner med -1 HC (minst to mål)
Odds:  1.95
Bookmaker: Bet365
Units: 5

Dette bør være grei skuring for Milan, som til tross for glipptak mot Inter faktisk er i vanvittig bra form. Det er få ting som er kjipere enn å dra til San Siro på en søndags kveld, og sist disse to lagene møttes på San Siro ble det 4-1 for hjemmelaget. Milan mangler som kjent Cassano, Pato, Boateng, Aquilani, Yepes, Gattuso og Flamini. Situasjonen en god del bedre for Cagliari, men Milan har stor bredde og livsfarlige Ibrahimovic. Det er veldig A4 å spille på en komfortabel Milan-seier, men det har sine enkle grunner. Milan har forbilledlig kontroll på slike kamper og Cagliari skal få slite her.

Bør være bankers hjemmeseier!

IN BOCCA AL LUPO!