Et brøl mot nord

Om det finnes én mann i Serie A som har alle forutsetninger for å plukke fra hverandre Luis Enriques Roma så må det være Claudio Ranieri. Ranieri er kjent for sine kompakte, defensivt orienterte lag, lag som elsker å ligge lavt og absorbere angrep etter angrep før de slår til med drepende kontringer. Klassisk italiensk, med andre ord. Og med tanke på hvordan det som regel har gått når den italienske tradisjonen møter den spanske, da var det vanskelig å levne Luis Enriques unge, noe naive mannskap særlig sjanse mot den blåsvarte giganten fra Milano.

Så at Roma slo Inter var overraskende nok. At de regelrett flådde Inter og hang dem ut til tørk er den typen hendelse man sliter med å finne ord for.

Oppgjøret startet med et Roma på krigsstien. Tidlig i kampen sendte Fabio Borini en suser på hel volley like utenfor Julio Cesars nærmeste stolpe, før Totti viste mer klasse på et par sekunder enn det de fleste spillere gjør i en hel karriere når han spilte frem Lamela. Argentinerens avslutning ble parert, men på det påfølgende frisparket raget Juan over alt og alle og stanget inn sitt andre på to kamper.

Inter kunne slått tilbake med det samme, men Stekelenburg vartet opp med en solid redning etter at Milito hadde forsert Roma-forsvaret med et brennende løp. Etter denne ene sjansen var det duket for show alla Totti, da kapteinen spilte frem Lamela og Jose Angel (sistnevnte med en überfrekk tunnel på verdens mest rutinert spiller, Javier Zanetti), som begge brant store sjanser. Angel serverte så Lamela på sølvfat med et perfekt innlegg, men den umarkerte unggutten headet høyt over. Men så løsnet det endelig.

20-årige Fabio Borini lurte Inters offside-felle med et vanvittig rykk før han bråbremset (og sendte Samuel rett ut i pølseboden) og prikket inn en perfekt avslutning bak Julio Cesar. Inter tuslet inn i garderoben med 0-2 i bagasjen, og Ranieri reagert med et dobbeltbytte: Samuel og Pazzini ut for Cordoba og Poli. Hvorfor man tar ut en spiss når man ligger under med to mål vet nok bare Ranieri, men lite hjalp det: Tre minutter ut i andre omgang serverte Juan en perfekt stikker til Borini, og unggutten holdt unna Luico (som har gått fra å sparke folk i hodet til å hoppe på dem bakfra) før han hamret inn 3-0 bak en resignert Inter-keeper. Dermed var det duket for Borinis allerede klassiske «kniv-mellom-tenna» feiring for andre gang.

Inters 4-5-1 var aldri i nærheten av å true et Roma som utstrålte selvtillit og ren skjær overlegenhet, og resten av omgangen utviklet seg til en treningsøkt hvor Roma testet ut måter å angripe på, samt pådra seg et par gule kort. Taddei fikk kranglet litt med Faraoni, og Juan satte inn en takling som luktet svidd hele veien langs Via Appia. Og så var det Bojan da.

Om Bojan skulle finne på å legge opp i morgen vil han for alltid huskes for to uforglemmelige øyeblikk på fotballbanen, begge i Roma-trøya. Den ene var når han bommet på ballen en halv meter fra åpent mål mot Lecce, den andre for måten han formelig stappet saltbøssa ned i det åpne Inter-såret på to minutter før full tid. Den 170cm høye hispano-serberen vant en luftduell i Inters 16-meter, dempet ballen, tråklet seg unna hele Inter-forsvaret før han fiket ballen i Julio Cesars lengste hjørne.

Kamprapporten kan muligens virke noe farget av undertegnedes sympatier, men om romanisti kan lyve så gjør sjelden statistikker det: Inter hadde kun 2 skudd på mål mot Romas 6, og måtte nøye seg med 35% ballbesittelse kontra Romas 65%. Det var en total slakt, verken mer eller mindre.

Og etter kampen, etter et rungende Grazie Roma og ville jubelscener på mektige Olimpico, kom beskjeden vi har ventet på i over ett år, en beskjed som er om mulig enda større en demonteringen av FC Internazionale Milano: Daniele De Rossi har underskrevet en femårskontrakt med verdens vakreste klubb. Dermed er dagen perfeksjonert for alle med gulrødt hjerte, og brølet mot nord runger i verdens vakreste, for anledningen snødektde by.

 

PS:Blod-Interista Filippo Tramontanas live-reaksjon på kampen kan du se her: http://www.youtube.com/watch?v=ICmBm8nVNVE

PPS: Og om noen skulle bry seg, så tapte altså Lazio mot Genoa, og dermed er distansen til våre kjære hakkekyllinger bare 5 poeng. De 5 blir til 3 hvis vi klarer å hale i land en seier i de siste 20 minuttene av Catania-kampen, og til ett eneste ett når vi skambanker dem i derbyet. Ikke glem å melde dere på gruppeturen!