En kjempeutfordring i Siena

Quattro è a casa domani? Siamo in dubbi...

Dersom noen tillater seg å tenke at morgendagens bortekamp mot Siena vil bli tre enkle poeng for Roma, bør en tenke om igjen. Faktum er at Roma står overfor en kjempeutfordring i Toscana. At snøen ikke slipper taket på Italia gjør det heller ikke enklere for et fintspillende hovedstadslag.

Roma klarte ikke å få hull på byllen i løpet av de 25 minuttene i Catania sist onsdag. Giallorossi blir dermed stående med 35 poeng og innehar med det 6. plassen på tabellen. Siena har på sin side sitt å stri med der de kjemper plassert som nummer fire fra bunnen med sine 20 poeng. Det er ingen tvil om at Roma har gode muligheter til å få med seg tre poeng. Det er også liten tvil om at Luis Enrique og co. vil være mindre fornøyd med noe annet enn 3 poeng.

Som indikert innledningsvis er det kraftig snøvær i Italia om dagen. Særlig ille er det i byer som Roma, Bologna, Parma og nettopp Siena. Det er dermed ikke sikkert at kampen blir spilt. Problemene er knyttet til logistikkmessig avvikling av trafikk og publikum, så vel som å få banen i stand. Senest i Udinese i går så vi prov på at det går fint å avvikle fotballkamper  selv om det er kaldt og isete. Selvsagt forutsatt at en har et minimum av beredskap. Vi vil følge utviklingen og holde dere informert om eventuelle endringer eller avlysning.

Luis Enrique tar med seg følgende spillere til Toscana:

1 Bogdan Lobont,
3 Jose Angel Valdes Diaz,
4 Silveira Dos Santos Juan,
5 Gabriel Ivan Heinze,
8 Erik Manuel Lamela,
9 Daniel Pablo Osvaldo,
10 Francesco Totti,
11 Rodrigo Taddei,
14 Bojan Krkic Perez,
15 Miralem Pjanic,
18 Gianluca Curci,
20 Simone Perrotta,
23 Leandro Greco,
24 Maarten Stekelenburg,
30 Fabio Henrique Simplicio,
31 Fabio Borini,
40 Giammario Piscitella,
44 Simon Throup Kjaer,
87 Aleandro Rosi,
92 Federico Viviani

For Roma sin del er imidlertid gledelig å kunne ønske Osvaldo tilbake etter snaut to måneder på sidelinjen. For Romas del er De Rossi utestengt (gule kort). I tillegg er Burdisso fremdeles ute med sin kneskade. En annen argentiner som sliter med skade er Fernando Gago, med de problemene det kan komme til å medføre sentralt på midten. På den andre siden er Simon Kjær forventet å være tilbake etter å ha vært ute med sykdom sist.

For Sienas del er Brkic og Bolzoni mest sannsynlig ute.

Vi tror på følgende Roma-lag (4-1-2-3): Stekelenburg; Taddei, Heinze, Juan, Rosi; Viviani, Pjanic, Simplicio; Lamela, Totti, Borini.

Viviani har også slitt med skader denne uken, og er ikke 100 %. Ingen ideell situasjon med tanke på den viktige sentrale midtbanerollen. Alternativet til Primavera-kapteinen er Simone Perrotta. Laget for øvrig sier stort sett seg selv. Simplicio og Rosi kan imidlertid bli erstattet av henholdsvis Greco og Josè Àngel.

For Sienas del er det ikke lagt ut noen convocati foreløpig.Vi tror imidlertid på følgende lag (4-4-2): Pegolo; Vitiello, Rosettini, Terzi, Del Grosso; Angelo, Vergassola, Gazzi, Brienza; Destro, Calaiò.

Flere stusser sikkert over at D’Agostino ikke figurerer i startoppstillingen her. Ex-romanistaen med den vannvittige venstrefoten har imidlertid slitt med å spille seg til fast plass på Siena-laget, til tross for å ha blitt vurdert til 300 millioner kroner av Udinese for et par sesonger siden. Mot Napoli i cupen denne uken var han imidlertid meget god, og tegnet seg blant annet for en scoring. Vi kommer definitivt til å få se Gaetano D’Agostino i løpet av oppgjøret.

Legg for øvrig merke til spissparet Calaiò og Destro. I tillegg kan den lille trollmannen Franco Brienza (ex-Palermo) alltid skape trøbbel med sin eminente teknikk.

Romas trener Luis Enrique har uttalt at Roma vil angripe som vanlig. Mest sannsynlig medfører det et kampbilde hvor Roma har masse ball, mens Guiseppe Sanninos Siena hovedsaklig vil satse på kontringer ved hjelp av de overnevnte spillerne. Hva snøværet vil få å si for kampbildet er foreløpig uvisst, men som tidligere nevnt er ikke det største problemet å få banen i god stand.

Kampen har avspark kl. 20:45 og du kan se den på Canal+ Sport 2 og på Canal+ sin nettjeneste CSports. Sendestart er kl. 20:40!

Sempre Forza Roma!