Roma tar imot Parma

Søndag formiddag tar Roma imot Parma på Stadio Olimpico. Tapet mot Siena ligger friskt i minne, og det er (nok en gang?) viktig for Roma å snu trenden. Etter noen uker med et relativt tøysete klima i Italia ser det nå ut til å vinteren har tenkt å legge inn årene, og vi håper at dette også kan være starten på en sterk sesongavslutning for Roma. Et Roma som fremdeles søker stabiliteten man trenger som en seriøs utfordrer for topplassering.

 

Til tross for Romas meget variable prestasjoner den siste tiden er det ikke så fryktelig mye som skal til for å klatre noen plasser på tabellen. Med seier i morgen vil Luis Enriques menn passere både Inter og Napoli på tabellen, men det er fremdeles en stor jobb som skal gjøres for at en CL-plass skal bli aktuell når mai kommer. Første hinder er altså Parma, et lag mange Roma-supportere har gode konnotasjoner til etter avslutningen på scudetto-sesongen 2000/01. Roma har en god statistikk mot skinkelaget, og Parma har faktisk ikke slått Roma siden 2005. Parma har dog gjort skritt i riktig retning etter at tidligere landslagsspiller Roberto Donadoni tok over roret.

 

For Roma kan Osvaldo få sin første kamp fra start etter skaden som har holdt han ute i 2 måneder. Den tidligere Espanyol-spissen fikk et innhopp mot Siena, men klarte ikke å skape noe særlig  i en kamp hvor stort sett hele Roma spilte langt under par. Simon Kjær er suspendert for Roma, og det er dermed duket for Heinze i forsvars i tospann med enten Juan (som er tvilsom grunnet skade) eller De Rossi i midtforsvaret. I kampen mot Siena, hvor De Rossi ikke var tilgjengelig, så man tydelig hvor avhengig dagens Roma er av il futuro capitano. Spørsmålet i morgen er hvor stort handicap det blir for Roma dersom De Rossi må brukes som midtstopper, og ikke som en av tre midtbanespillere. Undertegnede håper på en backfirer bestående av Juan, Heinze, Taddei og Rosi. Sistnevnte har fremdeles mye å lære, men har vist seg som en meget viktig spiller i den offensive delen av spillet til Roma under Luis Enrique. Han har i tillegg tatt skritt i riktig retning hva gjelder det defensive aspektet av rollen sin, noe som tross alt er ganske så vesentlig når man er satt opp som høyreback. Taddei er en spiller som har måtte tåle mye kritikk, men undertegnede føler at Jose Angel har prestert langt under forventningene, og at Taddei bør foretrekkes på backen i en kamp som dette.

 

Midtbanen tror jeg vil bestå av Pjanic, Gago og Greco, med forbehold om at De Rossi vil bli brukt som midtstopper. Som nevnt er dette en stor svekkelse i og med De Rossis viktighet for å styre spillet for Roma fra midten. At Daniele forlenget kontrakten med Roma er noe alle Romanisti har  drømt om lenge, og viktigheten av denne forlengelsen har man sett tydelig når De Rossi har manglet i startoppstillingen den siste tiden. På topp kan Luis Enrique gi Bojan en sjanse fra start sammen med Totti og Osvaldo, men det er som alltid vanskelig å spå laguttaket til den tidligere spanske landslagsspilleren. Bojan har, foruten målet mot Inter, slitt voldsomt den siste tiden, og med en lurendreier som Borini i bakhånd har Luis Enrique flere gode valg på topp enn han har på midtbanen.

 

Parma sine farligste kort må kunne sies å være Sebastian Giovinco og Floccari. Spesielt bittelille Giovinco er en mann Roma bør stanse, ettersom oddsen er liten for at han vil være involvert i det meste Parma har å fare med offensivt. Parma må klare seg uten Gabriel Paletta, den argentinske stopperen, samt Roma-produktet Daniele Galloppa.

 

Forventede lagoppstillinger:

AS Roma: Stekelenburg – Rosi, Heinze, De Rossi, Taddei – Gago, Greco, Pjanic – Osvaldo, Totti, Bojan

Parma: Pavarini – Zaccardo, Ferrario, Lucarelli – Biabiany, Valiani, Morrone, Mariga, Modesto – Giovinco, Floccari

Om to uker er det duket for derby della capitale, med RCN på plass på Stadio Olimpico. Før den tid har Roma morgendagens kamp og en bortekamp mot Atalanta på terminlisten. Tør vi håpe på 6 poeng og fin flyt frem mot RCN sin andre tur nedover til Roma?