Poengjakt på Sardinia

Roma har til gode å tape i Serie A i 2012, og dersom man har ambisjoner om den jeveste europeiske turneringen, må man i dag klare noe man ikke har maktet på den nest største øyen i Mare Norstum siden Sardinerene returnerte til toppsjiktet; nemlig å slå Cagliari!

Fasiten forteller at Giallorossi kun har spilt tre uavgjort og tapt fire mot Isolari på Sant’Ella. Og man har friskt i minne den gedigne nedturen Luchos nye prosjekt opplevde på Olimpico i sesongåpningen (pga. streik. Dette var egentlig rnd 2), da Rossoblu stakk av med 1-2. Heller glemmer man ei forferdelsen ved forrige besøk på øya, når Ranieris Roma ble sendt hjem med 1-5.

En overkommelig oppgave der det absolutt. Cagliari har en nedadgående formkurve, mens gjestenes pil peker oppover. I tillegg tror jeg samtlige ulver har lyst å endre den begredelige statistikken ovenfor, samt heve prestasjonen man var vitne til søndag ettermiddag mot Bologna.

De dårlige nyhetene for gjestene er at Miralem Pjanic deler sykestuen sammen med Osvaldo, De Rossi og Burdisso, slik at midtbanen etterhvert ser ganske tynn ut. Som kjent har chileneren med store shorts, reist til solfyllte nord-øst England, og den lyseblå siden av Manchester, i tillegg til at Caprari er utlånt til opprykksjagende Pescara. Skaden til ’Lale’ betyr at verdensmesteren Perrotta får innpass i startellveren i aften.

Mye tyder  på at Lucho supplerer løpsstyrken på midten med Greco og Gago. Foran dem kan man forvente den evigunge talismanen, og vidunderbarna Erik Lamela og Fabio Borini. Sistnevnte er kanskje ikke den største overraskelsen, i og med at Bojan for tiden treffer alt annet  enn mål. Utrolig nok drister undertegenede seg til å spå en  forløsende kveld på Sant’Ella for spanskserberen, da man innehar en svært optimistisk krystallkule.

Helt bakerst er kjempen Stek, som på sin side skal kjefte på Rosi og Taddei på hver sin back, og i midten skal Heinze og Juan forhåpentligvis lese spill, og bryte.

For Cagliari sin del, er man usikker på hvor mye tapet av Biondi har å si, samt at Conte er skadet. Nyervervelsen Dessena fra et skuffende Sampdoria er vel ikke akkurat en forsterkning av laget per defenisjon, men man har tatt feil tidligere. Ellers blir Ekdal spennende, som vanlig.

For å være helt sikker, kan man også melde om at været i området er lettskyet og 12˚, med lite vind. Det blir garantert kaldere i kvellingen, men det ser ikke ut til at også denne kampen skal bli avlyst, slik som oppgjørene i midt-Italia.

Kampen følger du på Canal+SportExtra, der sendingen starter 20:40. God kamp, og Forza Roma!!