No Totti – No Party (eller bortekomplekset som ble en realitet)

Med Schellotto på benken, skulle Atalanta opp til en virkelig eksamen. Med 3 mål etter vinterpausen, hadde samtlige bookingselskaper satt høyest odds på vertene fra Bergamo. Om Cristiano Doni hadde satt penger på dette oppgjøret er uvisst. Nesten like uvisst som hvilken form Roma egentlig er i. Makan til schizofrent lag skal man lete lenge etter.

Med De Rossi og talisman Totti ute, åpnet dette for en debut av den eneste nyervervelsen i januarvinduet. Brasilianeren Marquinho fikk plass på midten sammen med Fernadno Gago og Miralem Pjanic, og disse tre skulle trille mye ball.

Totalt i første omgang hadde gjestene 75% ballinnehav, noe som tradisjon tro, førte til mye spill og få sjanser. Mulighetene var det nemlig vertene som sto for. Atalanta kom på farlige kontringer, og høstet frukter allerede etter 10 min.

Romaforsvaret, som står høyt, blir helt utspilt. Juan er ikke i plasseringshumør, og Heinze er ikke i nærheten av å kunne sikre. Marilungo er siste mann på ballen, og hjemmepublikum får en trivelig start på ettermiddagen.

Nesten dobbelt så lenge etterpå, skulle leiesoldat German Denis doble ledelsen. Merkelig nok skjer dette også på en kontring. Mye spill på midten for gjestene, uten å komme helt frem til mål, som nok en gang fører til at de blåsvarte fra Bergamo vinner ballen alt for lett. Man slår direkte og presist. Det hjelper på at argentineren ikke ligger på latsiden når det kommer til å vise frem avslutteregenskapene sine. Vel fortjent, står det 2-0 til Atalanta, og dette etter kun 20 min.

Dette førte til at Roma ble enda mer desperate, men samtidig måtte ta høyde for hjemmelagtes potente kontringer, noe som tillot at Marquinho fikk testet skuddfoten sin, og han imponerte ikke så mange før etter tredje forsøket, som like vel gikk utenfor.

Da stadion uret rundet 35 minutter kommer Taddei, som kler kapteinsbindet godt for anledningen, opp over venstresiden. Innlegget hans treffer en blåsvart forsvarer, som sender ballen ut på 15 meter, hvor Osvaldo står hendig plassert. Avslutningsforsøket hans kommer ikke frem til mål, men heldigvis får Borini stokket bena, og sendt av gåre et heftig og kjapt skudd Consigli bare kan drømme om å nå. 2-1, og gjestene er med i kampen.

 

German Denis gjør 3-1 rett etter pause. Det hjelper ikke å ta ut Rosi til fordel for José Angel. Taddei opphever offsiden fra høyre siden i forsvaret, og Denis breisider innlegget fra Marilungo i nettet med Juan, Stek og reservekapteinen som hjelpeløse statister.

Starten på omgangen er bare starten på nedturen.

Osvaldo blir utvist etter hans reaksjon på fellingen fra Cigarini. Sistnevnte mottar gult kort for sitt bidrag.

Cassetti kommer inn for Juan, og det er uvisst om det er for å spare brasilianeren til derbyet, eller om det er for å frigjør Taddei lenger opp i banen, og ha Heinze som enslig stopper, flankert av Cassetti og José Angel. Men det hjelper så lite med Cassetti på banen, for han er faktisk treigere enn German Denis. Ni minutter etter Osvaldos utvisning befinner Maarten seg alene mot Denis, og legger seg for tidlig, og ballen kippes lett over sisteskansen. Dermed har argentineren 15 mål denne sesongen, og Atalanta har scoret mer mål i denne kampen enn de har i 2012!

Det at Cassetti kom inn for Juan kan på få måter forsvares etter man har sett fasiten. Den aldrende backen blir utvist for intet mindre enn innlevelse i en offsideavgjørelse. Hvem på banen har ikke mast på assistenten under kampen!? Rett og slett meningsløst. Av både Cassetti og dommer.

I løpet av de resterende ti minuttene, makter ikke Atalanta å profitere på overtaket, og kampen ebber ut med en fortjent 4-1 seier til Matteo Brighis arbeidsgiver.

Romas tredje strake bortetap, og syvende bortetap totalt. Mon tro man kommer til Europa ved å søle bort poeng på denne måten..?

 

Stekelenburg; Rosi (José Angel 46), Juan (Cassetti 57), Heinze, Taddei; Gago (Greco 68), Pjanic, Marquinho; Lamela, Osvaldo, Borini