Leandro Greco skriver ny kontrakt med AS Roma

AS Roma og Leandro Greco har kommet til enighet om en kontraktsforlengelse. Den opprinnelige kontrakten til Greco løp i utgangspunktet ut til sommeren, men denne nye avtalen gjør at Greco binder seg til klubben fram til 30. juni 2015. 25-åringen, som kommer fra Romas egne ungdomsrekker, vil tjene 0.8 millioner euro ut denne sesongen, men vil fra sesongen 2012/2013 tjene 1.254 millioner euro per år. Denne summen kan øke med totalt 0.18 millioner euro fra sesongen 2013/14 dersom visse sportslige mål blir oppnådd.

Da har med andre ord nok en romer knyttet seg til klubben for den nærmeste framtid. Prosessen rundt Grecos fornyelse har dog ikke vært av en like omtalt karakter som den rundt Daniele De Rossis, naturlig nok. Man skal allikevel ikke møte denne nyheten med et skuldertrekk. Leandro Greco har vært innom både Astrea, Hellas Verona, Pisa og Piacenza i håp om å en gang kunne spille en rolle for AS Roma. Ingenting tydet på at Greco ville være en del av planene til Claudio Ranieri før forrige sesong. Tvert imot ble han i Roma først og fremst fordi han ikke så ut til å være spesielt ønsket andre steder. Med et innhopp i Champions League mot Basel i november 2010 skulle lykken snu.

Roma ledet 2-1 i Sveits da Jeremy Menez ble tatt av banen til fordel for Greco. Under et minutt senere gjør Marco Borriello et halvslapt forsøk på å skaffe straffe, men heldigvis ruller ballen ut i retning Greco som hamrer ballen i lengste hjørne. Basel reduserer senere, men kommer ikke nærmere og Roma vinner 3-2. Derfra og ut ble det mer spilletid på Greco, som også imponerte Luis Enrique under sesongoppkjøringen i Riscone di Brunico. Allikevel var ikke klubben fremmed for et salg av Greco, som tross alt kun hadde ett år igjen av kontrakten, samtidig som det var særdeles uvisst hvor stor rolle han ville spille i Romas nye prosjekt. Villareal, Cagliari, Parma og Genoa ble nevnt. Da overgangsvinduet stengte var Greco fortsatt Roma-spiller. Senere ble det rapportert at Juventus fulgte med på situasjonen rundt Grecos kontrakt.

Greco kjemper for øyeblikket med Perrotta og Simplicio om å stå først i rekka når Gago eller Pjanic ikke er tilgjengelige. Han bør ha forutsetninger for å kunne gjøre en minst like god jobb som de to, som neppe blir tilbudt nye kontrakter med det første… Vi ser frem til tre nye år med Leandro Greco der han hører hjemme. I Roma.

Daje Leandro!

Les mer om Greco her: http://www.asroma.no/leandro-greco/