Calcio Scommesse: Spiller på alt annet enn derbyet!

Det er derbyhelg, hvilket betyr at nervene allerede er tynnslitte. For tredje uke på rad ser jeg fint lite poeng i å spille på Roma. Laget er dessverre fryktelig ustabilt og når det i tillegg er derby, så kan alt skje. Forrige helg ble noe bedre enn de foregående ukene, men overskuddet ble likevel ikke så alt for stort. Håper imidlertid utviklingen fortsetter i positiv retning denne helgen. Her er status så langt:

Units ut: 150,5
Units inn: 159,4
Resultat: 8,91
Avkastning: 5,92%

Denne helgen rommer en rekke vanskelige kamper, så innsatsen senkes litt i takt med økt risiko. Vi prøver på noen langskudd!

Spill 1: Reggina – Ascoli (lørdag 15:00)

Utfall: Uavgjort til pause, hjemmeseier fulltid
Odds:  4,40
Bookmaker: Bwin
Units: 2

Hadde i utgangspunktet tenkt å spille på hjemmeseier i denne kampen, men Pinnacle er markedsledende med beskjedne 1,78. Reggina er faktisk det laget i Serie B som leder oftest til pause på hjemmebane, og det er i så måte litt mot statistikken å spille på uavgjort. Men bortelaget Ascoli var meget seige forrige helg mot topplaget Sassuolo, og kan være en vrien nøtt selv om de ligger nest sist. Ascoli har 5 strake bortekamper på rad som har stått uavgjort til pause. Synes ikke ren H er så interessant grunnet lav odds, mens handicappet i alle fall ikke frister. Tar derfor en råsjans på at Ascoli er seige også denne helgen. En stund.

Spill 2: Modena – Cittadella (lørdag 15:00)

Utfall: Uavgjort til pause, borteseier fulltid
Odds:  7,00
Bookmaker: Bet365
Units: 1

Dette er en sånn type Serie B-kamp som kan gå absolutt alle veier, men jeg har større tro på Cittadella som kommer fra to strake borteseiere. Modena er fryktelig ustabile, men er i alle fall stabilt svake, selv om de en sjelden gang klinker til med et godt hjemmeresultat. Cittadella er hakket bedre og ligger trygt midt på tabellen. Cittadella mangler midtstopper Gasparetto som er suspendert, ellers er begge lagene mer eller mindre klar til kamp (ingen har i skrivende stund sluppet troppen, så kan ikke sies med 100% sikkerhet). Synes det er verdt å forsøke seg på artig vri i denne kampen, når oddsen er så latterlig høy for et typisk Serie B-utfall.

Spill 3: Pescara – Sassuolo (lørdag 15:00)

Utfall: X2
Odds:  1,80
Bookmaker: Nordicbet
Units: 4

Toppoppgjør i Serie B. Pescara har tilsynelatende møtt veggen etter en helt fantastisk periode etter nyttår. Avga først poeng mot Albinoleffe på bortebane, før de fikk ettertrykkelig bank av Reggina på hjemmebane uken etter. Slet i begge oppgjør med å skape nevneverdig mange sjanser, samtidig som de virkelig betydelig mer rustne defensivt. Sassuolo er vanvittig gjerrige på bortebane, og slipper inn færre enn noen andre. Har kun tapt én gang på bortebane denne sesongen, og det var borte mot Verona. Toppscorer Immobile får her besøk av nestemann på listen, fantastiske Sansone. Tror Pescaras forsvar kan få slite mye med elegante Sansone, som dropper ned mellom angrep og midtbane. Langt mer åpen kamp enn det oddsen skulle tilsi, og jeg synes 1.80 på uavgjort/borteseier er helt greit å spille på.

Spill 4: Palermo – Milan (lørdag 18:00)

Utfall: Fabrizio Miccoli scorer
Odds:  3,20
Bookmaker: Unibet
Units: 4

Kultfiguren Fabrizio Miccoli er i siget for tiden, og er helt sentral i Palermos mange målkalas på hjemmebane. På de siste 5 hjemmekampene har han scoret 4 mål og gitt 8 målgivende pasninger! Scoret i tillegg hat-trick borte mot Inter i begynnelsen av februar. Milan møter Arsenal i Champions League til uken, men etter 4-0 i første oppgjør er det lite sannsynlig at de sparer nevneverdig mange spillere til dette viktige oppgjøret mot Palermo. Tror dette blir et åpent oppgjør, og blir ikke overrasket dersom Miccoli titter frem og putter mot giganten fra nord.

Spill 5: Parma – Napoli (søndag 12:30)

Utfall: Sebastian Giovinco scorer
Odds:  3,70
Bookmaker: Unibet
Units: 3

Napoli er tilbake i form, mens Parma fortsatt prøver å finne sin. Hjemmelaget har fått litt dårlig betalt for rimelig bra innsats den siste tiden (uheldig som ikke slo Genoa sist), men har vært bedre spillemessig. Selv om det ikke blir så mange poeng, så er de riktig seige hjemme på Ennio Tardini. Napoli er fortsatt ikke kurert, og sliter litt på bortebane. De slo riktignok Fiorentina hele 3-0 på siste bortetur i Serie A, men det gjenstår å se om de kan følge opp her. Parma mangler Floccari, og må derfor stole i enda større grad på Sebastian Giovinco. Lavezzi og Cavani er også meget gode målscorerspill, men klarer ikke å motstå Giovinco til 3.70 hos Unibet.

Spill 6: Lecce – Genoa (søndag 15:00)

Utfall: Hjemmeseier
Odds:  2,15
Bookmaker: Unibet
Units: 7,5

Dette er kanskje helgens spill for mitt vedkommende. Lecce har alt å spille for, og de gjør det bra for tiden. Jeg tipset om at de skulle få med seg ett poeng fra Sardinia forrige helg, men de leverte faktisk 3. Hjemme virker de riktig bra for tiden og på de siste kampene har de slått Inter 2-1 (det var kanskje Lecce som startet Inters store formdupp), 0-0 mot Bologna (husk at Bologna ikke har tapt i 2012) og hele 4-1 mot Siena. Det er mye bevegelse i Lecces lag, spesielt Muriel og Cuadrado, noe som på mange måter er kryptonitt for dette Genoa-laget.

Vanskelig å gi en treffende beskrivelse på Genoa. Er helt uvirkelig dårlig på bortebane, og har tapt 6 strake. Dobler vi rekken, så havner vi på 10 tap, 1 uavgjort og 1 tap. Håpløst. Nærmest poeng kom de mot Atalanta i det som må ha vært en av Serie As dårligste kamper denne sesongen, men selv der endte det med tap. Har riktignok fått en og annen spiller tilbake fra skade, men i det siste har de også sviktet på hjemmebane. Tapte først hjemme mot Chievo, og var griseheldige som fikk med seg poeng mot Parma sist.

Jeg har konsekvent troen på Lecce for tiden, og håper de holder seg. Her får de servert en sjeldent god mulighet til 3 poeng og jeg tror de tar den. Hjemmeseier.

Spill 7: Siena – Cagliari (søndag 15:00)

Utfall: Hjemmeseier
Odds:  2,10
Bookmaker: Unibet
Units: 7

Har nesten like god tro på dette spillet som det forrige. Siena har jevnt over vært knallsterke hjemme den siste tiden og trenger poengene sårt. Siena får tilbake Calaiò denne helgen, etter å ha vært ute med karantene mot Palermo. Siena vant likevel 4-1 og her får de besøk av Cagliari som befinner seg noen plasser over på en semi-trygg plass.

Cagliari er seige på bortebane, og det blir spennende om de lar seg lokke opp i banen slik Siena gjerne liker å ha det på hjemmebane. Siena har nemlig levert svært godt mot antatt sterkere motstandere (Roma, Napoli og Palermo), mens likeverdig motstander i form av Catania endte med tap. Det skal riktignok sies at Catania var svært heldige, men Siena stanget mye mot veggen i den midtukekampen.

Basert på hva jeg har sett av Siena på hjemmebane den siste tiden, så ser jeg en god mulighet til at Siena følger opp forrige ukes seier med en ny 3-poenger på søndag. Ingen av lagene har betydelig mengde fravær. Interessant at det er Doveri som dømmer kampen, da han snitter på 0,55 straffer per kamp, og Calaio av en eller annen grunn scorer mye på straffe denne sesongen. Dette gjør at Calaiò som målscorer til 3,15, eventuelt Siena-mål på straffe til 6,00, kan være interessant som underholdning.

Spill 8: Fiorentina – Cesena (søndag 15:00)

Utfall: Stevan Jovetic scorer
Odds:  2,10
Bookmaker: Unibet
Units: 6

Sånn apropos dårlige bortelag (Genoa) – her kommer Cesena! Foruten å være Serie As dårligste lag, så er de for sikkerhets skyld også Serie As dårlgiste bortelag. Fiorentina har hatt jevn progresjon siden Delio Rossi overtok, og Stevan Jovetic har vært meget sentral i den prosessen. Står med 4 mål på de siste 5 hjemmekampene, og står totalt med 12 mål på 20 kamper. Har en svært god følelse på at han scorer igjen når Cesena kommer på besøk.

IN BOCCA AL LUPO!