Skuffende poengdeling mot Bologna

Etter den meget tafatte forestillingen mot Juventus i midtuken skulle Roma reise seg igjen mot Bologna i dagens formiddagskamp. Det skjedde ikke, og Roma måtte ta til takke med 1-1 på Stadio Olimpico. Pjanic scoret for Roma, mens Bologna sitt mål selvsagt ble scoret av Di Vaio.

Startelleverne:

Roma: Stekelenburg – Rosi, Juan, Heinze, Taddei – Pjanic (Perrotta 78), Gago, Greco (Simplicio 61) – Lamela (Bojan 61), Totti, Borini
Bologna: Gillet – Antonsson, Portanova, Raggi (Cherubin 93) – Garics (Crespo 79), Perez, Mudingayi, Morleo – Diamanti (Gimenez 67), Taider – Di Vaio

Roma var veldig nære en drømmeåpning på kampen, da Rosi gjorde strålende forarbeid på høyrekanten og slo ballen ut til Totti på skuddhold. Il Capitano traff dessverre ikke like godt som han gjorde da han satte inn sitt første mål forrige helg. På motsatt side av gressmatten måtte Heinze tidlig i aksjon også, da Di Vaio prøvde å komme seg forbi argentineren. Totti var i det skuddvillige hjørnet i dag, og prøvde seg med et skudd fra langt hold, men skuddet gikk på feil side av stolpen, og Gillet – ikke barberhøvelen – kunne pustet lettet ut. Juan stanset den alltid farlige Di Vaio sitt skuddforsøk, før Mudingayi valgte å trille ballen inn til Stekelenburg i stedet for å skyte fra god posisjon.

Bologna burde tatt ledelsen da Raggi fikk ballen på bakerste stolpe helt alene, men på utrolig vis klarte han å plassere ballen utenfor på åpen kasse. Forsvareren var nok like overrasket som alle andre over at ballen fikk gå uforstyrret gjennom hele fem-meteren til Roma på hjørnesparket til Di Vaio. Fabio Borini, den meget overraskende signeringen på deadline day i sommer, prøvde seg med et skudd inne i Bolognas sekstenmeter, men skuddet ble styrt utenfor, og lagene gikk til pause med 0-0.

Etter pause skulle Borini nok en gang teste skuddfoten, men dessverre gikk det halvfrekke volleyskuddet utenfor målet til Gillet. Nok en gang skulle Di Vaio sette hjerte i halsen på Romasupporterne da han slo Juan i en løpsduell og kom alene med Stekelenburg. Den hollandske målvakten ble for en gangs skyld utspilt, og Di Vaio kom seg forbi på høyresiden. Heldigvis var avslutningen mot målet relativt svak, og Juan klarte å avverge et baklengsmål. Det skulle dog ikke ta lang tid før Di Vaio nok en gang fikk sjansen, og denne gangen klarte han både å slå Juan i en løpsduell og overliste Stekelenburg med et hardt, lavt skudd i nettmaskene bak Romas målvakt.

Luis Enrique valgte å ta ut Lamela og Greco, og erstattet de med henholdsvis Bojan og Simplicio. Roma fikk frispark i grei posisjon utenfor 16-meteren, og Totti stilte seg opp for å ta det. Det harde frisparket gikk rett i muren, men minuttet senere fikk Roma nok en gang frispark i farlig posisjon. Miralem Pjanic stilte seg opp, og plasserte ballen nydelig over muren og inn ved nærmeste stolpe. 1-1, og Roma øynet muligheten til å snu kampen.

Romas nyankomne innbyttere Bojan og Simplicio skulle få hver sin megasjanse like etter utligningen. Først var det Bojan som fikk ballen servert på sølvfat fra Totti, men symptomatisk med hans siste opptredener skjøt han rett mot Gillet, som klarte å redde forsøket. Di Vaio tvang frem en benparade av Stekelenburg, før Pjanic på nydelig vis driblet seg fordi to Bologna-spillere utenfor 16-meteren til bortelaget og fyrte av et skudd med venstrefoten. Gillet fikk en hånd på ballen, men gav en farlig retur, og Simplicio fikk en eventyrlig sjanse til å sende Roma i ledelsen. Dessverre presterte han å sende ballen utenfor målet, og nok en gang satt undertegnede med double facepalm i sofaen.

Begge lagene skapte en del halvsjanser mot slutten, bl.a. headet Taider ballen utenfor etter en dødball. Perrotta kom inn for Pjanic, som fikk seg en smell, og prøvde så godt han kunne å bringe litt mer energi inn i Romas spill. Dessverre skulle det ikke lykkes Roma å ta alle tre poengene, og man skal prise seg lykkelig for at også andre lag rundt Roma på tabellen rotet det til for seg selv i dag. Savnet av spillere som De Rossi og Osvaldo var merkbart i dag, og det er bare til å krysse fingrene for at det ikke drøyer så altfor lenge før vi får se Osvaldo i startoppstillingen igjen.

Positivt: Heinze står frem for undertegnede som en virkelig viktig spiller for Roma, både i form av innstilling og rutine. Spiller nok en meget bra kamp, og vinner mange meget viktige dueller. Med tanke på at han kom gratis i sommer vil jeg påstå at han er en av de bedre signeringene i Serie A om man regner både pris og prestasjon.

Negativt: Bojan virker allergisk mot å score, og dessverre virker det ikke bare å ha med uflaks å gjøre. Misbrukte ikke bare en stor sjanse, men gjør mange feile valg, og er for øyeblikket altfor lett for Serie A.

Kommentarer, innspill? Bruk kommentarfeltet nedenfor. Forza Roma!