Forhåndsomtale: Roma – Bologna

 

Søndag ettermiddag trår vi allerede inn i andre halvdel av denne ekstra spennende utgaven av Serie A. I den anledning kommer Bologna på besøk til den evige stad i håp om å stjele med seg poeng. Roma vil på sin side gjøre sitt beste for å gjenopprette æren etter midtukens noe begredelige tap mot et  sjokkrosa  Juventus. Spørsmålet er nå om ulvene kan reise seg, og plukke opp der de slapp i Serie A.

De fleste vil huske at det ikke er lenge siden Roma gjestet Bologna, en kamp som relativt komfortabelt ble vunnet 2-0 den 21. desember  etter fine scoringer av både Taddei og Osvaldo. Verken de gulrøde eller de blårøde har tapt i Serie A etter denne kampen, og Bologna stakk av med et sterkt 1-1 resultat borte mot Napoli for to uker siden. Dette fulgte de dog opp med en vesentlig svakere kamp som endte 0-.0 hjemme mot Parma, noe trener Pioli slett ikke var fornøyd med, og ga etter kampen ganske tydelig uttrykk for at spillerne hadde mistet litt kontakt med jorden etter det gode resultatet mot Napoli.

Roma ble på sin side satt ned igjen på den omtalte jorden (om de noen gang svevde over den) på onsdag. Flere av spillerne var en skygge av seg selv i Torino, og både utskiftninger og skjerpings skal til for å  dra i land en komfortabel seierpå søndag. Imidlertid har Roma tallene på sin side historisk sett i disse oppgjørene, og kan skilte med at de ikke har tapt de på åtte siste hjemmekampene mot Bologna, og har scoret i 21 tilsvarende kamper på rad.

Som sagt vil det trolig bli utskiftninger i forhold til Juventus-kampen i førsteelleveren. Simon Kjær, José Ángel og Bojan var av de som holdt et merkbart svakt nivå, og vi tror at de vil bli erstattet søndag. Simplicio står også i fare for å miste plassen sin da den ellers stabile kjemperen ble gjort til smågutt av Juventus’ midtbane onsdag. Som kjent Osvaldo og De Rossi fremdeles skadet, og vil i likhet med Burdisso, Cicinho og Cassetti sitte på tribunen i morgen. Undertegnede har troen på Gazzetta dello Sport sitt forslag på startoppstilling:

ROMA (4-3-1-2) Stekelenburg – Taddei, Heinze, Juan, Rosi – Pjanic, Gago, Greco – Totti – Lamela, Borini

Altså kommer Rosi inn som høyreback mens Taddei går over på venstre, noe som har virket som den beste løsningen hittil i år, da begge disse spillerne som har blitt avskrevet nokså mange ganger i løpet av sin karriere klisjéfylt nok har har funnet seg selv og har imponert som offensive backer. Greco har også gjort det brukbart når han har fått muligheten, i likhet med Borini.

Når det gjelder Bologna, er nøkkelspilleren Ramirez ute med suspensjon, mens Lombardi, Loria, Pulzetti og Kone er på skadelisten. Acquafresca er delvis  friskmeldt, men vil trolig starte på benken. Dermed ser det slik ut for Bolognas startellever:

BOLOGNA (3-5-2)Gillet –Antonsson, Portonova, Raggi – Morleo, Perez, Sliti Taider, Mudingayi, Crespo – Di Vaio, Diamanti.

Til tross for at Bologna ligger på en 16. plass og kun har vunnet 1 av sine siste 6 kamper, er de Serie As mestscorende lag på bortebane. I tillegg er en viss Marco Di Vaio meget glad i å score mot Roma, og derfor alltid å regne med som en farlighet. Krølltoppen Diamanti kan også herje med de fleste hvis forholdene ligger til rette, og det blir Romas oppgave å sørge for at dette ikke skjer.

Når alt kommer til alt har vi tro på seier, men man skal også huske på at Bologna er noen kaliber større og bedre enn Cesena, og at dette på ingen måte skal sees på som en lett kamp.

Kampstart er klokken 15.00. FORZA ROMA!

Har du forresten kommentarer, forslag, sladder eller tips? Kommenter i feltet nedenfor!