Atalanta siste stopp før Il Derby…

Da Atalanta, provinslagenes fanebærer, mistet kaptein og ikon Cristiano Doni og ble trukket 6 poeng allerede før årets Serie A ble sparket igang ble de dømt nord og ned av de fleste, hvilket forsåvidt ikke var så veldig rart. Vi snakker tross alt om et lag hvor Napoli-floppen German Denis og ‘gamblingentusiasten’ Thomas Manfredini var de eneste virkelige profilene.

Men trener Stefano Colantuono har gjort sine saker bra i Bergamo, og laget sjokkerte hele støvellandet ved å ta tre seire og to uavgjorte fra sine første 5 kamper, og det var ikke før i runde 6 at det første tapet kom. Motstander? Roma. Selvsagt. Colantuaono var og er nemlig den eneste «småklubb»-treneren i Serie A som tenkte at det å gå rett i strupen på Roma på Olimpico var en god idé, og selv om det utvilsomt viser at mannen har tæl endte det likefullt med en romersk triumf.

Og det har gått tregt for bergamaskerne i det siste. Siden vinterpausen har de scoret tarvelige tre mål på åtte kamper, hvorav ett var et selvmål av Cesenas Marco Rossi. Denne måltørken er selvsagt direkte forbundet med at German Denis har sluttet å putte mål, og det er kun takket være Atalanta ursolide forsvar (27 baklengs på 24 kamper) at de blåsvarte fra nord fortsetter å plukke poeng. Atalanta taper svært få kamper (6 hittil), faktisk står bare Napoli, Juventus og Milan med færre nederlag. Kort sagt: Det blir ingen enkel oppgave for Luis Enriques mannskap å hente med seg tre poeng fra Bergamo i morgen. Særlig siden Colantuono neppe vil være like naiv denne gangen.

Bergamaskerne stiller, foruten Daniele Capelli og Carlos Carmona med fullt lag, og på midtbanen blir vår gamle venn Matteo Brighi å se i spann med Cigarini og Schelotto. Sistnevnte har før morgendagens kamp blitt rost opp i skyene av Colantuono som et mulig Roma-prospekt, og kanskje spiller den noe geitelignende italo-argentineren i morgen med stadige gløtt i retning Walter Sabatini.I Roma-leiren mangler bare suspenderte Francesco Totti, og dermed lider Luis Enrique valgets kvaler: Blir det Pjanic som trequartista? Eller Lamela, med Borini og Osvaldo foran seg? Risikerer Enrique en Gago som er et gult unna suspensjon? Får vi se mer av Marquinho? Og ikke minst: Skjer Simon Kjær?

Det er ingen tvil om at tankene med jevne mellomrom kommer til å vandre mot derbyet denne uken, men morgendagens test er en test Roma ikke har råd til å feile. For om det blir tap i Bergamo og Lazio oppskriftsmessig slår svake Fiorentina på Olimpico blir veien opp til de lyseblå hele 7 poeng, og det… det hadde det vært best å unngå.Dessuten har som sagt ikke German Denis scoresiden nyttår, og vi som har fulgt Roma en stund vet at om det er én klubb spillere med formsvikt elsker å finne formen mot, så er det nettopp Roma.

Daje Ragazzi.

 

PS: Det meldes nå at Edy Reja har foretatt nok en U-sving, blitt bestevenn igjen med sjarmtrollene Lotito og Tare og blir værende i Lazio. Så da kan man jo spørre seg hva oddsen er for at Reja presterer å nette hattrick i oppsigelser før sesongen er over. Mine damer og herrer, velkommen til SS Lazio.