Roma-Inter

Siden Calciopoli har Roma-Inter vært Italias mest tilbakevendende oppgjør. Vi møtte den blåsvarte slangen fra nord i fem av seks mulige Coppa Italia-finaler mellom 2005 og 2010, i tillegg til de sedvanlige kampene i ligaen. Men, som jeg skrev i forhåndsomtalen til høstens oppgjør på San Siro, har pendelen nå svingt. Inter og Roma dominerer ikke lenger Serie A, og til tross for at de to var ligaens ubestridte formlag i desember og januar (Romas seiersrekke på fire kamper kun overgått av Inters sju) har det gått nedenom og hjem for begge den siste tiden.

Roma fikk deng av Juventus i Coppa Italia, mens Inter røk mot Napoli. Siden da har Inter prestert å tape mot Lecce (salentinernes fjerde seier denne sesongen), og til tross for en overmenneskelig prestasjon av Diego Milito mot Palermo ble det bare med ett poeng mot sicilianerne. Roma spilte først en mildt sagt lunken 0-0 kamp mot Bologna før det gikk rake veien til helheimen når laget tok turen til Sardinia. Middelhavsfarer (bokstavelig talt) Cagliari flådde den romerske ulven etter alle kunstens regler med en brutal 4-2 seier, godt hjulpet av stakkars Simon Kjær, en prestasjon Luis enrique etter kampen beskrev som ‘patetisk’. Det er med andre ord to lag som etter to skritt fram nå har tatt ett tilbake, og hva hadde vel vært bedre enn å komme seg på beina igjen med en seier på søndag? At svoren romanista og tidligere Roma-trener Claudio Ranieri sitter på Inter-benken reduserer på ingen måte spenningen…

Roma overrasket de fleste ved å ikke hente inn en kapabel midtstopper i overgangsvinduet, hvilket betyr at det sannsynligvis blir Heinze og Juan som danner midtlåsen foran Stekelenburg (med mindre Luis Enrique bestemmer seg for å sende ut Kjær mot Milito). Ving-backen Marqinho har ankommet hovedstaden, men får neppe spilletid ennå, og ettersom Marco Cassetti stadig er skadet blir det nok Rosi og Taddei på hver sin kant. De Rossis skade og Pizarros låneavtale betyr at midtbanen er noe redusert, så lykke til, Gago, Pjanic og enten Perrotta eller Simplicio. Angrepet vil selvsagt dirigeres av sjefen sjøl, bak tospannet Lamela og Borini.

Ranieri vil sannsynligvis sende ut det som muligens er Europas mest rutinerte start-ellever. Julio Cesar i mål, Maicon og klyse-Chivu på hver sin side av betongblokkene Lucio og Samuel og en midtbane bestående av Zanetti, Cambiasso, Nagatomo og overraskelsen Poli. I angrep har Ranieri valget mellom Pazzini, Milito og Zarate, og vil nok foretrekke de to førstnevnte.

Det er nesten nøyaktig ett år siden det katastrofale 4-3 tapet mot Genoa som fikk Ranieri til å pakke snippsekken og forlate Trigoria. Ranieris Inter kom som toget når vintermånedene satte inn, og det vil kreve et skjerpet og kampklart Roma for å hindre at de får skikk på formen igjen. Roma, skjerpet og kampklart. Det hadde vært noe det.

Kampstart: 15:00. Kampen vises på Canal+Football med Per-Jarle Heggelund som kommentator.