25 minutter ga ingen endring

Roma hadde følgende startoppstilling: Stekelenburg; Rosi, Juan, Heinze, Taddei; Pjanic, Gago, Greco; Lamela, Borini, Piscitella.

Kampen som ble påbegynt 14. januar var tempofylt med sjanser begge veier, og de resterende 25 minutter skulle ikke bli noe annet. Begge lags trener hadde sagt til media at de ville satse fullt på å ta alle de tre poengene, men det var et lag som tok initiativet fra start.

Roma. Med en angrepsrekke med en gjennomsnittsalder på smått utrolig 19 år (!) gikk de frisk ut. Roma hadde full kontroll over ballen det meste av de 25 minuttene, særlig i de første 12. Høyresiden var stedet det meste skjedde, med en frisk Rosi som var ivrig på å vise seg frem.

Spennende var det óg med Piscitella som var foretrukket fremfor Bojan. Primavera-spilleren fikk vist seg fram ved flere anledninger, blant annet ved å forsére to Catania-forsvarere på venstresiden. Dessverre for vårt Roma var det dårlig adresse på innlegget, men mere skulle komme.

Om det, sjansemessig, var rolig frem til det 80. minutt, var de resterende 10 minuttene av ordinær tid og dem fem tilleggsminuttene det motsatte. Rundt det 82. minutt fikk Roma en sjanse ved  Pjanic, men bosnieren fikk ikke rettet skuddet mot Koscielsky i Catania-buret.

I det 84. minutt var Catania på en sjelden visitt, som frem til det tidspunktet var blitt demmet opp av et kompakt forsvar- og midtbaneledd fra Roma. Etter mye frem og tilbake inne i Romas sekstenmeter var det Llama som fikk ballen på 18 meter. Men en frekk ytterside prøvde forsvarsspilleren å skru ballen rundt Stekelenburg, men den høyreiste hollenderen fikk dyttet ballen over tverrliggeren til corner. Som forøvrig endte ut i ingenting.

Stadionuret viste 86. minutter da kampens desidert største sjanse ble mesterlig reddet av Catania-målvakten. Nok en gang var Rosi en viktig brikke i Romas oppbyggende spill. Etter klikk-klakk-spill på høyresiden fikk Rosi kranglet med seg ballen innenfor sekstenmeteren, hvor an slo pasningen tilbake til Borini som med retningsbestemt mottak fikk sendt av gårde en god avslutning. Dessverre var Koscielsky både god og heldig da han som en katt var nede og fikk stoppet skuddet som kunne gitt Roma tre nye poeng i kampen om en plassering blant topp tre.

Etter dette var det mye frem og tilbake med hissige taklinger og dueller, som det bør være når det er 25 minutter de har til rådighet for å gi laget sitt tre viktige poeng. Pjanic og Taddei fikk gult kort.

 

På overtid fikk Roma flere cornere som fort kunne endt i nettet, men ting var ikke på Romas side, og dommer Tagliavento blåste av kampen på stillingen 1-1.