Roma vant 1-0 mot Parma

Roma dominerte totalt i dagens formiddagskamp mot Parma, og det er smått utrolig at det bare endte 1-0 til Giallorossi. Roma hadde mange store sjanser, men kampens eneste scoring sto Fabio Borini for, etter en strålende avslutning i det 26. minutt. Juan slet med en småskade etter Siena-kampen, men var klar til start igjen til dagens viktige kamp mot Parma på Stadio Olimpico. Dermed dannet han midtstopperpar med Heinze, mens Taddei og Rosi bekledde backrollene. Noe overraskende var Lamela henvist til benken fra start, mens Borini og Osvaldo startet på topp sammen med Francesco Totti. På midtbanen kunne Roma stille med sin sterkeste treer, altså De Rossi, Gago og Pjanic.

Parma stilte med følgende lag fra start: Mirante – Ferrario, A Lucarelli, Zaccardo – Jonathan, Mariga, Gobbi, Morrone, Musacci – Giovinco, Palladino

Det var liten tvil om at Sebastian Giovinco var spilleren man fryktet mest, og mange Roma-supportere husker nok målet han scoret mot Giallorossi fra langt hold for Empoli for en del sesonger tilbake. Den lille italieneren (jeg er rimelig sikker på at han var lavere enn cornerflagget da asroma.no arrangerte sin førte gruppetur og overvar Roma – Juventus) er en spiller som kan skape problemer for de fleste forsvar, men i dag klarte han ikke å dominere kampbildet. Det var det helt og holdent Roma som gjorde. Forsvaret hadde stort sett full kontroll, og etter et par småskumle sjanser for Parma i starten av kampen, bl.a. en skummel skuddpasning-variant inn fra høyresiden fra Palladino, var det Roma for alle pengene. Totti ville ha straffe da han gikk overende i en duell med Zaccardo i straffefeltet til Parma, mens strafferopene var enda høyere da Ferrario blokkerte et skudd fra Rodrigo Taddei med armen inne i boksen. I stedet for straffe til Roma ble det frispark til Parma, ettersom linjedommeren viftet med flagget for offside på et par Roma-spillere som jaktet en eventuell retur.

Etter 26 minutter fant Gago den alltid hardtarbeidende Fabio Borini med en pasning, og Fabio Borini gjorde ingen feil da han stormet innover mot straffefeltet til Parma. Borini klinte til, og det harde skuddet passerte Mirante og ristet i nettmaskene nede i Parma-målvaktens høyre hjørne. 1-0 til Roma, og Borini kunne feire nok en scoring for Roma. Osvaldo så minst like glad ut der han feiret målet for sin angrepskollega. Flotte scener på Stadio Olimpico. Den langhårete Roma-spissen var ikke langt unna å doble ledelsen like etter, da Borini spilte ballen inn i femmeteren til Parma, men dessverre for Osvaldo og Roma kom ballen like bak han. Mirante måtte skitne til hanskene da Pjanic sendte avgårde et skuddforsøk, og lagene gikk til pause med en 1-0 ledelse til hjemmelaget.

Borini, definitivt en av banens beste i dag, skapte nok en gang en stor sjanse for Osvaldo, men nok en gang var millimetrene på Parma sin side. Osvaldo er fremdeles på et stadie hvor han søker etter å finne kampformen, men heldigvis for Roma grep Borini virkelig sjansen i dag, og jobbet og slet på topp, og lagde mye arbeid for Parma-forsvaret. Parma yppet seg med en kontring etter Roma-sjanse og ingen andre enn Okaka fikk sjansen til å utligne for bortelaget. Heldigvis var ikke avslutningen av det aller beste slaget, og Stekelenburg fikk parert skuddforsøket. Vel 20 minutter før slutt ble Osvaldo erstattet av Lamela, som umiddelbart gikk på et av sine offensive løp med ball som man har blitt så vant til å se fra den unge argentineren.

Francesco Totti trives godt mot Parma, og har scoret 15 seriemål mot middelhavsfareren. Han var svært nære sitt 16de da han fikk ballen i god posisjon på vei inn i feltet til Parma. Dessverre ble det litt for skrå vinkel og avslutningen, med utsiden av foten, gikk godt over målet. Aleandro Rosi, en annen spiller som virkelig fortjener skryt for dagens innsats, var nære på å doble ledelsen da han kom på et av sine aggresive løp på høyrekanten. Mirante reddet forsøket fra italieneren, som like etterpå fikk nok en sjanse, men denne gangen sendte han ballen utenfor. Erik Lamela og Taddei hadde en vanvittig dobbelsjanse til å doble ledelsen for Roma, men Mirante sto nok en gang i veien, og som Roma-supporter fryktet man naturligvis scoringen imot som ville vært så veldig ufortjent, men så altfor typisk. Marquinho fikk sin debut med vel 10 minutter igjen da han entret banen i David Pizarro sitt gamle trøyenummer, og brasilianeren var nære på en drømmedebut da han fikk en nærmest identisk mulighet som Erik Lamela hadde hatt bare minutter tidligere. Dessverre for Roma så var det virkelig ikke meningen at Roma skulle ta en tomåls-ledelse i dag (tomålsledelse ER bedre enn en ettmålsledelse, uansett hvor farlig enkelte påstår at det er),  men heldigvis holdt det med ett mål for Roma i dag. Borini fikk applaus fra undertegnede da han ble erstattet av Bojan på tampen av kampen, som ebbet ut med tre poeng til Roma og nada til Parma.

 

Nå er det Atalante borte i neste kamp, før RCN sitter på tribunen om to uker når det er duket for derby delle Capitale i Roma. Forza Roma!