A.C Siena – AS Roma 1-0

Kampbildet i første omgang ble mer eller mindre som forventet på Artemio Franchi. Roma hadde majoriteten av ballinnhavet, mens Siena kjørte kontringer. Men i motsetning til Inter-massakren greide ikke giallorossi å produsere all verdens med målsjanser, det greide derimot Siena. Etter åtte minutter slår hjemmelaget en lang ball fra dypt inne på egen halvdel. Den seiler over hodet på Juan som havner på etterskudd i forhold til Mattia Destro. Stekelenburg er på halvdistanse, men Roma kan pustet lettet ut ettersom lobbforsøket seiler over mål. Åtte minutter senere får Destro’s spisspartner Calaio en mulighet etter at José Angel etterlater seg litt vel mye gress når han trekker inn mot midten. Siena trer ballen igjennom og Calaio trenger bare å plassere ballen forbi Stekelenburg for å sende hjemmelaget i ledelsen, men setter den til side for mål. Roma får sin eneste reelle målsjanse i første omgang når Pegolo må helt bort i hjørnet for å bokse unna et Lamela-frispark fra 27-28 meter. Dette skulle bli første omgangs eneste skudd på mål.

Halvveis ut i omgangen får Siena nok en stor mulighet da Calaio kommer fri til høyre inne i sekstenmeteren. Han spiller ballen flatt inn i feltet, men fra fem meter bommer Destro på målet etter å kommet under sterkt press fra Juan. Siena var dyktige i kontringsspillet og grep sjansen hver gang den bød seg. Med voldsom gjennombruddshissighet skapte spissparet Calaio-Destro hodebry for Roma. Brienza var også frisk når han kom framover. Totti dro på seg gult kort etter 40 min da han var for sent ute i en duell. En frustrerende omgang for Il Capitano som ble godt pakket inn av Siena, gjennombruddspasningene satt heller ikke helt som de skulle.

Juan kom aldri på banen etter pause og ble dermed erstattet av Simon Kjær. Dansken, som ikke var med mot Catania grunnet influensa, havnet i ulykka etter knappe fem minutter på banen. Siena chipper en ball over Romas bakre firer og inn i giallorossis straffefelt. Kjær jakter naturlig nok ballen, men har ikke registrert at Mattia Destro har sneket seg inn bak fireren og nærmer seg ballen. Ballen når han da også, en ball Kjær noe for sent prøver å sparke. Sparket ender i Destro som går overende. Straffe og gult kort. Som da Kjær laget straffe mot Lazio var kontakten av nærmest vennskapelig karakter, men mer enn nok til at det kan dømmes straffe. Da sitter nok de 7 millionene euro som skal til for å knytte til seg Kjær på permanent basis enda dypere i lommene til Sabatini. Stekelenburg velger riktig side, men straffen til Calaio er for velplassert og hjemmelaget går opp i føringen etter 51 spilte minutter.

Etter 59 minutter er en frustrerende aften over for Francesco Totti. Etter null ballberøringer inne i Sienas sekstenmeter blir kapteinen erstattet av Pablo Osvaldo. Hyggelig var det å se Osvaldo tilbake. Heinze fikk tildelt det splitter nye kapteinsbindet. Roma fortsetter å ha mye ball, men er faktisk ikke i nærheten av å skape noe som helst mot et kompakt og heltemodig Siena. Siena kjemper mot nedrykk, men har i det siste sett bedre ut, og er i tillegg på god vei mot finale i Coppa Italia etter seier 2-1 borte mot Napoli i første semifinalekamp.

Ingen betviler Luis Enriques hensikter når han etter 68 minutter tar av en for dagen grusomt svak Fabio Simplicio til fordel for Bojan. Men ingen av byttene har særlig i effekt for Roma, som stanger videre mot forsvarsmuren i Toscana. Det eneste man kan kalle en målsjanse i andre omgang for Romas del kommer etter 82 minutter der Fabio Borini får bra treff på en volley fra skrått hold, men Pegolo har få problemer med å holde buret rent.

Rocchi blåser av kampen etter 94 minutter og Siena kan bokføre tre fortjente poeng. Med grinta i haugevis, en fungerende kampplan og et utstrakt Roma-bein, fikk hjemmelaget tre sårt tiltrengte poeng. Dette Siena-laget bør kunne unngå nedrykk. At Curvaen deres igjen fremstår som langt fra sympatiske får være en annen sak.

For Roma var det en tung, tung kveld. Det åpenbare er selvfølgelig savnet av suspenderte Daniele De Rossi. Federico Viviani hadde involveringer av både den gode og dårlige sorten, men viste med et par velplasserte, harde taklinger at han kanskje er et bedre valg i den dype rollen enn Fernando Gago. Viviani har alt som skal til for å bli en dominerende midtbanespiller i Serie A i fremtiden. Nevnte Gago var også savnet. Ansvaret var stort nok på Viviani fra start, hvor mye hjelp får man egentlig i det defensive av Pjanic og Simplicio? Men skal vi virkelig gå etter i sømmene for å finne årsakene til dagens tap må du belage deg på lese hele dagen. Det var mer eller mindre ingenting som fungerte for AS Roma mandag kveld, verken individuelt eller kollektivt.

Det er vanskelig å vinne fotballkamper når man skaper to sjanser på 94 minutter til tross for over 70 % ballinnhav. Det er vanskelig når man gir bort straffe. Kanskje aller vanskeligst er det å vinne fotballkamper uten Daniele De Rossi. Så får man vente å se hva som blir sagt om Juan, som altså ble igjen i garderoben etter pause. Forhåpentligvis vil han være raskt tilbake, for er det noen som ikke er i en god stim om dagen så er det Simon Kjær. Nå er faktisk kvota full. Skulle Juan bli ute får man heller skvise det siste ut av Roma-karrieren til Marco Cassetti.