Calcio Scommesse – langskudd på snøføret!

ASRoma.no er tilbake med nytt avsnitt av oddsspalten Calcio Scommesse! Grunnet ekstremt snøvær forrige helg valgte jeg å droppe oddstips, da det er vanskelig å forholde seg til slike baneforhold. Spesielt fordi det er nettopp Italia, og situasjonen tross alt er noe uvant der nede. Dessverre er tilstanden mye den sammen denne helgen, og innsatsen blir derfor justert noe ned. Det er en rekke kamper som står i fare for å bli utsatt, og samtidig en rekke kamper som muligens blir spilt til tross for temperaturer under frysepunktet. Her er status etter første helg:

Vunnet/Spilt: 5/8
Units ut: 33
Units inn: 55,92
Tilbakebetalingsprosent: 169,45% 

 

Spill 1: Reggina – Empoli (lørdag 15:00)

Utfall: Hjemmeseier til pause og fulltid
Odds:  2.89
Bookmaker: TitanBet
Units: 3

Først og fremst ser ikke været ut til å bli en stor utfordring for denne kampen, da Reggio Calabria som kjent ligger helt på skotuppen av Italia. Det er meldt 10 grader og litt regn, så dette bør gå fint. Dette blir en kamp mellom to lag som sliter med å innfri respektive forventninger i hver sin ende av tabellen; Reggina ligger på syvendeplass (én plass bak playoff til Serie A), mens Empoli ligger på 18ende plass, hvilket innebærer playoff til gode gamle Serie C.

Det skal sies at Reggina ikke akkurat er i kjempeslag. Tvert i mot, de siste tre hjemmekampene har endt med uavgjort (1-1 mot Sassuolo), tap (1-4 mot Padova!) og seier (3-1 mot Gubbio). Motstanderen er imidlertid desto svakere; Empoli virker fullstendig rådville for tiden og står med 2-1-7 på de siste 10 bortekampene. Har videre tapt 5 av de siste 7 kampene, hvorav de to siste endte uavgjort.

Jeg tror Reggina skal være kapable til å slå dette Empoli-laget, og den største frykten handler om Francesco Tavano, som har en tendens til å score mot Reggina. Er derfor ikke nødvendigvis sikker på at Reggina vinner med komfortable sifre, men tror de skal kunne lede til pause og vinne til slutt. Reggina er seriens beste lag på hjemmebane i de første 45 minuttene (ledet 7 av 11 hjemmekamper til pause), mens Empoli har ligget under 6 av 11 til pause.

Prøver en liten innsats på at Reggina samler seg og følger opp der de slapp mot Gubbio!

Spill 2: Sampdoria – Albinoleffe (lørdag 15:00)

Utfall: 1-1
Odds:  7,25
Bookmaker: NordicBet
Units: 1

Sampdoria har utviklet en eller annen form for ekspertise på å spille 1-1 på hjemmebane. Det foregår ofte på denne måten: Sampdoria tar ledelsen og så slipper de inn mål på slutten og kampen ebber ut i 1-1. 7 av 12 hjemmekamper har endt uavgjort, hvorav de tre siste uavgjortkampene har endt 1-1. Totalt sett har 4 av Sampdorias hjemmekamper endt 1-1.

Blir naturligvis lav innsats på dette spillet, men synes det er interessant å se hvor lenge Sampdoria kan holde på med denne pussige hjemmeformen. Det er for øvrig meldt temperatur rundt frysepunktet.

Spill 3: Varese – Gubbio (lørdag 15:00)

Utfall: Under 2.5 mål
Odds:  1.82
Bookmaker: 188bet
Units: 4

Laget som scorer færrest lag på hjemmebane møter laget som scorer færrest mål på bortebane. Velkommen til Varese-Gubbio, i iskalde Lombardia og permafrost på Stadio Franco Ossola. Varese er et underlig lag; knallsterke på bortebane og elendige på hjemmebane. Det har ført dem til 6.plass og en ganske god luke ned til Reggina på syvendeplass.

Denne kampen bør de vinne, for de møter ligaens svakeste lag i form av Gubbio, men det er lite som peker i retning av en målrik affære.  Varese har kun scoret 9 mål på 12 hjemmekamper, mens Gubbio står med 9 på 12 bortekamper. Gubbios bortekamper snitter på 2,83 mål, mens Vareses hjemmekamper snitter på 1,58. Dette stinker av et målfattig oppgjør, og prøver meg til en grei odds.

Spill 4: Torino – Nocerina (lørdag kl 15:00)

Utfall: Uavgjort til pause, Torino vinner
Odds:  4,50
Bookmaker: Ladbrokes
Units: 3

Det er helgen for å ta noen langskudd i Serie B. Torino er stor, stor favoritt når de tar i mot svake Nocerina. Torino er svært seige på hjemmebane og slipper nesten ikke inn mål. Men de scorer heller ikke så mye, og det går gjerne ut i andre omgang før de får hull på byllen. Dette reflekteres i at de har 2-8-2 til pause på hjemmebane, mens de ved full tid har 8-4-0. Torino har vunnet 4 av de 5 siste hjemmekampene – samtlige 5 har stått uavgjort til pause.

Det er meldt et par minusgrader i morgen, noe jeg tror vil bidra til at kampen blir jevnere enn normalt, og prøver meg på et typisk Torino-kamp selv om motstanderen åpenbart er ganske svak. Oddsen er også meget fin!

Spill 5: Udinese – Milan (lørdag kl 18:00)

Utfall: Udinese vinner med ett mål
Odds:  4.40
Bookmaker: Nordicbet
Units: 3

Dette blir – selvfølgelig – svært jevnt, og jeg tror Udinese har en sjeldent god sjanse til å dra med seg seieren. Jeg føler meg imidlertid ikke særlig fristet av å spille mot Milan til 2.50, og havner derfor på at Udinese tar en knapp seier, noe jeg uansett tror er langt mer sannsynlig enn at de vinner med 2 mål eller flere.

Udinese er ganske ubehagelige å møte på Friuli, og Milan sliter med ekstremt mange fravær. Ibrahimovic og van Bommel er suspendert, mens Nesta, Strasser, Merkel, Pato, Gattuso, Aquilani, Flamini, Yepes og Boateng alle sliter med skader. Situasjonen er langt bedre for Udinese og jeg tror de tar en knapp seier i kulden.

Spill 6: Atalanta – Lecce (søndag 15:00)

Utfall: Begge lag scorer
Odds:  1,97
Bookmaker: NordicBet
Units: 4

Atalanta begynte sterkt denne sesongen, men har siden falt ned dit de hører hjemme. Lecce har slitt hele veien, men får litt ufortjent dårlig betalt for innsatsen. I alle fall etter min oppfatning. Atalanta har spilt 10 kamper på hjemmebane denne sesongen, og har scoret i 7 av dem. De eneste motstanderne som har holdt buret rent er Milan, Juventus og Udinese – altså de tre beste lagene i Italia for øyeblikket. Atalanta har heller ikke holdt nullen de siste 5 hjemmekampene.

Lecce på sin side begynte sesongen helt forferdelig på bortebane, men har siden kommet noenlunde på rett kjøl, selv om det ikke gir så mange poeng. Har ikke gått målløs av bortebane på 7 kamper nå og har en meget farlig spissduo i Muriel-Di Michele, med Valeri Bojinov på benken.

Tror begge lag scorer i denne kampen og synes oddsen er helt grei.

Spill 7: Inter – Novara (søndag 15:00)

Utfall: Inter vinner med minst 2 mål
Odds:  1.73
Bookmaker: Bet365
Units: 5

Her er det egentlig ikke nødvendig å si så veldig mye. Inter MÅ rett og slett få til et godt resultat etter hårreisende innsats den siste uken. Novara fremstår utrolig svake og skal ikke ha noen sjanse til å få med seg noe herfra. Oddsen er likevel ikke så høy at jeg blir helt trigget av dette. 5 units får være grei innsats for et greit spill.

Spill 8: Bologna – Juventus (søndag 20:45) AVLYST

Utfall: Daniele Portanova får kort
Odds:  2,70
Bookmaker: Unibet
Units: 4

Skulle gjerne sett odds på at Diego Perez får kort, og har spurt Unibet om odds på dette. Perez har 10 gule på 16 kamper og hadde vært et bra spill i denne kampen, ettersom dommer Banti ligger på andreplass over flest gule kort med småpene 5,45 i snitt per kamp. Kommer til å bli en knokkelkamp mot Juventus, og jeg tror Daniele Portanova stiller godt til å ryke på et gult kort. Har 6 gule på 18 kamper, i tillegg til å ha plukket opp et rødt kort også. Føler meg hakket mer fristet av Perez dersom han kommer, men det avhenger selvfølgelig av oddsen.

Spill 9: Napoli – Chievo (mandag 20:45)

Utfall: Uavgjort
Odds:  4.08
Bookmaker: Pinnacle
Units: 2

Merkelig odds på denne kampen, tatt i betraktning hvor mye Napoli sliter for tiden. Evner ikke å bryte ned defensive motstandere, og Chievo har flere års erfaring med å være seige i slike kamper. Napolis to siste hjemmekamper i Serie A var mot Bologna og Cesena. Disse endte henholdsvis 1-1 og 0-0. Det er naturligvis et poeng at Napoli ikke kan fortsette på denne måten i det uendelige, men er villig til å forsøke en beskjeden innsats på uavgjort i denne kampen, muligens også X/X som gir hele 6 hos Nordicbet. Chievo slo Novara borte sist og spilte uavgjort mot Lecce før det. Er såpass tøffe i skjæret at Napoli kan få hilse på sitt sedvanlige problem mot defensiv motstand.

Chievo stiller uten fravær, Napoli mangler kun Cannavaro.

Spill 10: Siena – Roma (mandag 20:45)

Utfall: Hjemmeseier
Odds:  3.33
Bookmaker: Pinnacle
Units: 2

Kanskje ikke helt stuerent å tippe mot Roma på vår egen hjemmeside, men har dessverre litt bange anelser. Av flere årsaker. Roma mangler De Rossi (suspendert) og vi vet alle hvor stor forskjellen er mellom Roma med og uten De Rossi. Videre sliter Gago og Viviani i skrivende stund med skader, hvilket betyr at Roma kan komme til å stille uten regista. Siena har vært overraskende sterke siden nyttår, og tok skalpen til Lazio med hele 4-0. De har også spilt uavgjort mot Napoli på hjemmebane. Det er meldt bitende kulde i Siena på mandag og det er derfor ikke sikkert at kampen spilles. Og hvis den spilles, så er det neppe til Romas fordel.

(Håper jeg tar feil)

 

IN BOCCA AL LUPO!