Calcio Scommesse: Nye oddstips fra asroma.no!

God helg og velkommen til nye tips fra asroma.no! Oddsspalten begynte meget godt med 33 units ut og 55,92 units inn første helgen vi kom med tips. Forrige helg ble derimot en skuffelse med 27 units ut og 22.6 inn, selv om det lå litt i kortene at ting kunne skjære seg med så mange risikable spill! Etter to tipshelger er dermed statusen som følger:

Units ut: 60
Units inn: 78,53
Resultat: 18,53
Avkastning: 30,88%

Uværet har lagt seg litt og vi prøver å trekke litt tilbake til mer balansert tipping. Mange tøffe kamper i både Serie A og B, men også en del interessante spill fra begge ligaer, kanskje særlig fra nest høyeste nivå!

Spill 1: Inter – Bologna (fredag 20:45)

Utfall: Straffespark i kampen
Odds:  3,35
Bookmaker: Nordicbet
Units: 4.5

Inter i krise møter et nokså bortesterkt Bologna som kan være tøffe å bryte ned. Inter tapte sist mot betydelig svakere motstand, og nå brenner det for alvor under beina til Claudio Ranieri. Rører ikke Inter i denne kampen, men har tro på at det kan bli hett med spillere som Perez og Portanova i startoppstillingen til gjestene.

Kampen dømmes av Antonio Damato, som har gitt flest straffespark av samtlige dommere i Serie A. Står nå med 7 straffer på 11 kamper, hvilket gir han et snitt på 0,64 straffer per kamp. Damato legger ofte listen høyt for å la spillet flyte, før han klasker til med et billig straffespark. Når Inter jakter poeng mot et lavtliggende Bologna blir jeg overrasket om det ikke blir en kontroversiell situasjon eller to i løpet av kampen. Og da satser vi på at Damato står klar til å dømme straffe.

PS: Fjerdedommer er Doveri, som ligger på en god tredjeplass over antall straffer. 6 på 11.

Spill 2: Albinoleffe – Pescara (lørdag 15:00)

Utfall: Borteseier
Odds:  2,10
Bookmaker: Bet365
Units: 5

Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til dette spillet, særlig av to årsaker:

1. Pescara har vunnet 6 kamper på rad – hvor lenge kan det vare?
2. Pescara har ikke spilt kamp på 3 uker, grunnet uværet i Italia. Fordel eller ulempe?

Når det er sagt, så er jeg såpass fristet at det er vanskelig å styre unna. Pescara har siden nyttår vært så gode at det rett og slett har stinket opprykk av Zemans mannskap, og på en god dag er det ingen i Serie B som kan demme opp mot angrepsfotballen til delfinene. De er særlig dødelige dersom de får en tidlig ledelse.

Albinoleffe står med 4 strake tap, 2 hjemme og 2 borte. Før de to hjemmetapene hadde Albinoleffe spilt 4 strake uavgjort, og vi må dermed tilbake til 01.november 2011 for å finne sist Albinoleffe vant på eget gress. Det skal riktignok presiseres at de to siste hjemmetapene kom mot Bari og Varese, som er ligaens kanskje to beste bortelag. Albinoleffe er likevel ikke et fenomenalt hjemmelag, noe som kanskje ikke er så rart med et snitt på 850 tilskuere. Føyer til at hjemmelaget totalt står med 3-5-5 på eget gress, og at det kun er Nocerina og Empoli som har sluppet inn flere mål på hjemmebane. Akkurat det passer dårlig når Pescara er motstander.

Hjemmelaget må klare seg uten sin faste høyreback Luoni, som pådro seg rødt sist og dermed bragte Albinoleffe opp til imponerende 10 røde kort (!), noe som er høyest i Serie B. Ellers er forsvarer Lebran tvilsom med skade, men han er neppe den viktigste i den bakre fireren.

Pescara scorer mye mål uansett hvor de drar, og har ikke overraskende scoret flest bortemål i Serie B med sine 26. Slipper riktignok også inn en del mål (23), men i det siste har de virket overraskende solide defensivt. Spiller i Zemans flytende 433 med masse bevegelse fra backene og på midtbanen. Har Serie Bs suverent beste spisstrio i Immobile, Insigne og Sansovini, som har blitt ytterligere forsterket med Romas Gianluca Caprari.

Pescara har kun én mann med mulig fravær, og det er tidligere Roma-stopper Riccardo Brosco. Han kan likevel bli klar til lørdagens oppgjør, men er uansett neppe foretrukket da Romagnoli og Capuano har vært solide i tospann den siste tiden.

Spiller på Pescara rett og slett fordi skal være klart bedre enn Albinoleffe. Dersom de får et tidlig mål, noe de ofte gjør, så kan det bli rom for flere mål. Det kan med andre ord være verdi i å prøve seg på andre varianter også, som -1 handicap eller at Pescara scorer i begge omganger. Så får vi håpe at de to punktene innledningsvis er grunnløs bekymring fra undertegnede.

Spill 3: Livorno – Bari (lørdag 15:00)

Utfall: Borteseier
Odds:  3,94
Bookmaker: Pinnacle
Units: 3

Foruten borteekspert Varese og tabelleder Sassuolo er det ingen som plukker flere poeng enn Bari på bortebane. Står med imponerende 8-3-3 på reise og har en fin sjanse mot et Livorno-lag som ikke imponerer noen denne sesongen. Livorno er blant de dårligste hjemmelagene med 3-4-6, og har faktisk tapt 3 av de 5 siste hjemmekampene, hvor kun én er vunnet.

Begge lagene må klare seg uten en fast midtbanemann, Bigazzi for hjemmelaget og De Falco for bortelaget. Ellers synes det å være en grei situasjon i begge lagene.

Etter min oppfatning er oddsen alt for høy på bortelaget, som har en helt fair sjanse til å plukke med seg tre poeng. I mine øyne er de rett og slett favoritt, noe oddsen ikke reflekterer. Ledet lenge mot Nocerina for to helger siden, men klarte å rote bort både poeng og penger (sistnevnte for undertegnede). Gir Bari ny tillit nå rett og slett fordi oddsen er alt for høy.

Spill 4: Vicenza – Crotone

Utfall: X/2 (uavgjort til pause, borteseier fulltid)
Odds:  7,75
Bookmaker: BetSafe
Units: 1

Dette blir lørdagens langskudd fra min side. To riktig dårlige lag som kjemper om å unngå nedrykk fra Serie B. På hjemmebane spiller Vicenza omtrent alltid uavgjort til pause; på 13 kamper har hele 10 stått uavgjort ved 45 spilte minutter, mens de har ligget under i de resterende 3. Trolig blir det ikke mer action i førsteomgang når tabellnabo Crotone kommer på besøk i nedrykkskamp som ingen har råd til å tape.

Vicenza står med 4 uavgjort og 4 tap på de siste 8 kampene, mens Crotone står med 5 tap og 3 uavgjorte på like mange kamper. Dette er altså et oppgjør mellom to lag som er i alt annet enn god form, og jeg fristes litt av å prøve uavgjort til pause og borteseier til full tid.

Mye av grunnen til dette er at begge lagene scorer en tredjedel av målene sine i løpet av det siste kvarteret. Satser her på at det holder seg jevnt helt til slutten og at kampen vipper i Crotones favør. Den kan like godt bikke i favør Vicenza, eller holde seg uavgjort for den sakens skyld, men her kan nesten alt skje, så da ser jeg fin verdi i at Crotone plukker med seg tre poeng.

Føyer til at det er mye hummer og kanari i begge lag for tiden. Crotone-spiss Denilson Gabionetta er suspendert i 4 kamper etter å ha slått til en motspiller forrige helg. Vicenzas polske midtbanespiller Augustyn (på lån fra Catania) ble også utvist, men trenger bare å sone én kamp da han bare slo ballen. Holder for øvrig et øye med Roma-gutt Florenzi som har scoret 6 mål denne sesongen, og sist helg fikk gult for en real skyllebøtte mot dommeren! Mulig matchvinner på lørdag!

Spill 5: Ascoli – Grosseto

Utfall: Hjemmeseier
Odds:  2,23
Bookmaker: Pinnacle
Units: 2

Det er ikke akkurat fristende å spille på dette Ascoli-laget, men akkurat denne helgen har jeg tro på at de kan få til noe. Har vunnet to strake på hjemmebane og trenger desperat poeng der de ligger nest sist på tabellen, som riktignok lyger noe (-7 poengtrekk før sesongen).

Grosseto er ikke et stort bortelag, og like over nyttår klarte de å tape 4-0 mot elendige Gubbio. Fulgte deretter opp med 2-0 tap mot Verona og uavgjort mot Crotone. Ligger komfortabelt midt på tabellen og har tilsynelatende ingen vei å gå verken opp eller ned.

Det som gjør spillet interessant for mitt vedkommende er at Grosseto må klare seg uten Ferdinando Sforzini som er klubbens toppscorer med 11 mål denne sesongen. Både han og høyrekant Nicola Mancino (trolig Serie Bs sleskeste type) pådro seg gult forrige helg og må dermed stå over denne kampen. Da blir det fort litt tynt fremover på banen og Ascoli har etter min oppfatning en gyllen anledning til å plukke 3 poeng.

Ascoli er likevel ikke bedre enn at jeg begrenser innsatsen noe.

Spill 6: Hellas Verona – Gubbio (lørdag 15:00)

Utfall: Hjemmeseier med -1 HC
Odds:  2,40
Bookmaker: Bwin/Betsafe
Units: 6

Verona pleier å komme litt sent i gang i kampene, men har vunnet 8 strake kamper på hjemmebane og denne gangen møter de Gubbio, som er ligaens dårligste bortelag. Står med 0-4-9 på 13 bortekamper, og det skal være betydelig klasseforskjell mellom disse lagene som kjemper i hver sin ende av tabellen. Føler meg tilnærmet sikker på at Verona vinner denne kampen, men er ikke helt trigget av magre 1,50 i odds. Forsøker derfor på et handicap, som Verona har dekket de siste tre hjemmekampene.

Verona har tilnærmet skadefri tropp, men for Gubbio er tilstanden noe annerledes. Det er rett og slett en real spisskrise for bortelaget, som mangler Mastronunzio, Graffiedi og Bazzoffia, som er de tre spillerne med flest kamper i angrepsrekken. Har lite å stille opp med fremover på banen i denne kampen, og Verona bør kjøre over bortelaget.

Spill 7: Genoa – Chievo (søndag kl 15:00)

Utfall: Over 2.5 mål
Odds: 1.90
Bookmaker: Bwin/Bet365
Units: 5

Genoa tar i mot Chievo søndag ettermiddag, og det ligger i kortene at det kan bli en del mål. Genoa er forferdelige på bortebane, men rimelig hvasse på hjemmebane der de står med 4 strake seiere, hvor alle har gått over 2.5 mål. 3 av 4 har til og med gått over 3.5. Chievo på sin side har gått over 2.5 i 3 av de siste 5 bortekampene.

Genoa mangler til denne kampen både Bovo og Moretti, så det er et noe redusert forsvar som skal rydde opp mot Chievo. Gjestene har ingen fravær overhodet og stiller helt toppet til denne kampen. Sannsynligvis blir det mål begge veier, og jeg har troen på at denne kampen går over 2.5 mål.

Spill 8: Udinese – Cagliari (søndag 20:45)

Utfall: Ibarbo scorer
Odds: 4,20
Bookmaker: Unibet
Units: 2

Ballardini kan neppe være så dum at han ikke setter Ibarbo opp mot Udinese, for er det noe som trengs for å knekke hjemmelagets forsvar, så er det ursterke Victor Ibarbo. Er rask, kontant og utstyrt med en teknikk som er uhyre vanskelig å demme opp mot. Han har riktignok bare scoret 2 mål på 23 kamper (kun 9 fra start). Har likevel vært livlig i det siste og han bør være den perfekte match mot Udinese.

Spill 9: Palermo – Lazio (søndag 20:45)

Utfall: Over 2.5 mål
Odds:  1,93
Bookmaker: Pinnacle
Units: 7

Helt ok odds på et spill som bør kunne gå greit slik jeg ser det. Det pleier å bli målrikt når Palermo inviterer til Renzo Barbera – ingen lag i Serie A scorer mer på hjemmebane enn Palermo –  og sammen med Milan er Lazio laget som scorer flest mål på bortebane (20 på 19 kamper). Palermo har gått over 2.5 i 4 av 5 sist hjemmekamper, mens Lazio har gått over 5 av 5 siste bortekamper. Det er altså perfekte rammer for et målrikt oppgjør på Sicilia søndag kveld.

Ingen fravær for hjemmelaget, mens Lazio etter hvert begynner å få en del spillere tilbake fra skade. Er to mannskap med gode resultater i bagasjen (riktignok kun på hjemmebane for Palermos del) og jeg synes oddsen er grei med tanke på de to lagenes statistikker.

Prøver 7 units (og håper dette går over 2.5 uten at Lazio scorer!)

IN BOCCA AL LUPO!